Otthon

Csíkmentes ablakok: olyan tiszták lesznek ezzel a módszerrel, hogy a szomszéd is belesárgul

Az ablakpucolás kevesek kedvenc elfoglaltsága. Ahhoz, hogy könnyebb legyen a dolgunk, összegyűjtöttük a legjobb praktikákat ablakpucoláshoz.

Okosságok ablakpucoláshoz

Általában mindenkinek megvan a bevált praktikája, amit még az édesanyjától, nagymamájától lesett el. Csokorba szedtünk néhányat, hogy ön is megtalálja a tökéletes trükköt az átlátszóan tiszta ablakokért.

✔ 5 deciliternyi vízhez töltsünk fél deci 20%-os ecetet, és ezzel a keverékkel, majd újságpapírral dörgöljük át az ablakot. Gyönyörű, foltmentes lesz a felület.
✔ Még csillogóbb lesz az ablak, ha a mosóvízbe egy kevés konyhasót teszünk.
✔ Az ablaküveget, miután lemostuk, frottírtörölközővel töröljük át. Egyetlen folt sem marad a felületen. Mások az újságpapírra esküsznek, szerintük azzal kell alaposan átdörgölni a felületet.
✔ A makacs szennyeződéseket benedvesített borotvapengével távolítsuk el.
✔ Az ablak külső oldalára vigyünk fel esőtaszító folyadékot, hogy sokáig élvezhessük a tiszta, foltmentes ablakot.
Haladók választhatják az autók tisztításához a benzinkutakon is alkalmazott szivacsot és lehúzót. Ebben az esetben viszont tegyünk törölközőket az ablak alá vagy a párkányra, mert a lefolyó víz – főleg, amíg nem vagyunk elég ügyesek – koszos csíkot hagyhat a falon.

A fehér függönyök mosásához bevethetünk házi praktikákat is a konyhából: két csomag sütőport öntsünk egy adag mosandó függönyhöz, így gyönyörű fehér lesz az anyag. Ugyanilyen jól alkalmazható a só: egy kiló sót tegyünk annyi vízbe, ami ellepi a függönyöket, és egy napig áztassuk az anyagot a sós vízben.

Fotó: shutterstock