Riport

Egymással házasodott a két egypetéjű ikerpár: gyerekeik unokatestvérek és testvérek is egyben

Időnként különleges dolgokat produkál az élet. Ilyen családi felállásról még aligha hallhattunk: egy teljesen egyforma lány ikerpár egy ugyanilyen fiú ikerpár két tagjához ment feleségül. Meseszerű történetük egy ohiói ikerfesztiválon kezdődött hét éve.

Elsőre senki nem tudja megkülönböztetni a két hosszú hajú szőkeséget, hiszen Brittany és Briana Deane Salyers úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. De akkor aztán végképp azt hiszi mindenki, hogy káprázik a szeme, amikor meglátják a két nőt a férjükkel, Joshsal és Jeremyvel! Ugyanis ők is teljesen egyformák, mivel feleségükhöz hasonlóan szintén egypetéjű ikrek.

Szülők is majdnem egyszerre lettek

A két testvérpár 2017-ben ismerkedett meg Ohióban, egy ikreknek rendezett fesztiválon, és egy évre rá ugyanott, egyszerre kötötték össze az életüket egy közös ceremónián. Azóta nemcsak mind egy fedél alatt élnek Virginiában, egy nagy kúriában, de még szülők is majdnem teljesen egy időben lettek: Brittany és Josh kisfia, a 2021-ben született Jett csupán három hónappal idősebb Briana és Jeremy fiánál, Jaxnél. A két gyerek nemcsak unokatestvér, hanem genetikailag tulajdonképpen testvérek is, hiszen mindketten ugyanazon a génkészleten osztoznak. Egyszerre hordozzák az anyjuk és a nagynénjük, illetve az apjuk és a nagybátyjuk génjeit.

„Hétköznapi értelemben véve unokafivérek, de a DNS-üket tekintve, bizonyos értelemben ők is ikrek” – magyarázta dr. Alexandra Burt, a Michigani Egyetem szakértője. A két kisfiú teljesen úgy is viselkedik, mintha testvérek lennének, közös szobában laknak, és mind a négy felnőtthöz nagyon kötődnek.

„Néha mindkét gyerek az egyik anyát akarja, aztán mindketten a másikat. De ez teljesen rendben van, mi így együtt vagyunk egy nagy család. A gyakorlatban Jettnek és Jaxnek is két apukája és két anyukája van” – mondta a 37 éves Briana.

Az ikerpárok között eltéphetetlen a kötelék

A hálószoba privát terület marad

Bár sokan bizarrnak találhatják ezt a felállást, ők azt mondják, számukra ez az ideális, olyan, mint egy valóra vált álom. „Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat – mondja a 40. évét taposó Jeremy. – A legnagyobb meglepetés az volt, hogy egyikünk sem érzi úgy, mintha házasemberként élni annyira nagy kihívás volna. Folyton mindenkitől azt hallottuk korábban, hogy egy jól működő házasságot fenntartani micsoda kemény munka, mennyi erőfeszítésbe és kompromisszumba kerül. Mi soha nem éreztük igazán így, egyszerűen boldogok vagyunk. Inkább varázslatos ez az egész.”

A két házaspár még a munka terén is egymásra talált: együtt működtetik saját, nagyszabású esküvői helyszínüket a festői virginiai Smith Mountain Lake közelében, amit ki lehet bérelni házasságkötésre. Igaz, a két nőnek „rendes” munkahelye is van, mindketten heti négy napot dolgoznak ügyvédként ugyanannál a jogi cégnél. „Nekünk nem furcsa, hogy ennyit vagyunk együtt és hogy így egymásba fonódott az életünk. Mind a négyen erre vágytunk, és amikor megvolt az eljegyzés, előre megbeszéltük, mi hogyan lesz. Josh és Jeremy tökéletesen érti, mi ez az eltéphetetlen kötelék az ikrek között, pont úgy éreznek, mint mi” – árulta el Brittany. A házukban a legtöbb helyiség közös, kivéve a hálószobát, itt mindkét pár magára csukja az ajtót.

„Ezt szeretnénk tisztázni, mert annyi furcsa, néha gusztustalan kérdést kapunk. És nem keverjük össze egymás párját, mindenki pontosan tudja, kit szeret, és ki a férje, ki a felesége” – mondja Briana nevetve.

Kislánykori álmuk vált valóra

A lányok nem tagadják, gyerekkoruk óta arról álmodoztak, hogy egy ikerpárhoz mennek feleségül, és hogy felnőttként sem kell elválniuk egymástól. Mindenki csak nevetett rajtuk, hiszen ugyan mennyi ennek az esélye? És valóban, 30 éves korukig sehogy sem találta az igazit egyikük sem. Amikor aztán az ohiói ikerfesztiválon az utolsó napon találkoztak Joshsal és Jeremyvel, azonnal kipattant az a bizonyos szikra, nagyon vonzónak találták a két fia­talembert. Arról viszont fogalmuk sem volt, hogy ők maguk milyen maradandó hatást tettek rájuk. Csak később derült ki, hogy a két ikerfiú Ohióból hazatérve azt mondta az édesanyjának: találkoztak két lánnyal, akiket feleségül fognak venni. Az udvarlást nem tette könnyűvé, hogy Joshnak és Jeremynek minden alkalommal közel nyolc órát kellett autózniuk Tennesseeben lévő otthonukból, ha látni akarták a Virginiában élő Brianát és Brittanyt. De néhány hónap múlva megvolt a lánykérés, és a többi már történelem.

Persze bármilyen mesébe illő is az életük, konfliktusok azért a két Salyers házaspár életében is akadnak. Erre megvan a kialakult stratégiájuk. „Ha Josh és Jeremy vitatkoznak valamin, mi Brianával soha nem avatkozunk közbe, és fordítva, ha köztünk van nézeteltérés, ők sem szólnak bele. Ha házaspárként van vitánk, ugyanez a módszer, ketten megoldjuk a konfliktust. Nagy veszekedés soha nincs, annál sokkal jobban szeretjük egymást. És bármin is kapunk össze éppen, mindig emlékeztetjük magunkat, hogy milyen kivételesek és szerencsések vagyunk, amiért így egymásra találtunk. Ez azonnal feloldja a feszültségeket” –  mesélte Brittany. Mivel annyit vannak együtt, mindkét házaspár ügyel arra, hogy a romantika se vesszen ki az életükből. „Nagy a ház, és elbújunk időről időre a tóparton, az emeleten vagy épp a fürdőszobában. Gyakran rendes randevúkat is szervezünk magunknak, és kész szerencse, hogy mindig kéznél vannak a tesók, akik ilyenkor vigyáznak a fiúkra.”

Fotó: Privát

Címkék: