Címlapsztori

Kétszer kapott pánikrohamot a forgatáson Gáspár Bea: „Féltem attól, hogy kórházba kerülök”

Győzikével nem könnyű az élet. Bea asszony idegei kötélből vannak, a TV2 Ázsia Expressz forgatásán olykor mégis feltette magának a kérdést, mit keres még mindig a férje mellett?

Először ódzkodott attól, hogy Győzővel együtt szerepeljenek az Ázsia Expressz­ben. „Leginkább azzal győztek meg, hogy Kappadókiát is érinteni fogjuk, ha sikerül addig eljutnunk. Törökország a kedvencünk, többször nyaraltunk ott, de ebben a régióban még nem jártunk, és nagyon kíváncsi voltam a gyönyörű hegyekre és a föld alatti városokra” – meséli Bea. De ne rohanjuk ennyire előre, hiszen a házaspárnak millió nehézséggel kellett szembenéznie a verseny során.

Kétszer jött rá a pánikroham

A Jordániából induló kalandreality bőven tartogatott izgalmakat.

„Mint a legtöbb nőnek, a mosdó nekem is központi téma. Szeretem tiszta, nyugodt körülmények között végezni a dolgomat. Itt csak elvétve volt rá lehetőség. Kilenc napig komoly hasfájással küzdöttem, nem sikerült toalettre mennem, végül a stáb orvosának segítséget kértem” – árulja el őszintén.

De más megpróbáltatások is érték a házaspárt. „A versenyszabályok szerint nem viselhettünk karórát, így sosem tudtuk a pontos időt. Győzőre kétszer jött rá a pánikroham, mivel nem vette be a gyógyszereit a megszokott időben. Évek óta meghatározott időpontban hat szem gyógyszert kell bevennie.” Azt is meséli, a többiek csodálkoztak a stílusukon. „Én tudom kezelni a férjemet, de a versenyzők többsége most először szembesült Győző pörgős habitusával és harsány temperamentumával, ami sok konfliktus okozója volt. Marics Petiék jókat nevettek rajtunk, de nem mindegyik versenytársunk tolerálta a szenvedélyes kirohanásainkat. Voltak nagy veszekedések és kiabálások, de elárulom, Győzivel nagyon élveztük a feszült helyzeteket. Nekünk a vitatkozás a lételemünk.”

Kézzel-lábbal magyaráztak

Bármennyire ismeri a férjét, Gáspárnénak is voltak nehéz pillanatai. „Győző már az első napokban felidegesített, és azon gondolkodtam, mit keresek mellette harminc éve? Fel akartam adni a ver­senyt, mert azt hittem, hogy képtelen vagyok egész nap hallgatni őt, és kettesben folytatni vele az utat. Aztán, amikor egy nehéz nap után hullafáradtan lefeküdtünk aludni, másnap reggelre rájöttünk, hogy csak egymásra számíthatunk, ha én befejezem, nélkülem nem folytathatja a versenyt. Nem akartam cserben hagyni a férjemet.” A házaspár bizonyos dolgokban olyan jól együttműködött, hogy irigyelték őket a többiek.

„A versenytársaink panaszkodtak, hogy kevés az étel, üres a hasuk. No, mi többnyire mindenhol bőségesen és jókat ettünk. Nem beszélünk angolul, kézzel-lábbal mutogattunk, de megértették a helyi lakosok, és nagy vendégszeretetről tettek tanúbizonyságot. Sőt, egy luxusszálloda éttermébe is beengedtek Jordániában. Életünk legbőségesebb vacsoráját kaptuk ingyen, a tulajdonos pedig egy üveg pezsgőre is meghívott bennünket.”

Nem meghalni ment külföldre

A komfortérzet hiánya a házaséletre is rányomta a bélyegét. „Egyfelől meglehetősen izzadtak, büdösek voltunk, ritkán volt lehetőség alapos tisztálkodásra. Másrészt olyan fáradtan dőltünk be az ágyba, hogy nem volt kedvünk szexelni. Elalvás előtt inkább azon agyaltunk, hogyan vágjunk neki a másnapnak, és melyik páros jelenti számunkra a legnagyobb veszélyt, kit szavazzunk ki.”

Bea úgy érzi, egy kicsit lassú volt a többiek­hez képest, de erre is ad magyarázatot. „48 évesen nem meghalni mentem Ázsiába, hanem játszani. Soha életemben nem voltam sportos, bőven elég volt cipelni a 15-20 kilós hátizsákomat, nem akartam sietni és futni. Féltem attól, hogy kimegy a bokám, vagy beáll a derekam, és egy rosszul felszerelt kórházban kötök ki. A saját tempómban vettem részt a feladatokban, amit Győző gyakran nehezményezett.” Bea mégis jó emlékként élte meg az Ázsia Expresszt. „Meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel. A felgyülemlett feszültséget sikerült kiadnunk magunkból, és a házasságunk sem bomlott fel. Kell ennél több? Szerintem nem.”

Már csak ketten lakják a nagy házat

„Virág a barátjával Budapestre költözött, Evelin is a vőlegényével lakik. Nagy nekünk most már ez a ház, de nem hiszem, hogy jó áron el tudnánk adni, így kénytelenek vagyunk Nógrádmegyeren maradni. Őszintén szólva, nem praktikus a kétszintes ingatlant kifűteni. A megoldáson törjük a fejünket. Napelemünk nincs, a gáz pedig egy rendszerre van kiépítve, nem lehet egyenként lezárni a radiátorokat” – sóhajt Bea.

Kiemelt kép: TV2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete