Lélek

10 tipp a szenvedélyért: így vegye rá a pasiját a romantikára, ha már rég kialudt a tűz a kapcsolatban

A férfiak kényelmesek a tartós, harmonikus kapcsolatban – legalábbis, ami a romantikázást illeti. A mi dolgunk, hogy újraébresszük bennük a vadászösztönt.

Tévedünk, ha azt hisszük, hogy a teremtés koronája lelkileg alkalmas arra, hogy vörös rózsával adjon nekünk térden állva szerenádot, ám nőies csellel és fondorlattal tehetünk azért, hogy a kapcsolatunkat felpezsdítsük, és újra kihívást jelentsünk a férfinak. Ez a kulcs ahhoz, hogy visszatérjen kapcsolatunkba a szerelem mindenkori legfontosabb alappillére: az egymással való törődés. Íme, 10 remek tipp, hogy elérjük!

1. Emlékezzünk egy kicsit: szerelmünk kezdetén mi volt az, amit kiemelt, ami tetszett neki bennünk? A hosszú combunk? A hajunk? Vagy a szemünk? Ideje, hogy bevessük a fegyvert, amivel egykor magunkhoz vonzottuk őt. Ismét eljöhet a miniszoknya, a hosszú hajkorona, és a cicás szemfestés ideje!

2. Legyünk csinosabbak! Az ember a párkapcsolatban töltött évek alatt megnyugszik, hogy a másik szereti őt, mindig mellette van, és ezért már nem is kell különösebben törnie magát. Ez nagy tévedés! A párunk minden udvarlási kedve odavész, ha csak a mackónadrágos, varkocsba kötött hajú valónkat kapja az otthon töltött órákban. A munkahelyünkre is csinosan öltözzünk, fúrja csak az oldalát, hogy vajon kinek akarunk napközben tetszeni, amikor ő nincs velünk!

3. Mozduljunk ki együtt! A férfi akkor lesz igazán hálás, ha olyan programot választunk, amit ő is élvez. Egy romantikus mozifilm túlságosan direkt! Ha tudjuk, hogy szereti a színházat, válasszunk egy vidám darabot, ha kedveli a testmozgást, akkor hegyi kirándulást! A taposómalomból kiszakadva felszabadul, és nagyobb kedve lesz hozzá, hogy velünk foglalkozzon.

4. Egy-egy fáradt estén kapcsoljuk ki a tévét, töltsünk neki egy pohár finom bort, és beszélgessünk
vele! Ajánljuk fel, hogy megmasszírozzuk a hátát, és készítünk neki egy meleg fürdőt. A törődésre a legtöbb ember viszont törődéssel reagál – ha romantikára vágyunk, érdemes kihasználnunk ezt a törvényszerűséget!

5. Egy aktív és gyönyörű nő minden férfi álma! Így tehetünk azért, hogy ismét olyan vonzónak lásson, mint régen. Kezdjünk el sportolni, együnk egészségesebben, állítsunk magunk elé új célokat: ez lehet akár egy nyelvvizsga vagy egy új állás megszerzése. A kisebb sikerektől is változik a nő kisugárzása, amit a férfi azonnal kiszagol, és vonzza majd az újdonság ereje!

6. Engedjük el a barátaival meccsre, horgászni, sörözni, és ezúttal hanyagoljuk a lelkiismeret-furdalást keltő pillantásokat! Bízzunk benne, és ne is feltételezzük, hogy tilosban jár. Olyan hálás lesz a viselkedésünkért, hogy a következő néhány napban egy jóval kedvesebb férjre számíthatunk.

7. A zűrös mindennapi problémák mellett gyakran észrevétlenül kerül a prioritási listánk végére a párunk. Ennek ideje véget vetni! Az ő gondjait vagy épp igényeit is vegyük figyelembe nap mint nap, így a párunk is nyitottabb lesz irántunk, hiszen egy párkapcsolatban minden adok-kapok elven működik.

8. Ha romantikus törődésre vágyunk, ne várjunk arra, hogy ő majd kitalálja az igényünket. Ennek csak az lesz az eredménye, hogy sértődötten alhatunk el, mert egy ölelést sem kaptunk. A férfiaknak nincsenek kifinomult lélekszenzorai: nevezzük a nevén azt, amire vágyunk, mert egyébként hoppon maradunk!

9. Ahhoz, hogy elérjük, a törékeny nőt lássa bennünk, akire vigyázni kell, ki kell hoznunk belőle a gyengédebb oldalát. Férfias feladatokban bátran kérjük a segítségét, legyünk nagyon hálásak akkor is, ha csak a befőttesüveg tetejét csavarta le helyettünk. Lényeg, hogy minden pillanatban érezze: ő az erős férfi, mi a gyenge nők.

10. A romantikához elengedhetetlen a hálószobai élet felrázása. A mindennapokban gyakran vagyunk fáradtak, ám a szakértők szerint heti két alkalom kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak, stresszmentesek legyünk a kapcsolatban. Soha ne büntessük a párunkat szexmegvonással!

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete