Lélek

13 tipikus női baki, ami tönkretesz egy kapcsolatot: az ötödiket mindenki elköveti!

A legjobb szándék ellenére is elkövethetünk olyan hibákat, amelyek kockáztatják a kapcsolatunkat. Apróságok, amelyeket talán észre sem veszünk, pedig érdemes odafigyelni rájuk!

Türelem rózsát terem!

Nőként mindannyiunkban ott lakozik a fészeképítési ösztön, így érthető, ha szeretnénk mielőbb összeköltözni szerelmünkkel. Ez főként akkor van így, ha első nagy szerelemről van szó, és úgy érezzük, hogy megfogtuk az isten lábat. Ne siettessünk és erőltessünk semmit, és meg fogjuk látni, hogy sokkal előbb teljesül a vágyunk, mintha állandóan rágnánk a másik fülét, amitől hamar az agyára megyünk.

Találós kérdés

Hajlamosak vagyunk elvárni, hogy ha valami bánt minket, akkor a másik kapásból tudja, hogy mi lehet az. Ilyenkor válaszoljuk azt az első 23 „mi bajod van?” kérdésre, hogy semmi. Ez akkor a legrosszabb, amikor a másiknak tényleg fogalma sincs, hogy éppen mi a probléma, mert lehet, hogy olyan apróságról van szó, ami neki fel sem tűnik. Sok férfi hamar megunja a faggatózást, és hagyja, had főjünk a saját levünkben. Ettől persze még jobban megsértődünk, és ha ez rendszeres, akkor szerelmünknek hamar elege lesz belőlünk.

Hiszti és duzzogás

A hisztizésünk már önmagában is sok férfit kiborít, főleg ha a párunk már ezerszer bocsánatot kért, de ha ezt még rendszeresen megkoronázzuk néhány napos duzzogással is, akkor nem valószínű, hogy hosszú távú lesz a kapcsolatunk. Ha bánt minket valami, akkor azt mondjuk el a másiknak, beszéljük meg, keressük meg együtt a megoldást!

Szerepcsere

Minden időtöltésnek megvan a maga ideje és helye. Ezt gyakran elfelejtjük, ha valami fontos munka kellős közepén vagyunk. De ha az ágyban töltött időt is a munkának szenteljük, az érthető módon nem segíti elő az intimitást, inkább rombolja, így szinte garantált, hogy hamar eltávolodunk egymástól párunkkal.

De beleszólok….

Azzal nincs baj, ha óvatosan tudatuk a másikkal, hogy nem rajongunk a pólóért, amit éppen visel. De ha a természetén próbálunk meg minduntalan változtatni, akkor hamar elege lesz belőlünk.

Kacérkodás

Ha a párunk szeme láttára kacérkodunk, flörtölünk más férfiakkal, akkor nem valószínű, hogy csak egészséges féltékenységet váltunk ki belőle a viselkedésünkkel, sokkal inkább kellemetlen helyzetbe hozzuk. A férfiak rettenetesen rosszul viselik, ha az egójukba tipornak, és nehezen is tudják megbocsátani.

Tiltás, utasítgatás

Az teljesen normális, hogy vannak bizonyos elvárásaink a másikkal szemben, de ne utasítsuk rendre állandóan a másikat és ne tiltsunk meg neki semmit. Ha azt szeretnénk, hogy több időt töltsön velünk, vagy kivigye a szennyesét a helyére, akkor inkább kérjük meg szépen. Eredményesebb is és a kapcsolatunk is tovább fog tartani.

Túl sok!

Mindannyiunknak jól esik, ha kedvesünk kifejezi az irántunk érzett szerelmét, és tudatja velünk, hogy fontosak vagyunk neki. De ne várjuk el, ne követeljük, hogy állandóan a fülünkbe duruzsolj, hogy imád minket, és mi se tegyük ezt, mert egy idő után ez rettenetesen idegesítővé válik, ráadásul a szavak is elvesztik a jelentésüket.

Kontroll

A bizalom az egyik legfontosabb alapja a párkapcsolatnak. Bármennyire is ott motoszkál a fejünkbe a gondolat, hogy meg kellene nézni a híváslistáját vagy az e-mailjeit, ha óránként ellenőrizni a munkahelyén, ne tegyük! Azzal tényleg mindent elronthatunk egy pillanat alatt.

Túlzott hiúság

Persze minden férfi örül, ha szépek és csinosak vagyunk, de ha állandóan cicomázzuk magunkat, és folyamatosan a külsőnkkel vagyunk elfoglalva, azzal hamar az őrületbe kergetjük a másikat.

Szexmegvonás

A szexmegvonás talán a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk egy kapcsolatban. A szeretkezés ugyanis mindkét félnek jó, így ha azzal fenyegetőzünk, hogy nem lesz szex, ha….., akkor azzal azt üzenjük tudat alatt, hogy csak azért fekszünk le a másikkal, hogy neki jó legyen, de ha nem viselkedik rendesen, akkor nincs szex. Gondoljunk csak bele abba, hogy fordított esetben belőlünk milyen érzéseket váltana ki egy ilyen zsarolás, és hogyan reagálnánk rá?!

Anyós-fúrás

Az anyós sértegetése, szidalmazása mindig bántó, főként, ha egy férfi jobban ragaszkodik az édesanyjához. Bármilyen is a kedves mama, inkább fojtsuk magunkba a véleményünket.

Nekem mindegy!

A férfiak számára az egyik legbántóbb, ha semminek nem tudunk igazán örülni. Rosszul esik nekik, , ha szeretnének a kedvünkben járni, elvinnének minket egy romantikus vacsorára, mi pedig csak vágjuk a pofákat. Próbáljuk meg értékeljük a figyelmességet, mert párunk hamar leszokik a kedveskedésről, ha azt látja, hogy nincs rá igényünk. Nem fog udvarolni, legalábbis nekünk biztosan nem.

Fotó: unsplash