Sztár

Életre szóló leckét kapott az édesanyjától Gáspár Bea: „A sárga csekkeket mindig fizesd be!”

Megkérdeztük Bea asszonyt, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesanyja, amikor annyi idős volt, mint ő!

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban.

Ki viseli a nadrágot?

„Otthon anyu viselte a nadrágot. Mindig az volt, amit ő akart. Nálunk Győzi szava a mérvadó, így ebből adódnak a civakodásaink, mert ami a szívemen, az a számon. A veszekedések ellenére már 19 éve férj és feleség vagyunk. Anyu és apu pedig jövőre lesz 40 éve, hogy házasságot kötöttek egymással.”

Anyai intelem

„Anyukám két dologra tanított meg: a sárga csekkeket időben be kell fizetni, a másik, hogy a nagyon szoros barátság nem vezet jóra. Tartom magam ezekhez a dolgokhoz. Amint jön egy számla, már rohanok is a postára befizetni, mert nem szeretném, ha hátralékom lenne. Barátkozás tekintetében is megtanultam, hogy nem vagyok senkivel sülve-főve együtt. Régebben előfordult, hogy olyan embert is a legjobb barátnőmnek hittem, akiről később kiderült, hogy mégsem az. Ma már nem keresem mások állandó társaságát. Győzővel beszélem meg az ügyes-bajos dolgaimat.”

„Kétkezi munkából élt”

„Anyukám egyszerű vidéki asszony volt. Amikor 38 éves volt, mint most én, Nógrádmegyeren éltünk, és az üveggyárban dolgozott betanított munkásként, nyaranta pedig barackot szedett és kukoricát címerezett. Mielőtt férjhez mentem Győzihez, raktárosként dolgoztam egy pékségben. Bár én leérettségiztem, főállású háziasszony vagyok. Szeretnék sminkesként elhelyezkedni, de eddig csak kisebb megbízásokat kaptam.”

Kölcsönt vett fel a farmerért

„Anyukámnak is két lánya van, csakúgy, mint nekem. Amikor gyerek voltam, szegények voltunk, gyakran csak paprikás krumpli került az asztalra. Hogy milyen önfeláldozó volt az anyukám, jól mutatja az alábbi történet. Egyszer megtetszett egy zöld színű farmer az egyik butik kirakatában, de nem volt pénzünk megvenni. Anyu bement a bankba, hitelt vett fel, és megvásárolta, mert tudta, hogy mekkora örömöt jelent nekem. Én is így vagyok a saját gyerekeimmel. Nem vásárolok felelőtlenül. Nekem jó lesz a régi ruha, de Evelinnek és Virágnak megveszem, amire vágynak.”

„Háromszor volt terhes, én kétszer”

„Anyunak három gyereke lehetett volna, de egy fiútestvérem halva született. Sajnos anyukám télvíz idején volt várandós, többször elesett, és bekövetkezett a tragédia. Győző szerette volna, hogy szülessen fiúgyerekünk, de én már döntöttem, nem akarok még egyszer terhes lenni. Nem lenne már türelmem egy kisbabához.”

„Hízékonyak vagyunk”

„Anyu hízékony és én is. Rajta egy picit jobban látszik a súlytöbblet, mivel alacsony, csak 156 centiméter. Én 170 cm vagyok, így ha felszalad rám pár kiló, sem tűnök dundinak. Egyébként külsőleg inkább anyukám nővérére hasonlítok.”

„Szeretett varrni”

„Anyukám fiatalasszonyként varrt, horgolt és faliképeket hímezett. Egy-két munkáját bekereteztük, és feltettük a falra. Nekem sosem volt hobbim. Bár van kézügyességem, ha a lányaim ruhája elszakad, anyukámhoz visszük megfoltozni, vagy felvarrni a gombot.”

Fotó: TV2