Lélek Sztárok

24 óra alatt számolta volna fel új kapcsolatát Détár Enikő: „Minden nőt arra biztatok, hogy soha ne adja fel az önálló egzisztenciáját”

Détár Enikő érzékeny, de nem az a kesergős típus. Ahogy mondja, addig megy, míg nem sikerül kihoznia az adott helyzetből, amit csak lehet. Akkor sem tett másként, amikor bő tíz évvel ezelőtt úgy hozta az élet, hogy gyermekei apjával elváltak az útjai.

„Nyalogathattam volna még nagyon sokáig a sebeimet, de ha akkor nem engedem be a változást az életembe, akkor nem lenne most az én Péterem, akivel sok-sok éve egy nagyon jó hangulatú kapcsolatban élek. Pedig azzal kezdtük, rendezzük be ezt a helyzetet úgy, hogy kettőnk életközössége akár 24 óra alatt felszámolható legyen. Minden nőt arra biztatok, hogy soha ne adja fel az önálló egzisztenciáját, és csak annyit engedjen meg magának, amennyit szükség esetén egymaga is fenn tud tartani. Éltem én is hatalmas házban, volt bejárónőm, akkor még más volt a pénz értéke és mások voltak a lehetőségek. Örülök, hogy éltem úgy is, de tény, hogy mostanra szabadabb lettem. A mostani párkapcsolatom egész más alapkövekre épül. Tény, hogy ennek az életszakasznak is megvan a maga szépsége, szóval senkinek nem javaslom, hogy elássa magát, csak mert 50-60 évesen maradt egyedül. Itt az én példám, de itt az édesanyámé is. Ő 65 éves volt, amikor megismerte a párját, Dodit, aki Amerikában élt. Legnagyobb döbbenetünkre minden nyelvtudás nélkül felült a repülőre, odaköltözött hozzá, és még sok éven át volt egy szép harmonikus kapcsolata, egy időskori szerelme. Akárhány évesek vagyunk, nem szabad lemondanunk magunkról. Ha még két évünk van, azt, ha pedig huszonkettő, akkor azt éljük le boldogan.”

Enikő nem csinál nagy ügyet a 60. születésnapjából. Mint mondja, a párja, Péter ősszel lesz 50 éves, ezért úgy döntöttek, a kettő között, nyáron tartanak majd egy sátoros bulit az udvaron, ahol a hozzájuk legközelebb álló családtagokkal és barátokkal ülik majd meg a ketten együtt 110. születésnapjukat.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete