Lélek

10 hetes kihívás: érintés és igazi csók segít visszahozni a régi tüzet a lapos párkapcsolatba

Hozzuk vissza a boldogságot az életünkbe!
boldogság kihívás lélek párkapcsolat romantika szerelmes csók

Ha úgy érezzük, hogy a kapcsolatunk hanyatlásnak indult, ne nézzük tétlenül, hanem vágjunk bele együtt a 10 hetes párkapcsolati kihívásba! Ehhez minden héten egy újabb változást kell bevezetnünk, amit meg is tartunk!

1. hét: Közös vacsora

Beszéljük meg, hogy minden nap együtt vacsorázunk! Hogy otthon vagy étteremben, az mindegy. Időnként – akár fix napokon – választhatjuk a számunkra kedves éttermet a romantikus falatozáshoz, de otthon is varázsolhatunk csodás hangulatot a közös étkezéshez. Ha nincs kedvünk főzőcskézni, akkor rendeljünk valami finomat! Lehet bármilyen egyszerű, a lényeg, hogy este ínycsiklandó illatok árasszák el a lakást, így máris remek hangulatban leszünk.

 2. hét: Heti egy randi

Ha már hosszabb ideje vagyunk együtt a párunkkal, akkor egészen biztos, hogy leszoktunk
a randizásról, a másik meghódításáról. Nevezzünk ki egy randinapot, amikor éppen úgy találkozunk, mintha a kapcsolatunk elején lennénk! Ne legyünk gyakorlatiasak, ne menjünk együtt, csak mert úgy egyszerűbb vagy olcsóbb! Adjuk meg a módját! Öltözzünk fel csinosan, érkezzünk pontosan a találkozóhelyre, és varázsoljuk el egymást!

3. hét: Éljünk a mának!

Elképzelhető, hogy az évek során sok sérelem gyűlt össze mindkettőnkben, amit a veszekedések alkalmával szívesen dörgölünk a másik orra alá. Ennek vessünk véget! Mától kezdjünk új fejezetet, és a múlt felemle-getése helyett foglalkozzunk a jelennel, a másik érdemeivel, jó tulajdonságaival! Minden nap mondjunk egy olyan dolgot a másiknak, amit szeretünk, becsülünk vagy tisztelünk benne, vagy amivel aznap örömet szerzett nekünk!

4. hét: Minden nap egy szerelmes csók

Az évek múlásával leszokunk a szenvedélyes csókolózásról. Előfordulhat, hogy már csak akkor érintjük össze az ajkunkat, ha házaséletet élünk. A negyedik héttől legyen ez másképp! Minden nap csókoljuk meg egymást! Erre nagyszerű alkalom, amikor reggel elbúcsúzunk, vagy munka után újra találkozunk! De ez ne szájra puszi legyen, hanem igazi csókolózás! Többször lehet, de kevesebbszer nem! Ez legyen az új szabály!

5. hét: Érintkezzünk!

Tudatosan figyeljünk arra, hogy minél gyakrabban érintsük meg egymást! Cirógassuk meg a másik orcáját, vagy akár vezessünk be heti egy masszázst, amikor mindketten alaposan átgyúrjuk a másikat, vagy kellemes, simogató kezelésben részesítjük, attól függően, hogy mire vágyik a másik.

6. hét: Pihenőnap

Nevezzünk ki egy napot a hónapban, amikor egész nap lustálkodunk. Tegyük félre a házimunkát, az egyéb teendőket, rendeljünk pizzát és együnk az ágyban, nézzünk romantikus filmeket, beszélgessünk, aludjunk, szerelmeskedjünk! Minden más tabu!

7. hét: Közös élmény

A közös élmények összekovácsolnak. Ezen a héten csináljunk együtt valami szokatlant: vegyünk részt egy főzőtanfolyamon, menjünk együtt sportolni, vagy tanuljunk meg valamit, ami mindkettőnket érdekel! Nem feltétlen fontos, hogy a tanultaknak később hasznát vegyük, most nem ez a lényeg! Lehet az egy shushikészítő foglalkozás, még akkor is, ha még csak nem is gondolunk rá, hogy azt készítsünk vacsira. Időnként keressünk egy újabb programot, tanfolyamot. Legyen ez hagyomány mostantól!

8. hét: Séta kéz a kézben

Annak idején biztosan úgy andalogtunk a városban, hogy egy percre sem engedtük el egymás kezét. És most? Ugye leszoktunk erről is? Itt az ideje, hogy újra megfogjuk egymás kezét, és sétáljunk egy nagyot kéz a kézben! Ez nem csak a kapcsolatunknak tesz jót, de az egészségünket is szolgálja.

9. hét: Nosztalgia

Idézzük fel a régi szép élményeket! Vegyük elő az esküvői fotókat, a régebbi nyaralásokról, születésnapokról, karácsonyokról készült felvételeket, és emlékezzünk vissza együtt a legszebb pillanatokra! Mostantól bizonyos időközönként szakítsunk erre időt, mert ez emlékeztet arra, hogy mennyire szeretjük egymást, és mennyi fantasztikus napot éltünk már meg együtt.

10. hét: Tervezzünk!

Tűzzünk ki magunk elé egy rövid és egy hosszú távú közös célt. Együtt tegyünk meg mindent, hogy ezt elérjük. Lehet csak annyi, hogy kifestjük a hálószobát, de tervezhetünk nagyobbat is: például eljutni egy olyan országba, amire mindketten kíváncsiak vagyunk. Ha teljesül a vágyunk, azonnal keressünk egy újabb célt magunknak! Egy kapcsolat addig él, amíg vannak közös célok, közös álmok! Ezt ne feledjük!

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete