Lélek Sztárok

Bodrogi Gyulát és Jordán Tamást is belekeverte egy gyilkosságba Csányi Sándor: 950 milliót kapott érte

Igazi sztárokat sikerült megnyernie a filmhez.

Csányi Sándor rengeteg filmes és színházi szerep, kitűnő színházi rendezések, valamint a Thália Színház művészeti vezetőjeként elért sikereit követően egy fantasztikus színészgárdával vághat bele első mozifilm rendezésébe. A Ma este gyilkolunk címmel készülő krimi-vígjáték filmtervének gyártására 950 millió Ft támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

Egy idős színészek lakta otthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története a Köbli Norbert forgatókönyvéből, Lajos Tamás producer vezetésével készülő Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték. Az Agatha Christie stílusát idéző történetben egy mellőzött öreg színész, akit hajdan egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára kezd nyomozni. Ahogy egymás után, módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, azzal szembesül, hogy mesterdetektívi munka lesz ennyi kitűnő színészkollégája között megtalálni a gyilkost.

„Az élet úgy hozta, hogy megismertem egy színészotthont, és rögtön megfogalmazódott bennem egy ott játszódó film ötlete. Arra gondoltam, milyen egyedi lehetne egy olyan zárt térben játszódó krimi, ahol a gyanúsítottak egytől egyig színészek, azaz olyan emberek, akik egy élet munkájával fejlesztették tökélyre a hazudozás művészetét. Milyen nehéz lenne köztük megtalálni a tettest.” – emlékszik vissza a filmterv születésére Köbli Norbert.

A Ma este gyilkolunk krimi-vígjáték hiánypótló alkotás lesz, hiszen ebben a világszerte népszerű zsánerben szinte alig készült korábban magyar film. A Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt, Pogány Judit és Lázár Kati közreműködésével készülő film operatőre Balázs István Balázs, látványtervezője Verebes Zoltán, jelmeztervezője Benedek Mari, maszkmestere Kund Barbara, vágója Kovács Zoltán, és a rendező Csányi Sándor is a szereplők között lesz. A 38 napos forgatás a tervek szerint 2023 nyarán kezdődik, majd a film várhatóan 2024 februárjában lesz látható a mozikban.

Fotó: Nemzeti Filmintézet

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete