Riportok

„A nők életéért tekertünk!”

2368 kilométer, 26 nap, 5 vakmerő biciklista és egy nemes cél. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy valaki különleges rekordot döntsön. Balázsy Károlynak és csapatának sikerült. Méghozzá a nők védelmében!
2368 km 26 nap 5 vakmerő biciklista b. molnár márk balázsy károly dublin hpv veszélyei kerékpár nőgyógyász nők életéért tekernek vírus

Amikor útközben leereszt a bicajod kereke, akkor jössz rá igazán, mennyivel többet számít a belső, mint a külső! – május 13-án ezzel az útravalóval indult el Budapestről az a néhány biciklista, akik elhatározták, hogy eltekernek Dublinig, így hívva fel a nők figyelmét a HPV (azaz a humán papillomavírus) veszélyeire. „Amióta csak felütötte a fejét a világban, az a célom, hogy a magam eszközeivel harcoljak ellene – mondja a csapat kapitánya, Balázsy Károly nőgyógyász, akiről elsőre látszik, nincs az a defekt, amely meggátolhatná ebben az elhatározásban. Károly eddigi életútja is sokat elárul az akaraterejéről, hiszen már a beszélgetés elején kiderül: úgy lett magyar orvosként Dublin első magán nőgyógyásza, hogy előtte soha nem járt Írországban. „Mondhatni karmikus jelek vezettek idáig” – mondja nevetve, és ahogy belekezd a felsorolásukba, kiderül, tényleg nem a levegőbe beszél. A navigációja átállítódásától egy sorsszerűen hozzá kerülő ír orvosi szakkönyvön át a Dublinból rendszeresen hozzá járó pácienséig minden ebbe az irányba mutatott.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete