Sztárok

Gyömrei Máté: „Én akarok lenni az ország első nindzsája”

A Ninja Warrior-győztes Gyömrei Máté nem elégszik meg az idei eredményével, jövőre ismét indulni szeretne a versenyen, mivel a 29 éves fiatalember célja, hogy az összes akadályon hibátlanul végigmenjen.
gyömrei máté ninja warrior rivalda

Nem sok kellett ahhoz, hogy a világ hat nindzsája közé kerüljön a veszprémi Gyömrei Máté. Az utolsó előtti akadálypálya már nem sikerült a fiatalember számára, de így is ő lett a legeredményesebb hazai versenyző, a magyar győztes. „Nem vagyok csalódott, mert ez egy hihetetlenül nehéz pálya volt, fizikailag rendkívül sokat kivett belőlem. Nagyon kemény koncentrációt és erőt igényelt végigmenni az akadályokon, nem véletlenül csupán néhány versenyző van a világon, akinek sikerült. De nem vagyok csalódott, 2018-ban újra megpróbálom. Én akarok lenni az ország első igazi nindzsája” – mondja határozottan Máté, aki most legalább tudja, milyen feladatokra számíthat a Ninja Warrior következő szériájában.

Ötmillió forint a jutalma

Máté ötmillió forintot kapott a győzelemért, de nem a pénz motiválta, amikor jelentkezett a versenyre. „Gyerekkorom óta intenzíven sportolok, nagyon sokféle versenyen indultam, legtöbbször a legjobb három között végeztem. Több mint száz érmem és kupám van otthon. Szeretem a kihívásokat, hajt a versenyszellem, és örömömet lelem abban, ha próbára tehetem a fizikai erőmet.” Máté a veszprémi falmászók csapatának tagja, és a sportág Európa-bajnokságára is kijutott. „Korábban tornáztam, de az a sport túlzottan részrehajló. Sok múlik a zsűrin, és nem feltétlenül az nyer, aki a legjobb. Szubjektív a pontozás, és azt nem szeretem. Olyan sportágban akarok küzdeni, amelyikben nincs mellébeszélés, az eredmények fehéren-feketén látszanak. A falmászás pont ilyen. A versenyeken megmutatkozik, hogy mennyit bírsz és hol tartasz. Ha leesel, egyértelmű hogy van még mit tanulnod, van még hová fejlődnöd. Sajnos a falmászás nálunk még gyerekcipőben jár, de a csapattársaimmal azon vagyunk, hogy széles körben elfogadott és kedvelt legyen. Reméljük, a Ninja Warrior is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több fiatal jöjjön az edzésekre, mert jó falmászó technika nélkül képtelenség a tévéműsor döntőjébe kerülni” – osztja meg velünk észrevételeit.

Nappal az agyát tréningezi

Máté egyébiránt nem profi sportoló, van egy civil szakmája, hétköznapi élete. Informa-tikusnak tanult, és webfejlesztőként dolgozik. „Kétféle, egymástól nagyon eltérő szakaszból áll egy átlagos hétköznapom. 8-10 órát egy számítógép mögött ülök, de amint leteszem a munkát, rohanok az edzőterembe vagy a friss levegőre.” Máté azt mondja, látszólag nagyon különbözik az informatika és a sport, de valójában akad közös pont, hiszen mindkét területen feladatokat kell megoldani egy adott időre. Máté édesapja hét évvel ez-előtt váratlanul meghalt, de a családi tragédiát annyira személyesnek érzi, hogy nem szeretne a körülményekről beszélni. Édesanyja a második házasságában él, jelenleg Frankfurt környékén lakik .

Barátnője nem féltékeny rá

„A 13 éves kishúgom miatt költöztek Németországba, mivel ott több és jobb lehetősége van a tanulásra. A családom nem is tudta, hogy egy ilyen komoly versenyen indultam, azt hitték, ez is csak egy, a sok közül. Amikor az internetre is felkerült a Ninja Warrior-os szereplésem, nagyon büszkék voltak rám. Sajnos viszonylag ritkán találkozunk, csak az iskolai szünetekben.” Máté itthon maradt, és abban a veszprémi családi házban él, ami még a szüleié volt. A jó felépítésű srác a barátnőjével lakik. „Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert öt évvel ezelőtt megtaláltam azt a nőt, aki tökéletes társam. A győzelemben az is sokat segített, hogy kiegyensúlyozott magánéletem van, és rendben mennek itthon a dolgok. Viviennel hosszú távra tervezünk. Mindketten megbízunk a másikban, egyikünknek sincs oka féltékenykedni. A barátnőm ugyanolyan sportos életet él, mint én, jól kiegészítjük egymást.” Máté annyira komolyan gondolja a kapcsolatot, hogy a nyereményéből egy közös lakást venne. „Szeretnénk egy saját tulajdonú otthont, ezért az ötmillió forint jó kezdőtőke ahhoz, hogy sikerüljön megvalósítani az álmunkat.”

Mi kell a kockahashoz?

Máténak nemcsak lapos, de hatkockás hasa van, és sokan irigylik érte. De mi kell egy ilyen hasizom eléréséhez? „Sokat kell nevetni, mert akkor folyamatosan összehúzódnak a hasizmok, és az olyan, mintha felüléseket végezne az ember” — árulja el Máté. A viccet félretéve arról beszél, összesen heti másfél óra hasprés ajánlott, ezen kívül futni, biciklizni vagy úszni is célszerű. Nem könnyű elérni a kockahasat, de nem lehetetlen.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete