Sztár

Így emlékszik az édesanyjára Jaksity Kata: „Egy kicsit gömbölyű, de én így is szeretem őt!”

Megkérdeztük Katát, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesanyja, amikor annyi idős volt, mint ő!

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban.

„Főzni tőle tanultam”

„Anyukám nem olyan fegyelmezett, mint én. Imád főzni és enni, ami az alakján meglátszik. Egy kicsit gömbölyű, de én így is szeretem őt! Tőle tanultam meg főzni, de odafigyelek arra, hogy ne legyen túl zsíros vagy szénhidrátokkal teli az étel.”

„Anyu mindenkin segítene”

„Amit imádok anyukámban, hogy hihetetlenül segítőkész. Ha valaki bajba kerül, elsőként megy segíteni. Az én életemben is jelentős szerepe van a jószolgálati munkának. Bántalmazott anyákkal foglalkozom, próbálom a kilátástalannak tűnő életüket helyrebillenteni.”

„A házasságom nem sikerült”

„A szüleim idestova 48 éve házasok. Egy munkahelyen dolgoztak, innen ismerték egymást. A kapcsolatuk egy csapatépítő szőlőszüretelésen mélyült el. Én 17 év után, tavaly szakítottam a férjemmel. Papíron ugyan még nem váltunk el, de külön élünk. Szerencsére a kapcsolatunk baráti maradt.”

Pofonok az élettől

„Anyukámnak van egy mondása, melyhez igyekszem tartani magam. Ő azt mondja, ne bízzak meg senkiben!
A mamám szerint túlságosan kitárulkozom mások előtt, és ez nem jó, mert így sok pofont kapok az életben. Az az igazság, hogy mindenkiben a jó szándékot feltételezem. Eszembe sem jut, hogy mások visszaélhetnek
a bizalmammal. Ma már óvatosabban nyitok az új ismeretségek, barátságok felé.”

Titkárnőként dolgozott

„Édesanyámnak két gyereke van, Gyuri és én. Nekem három gyerekem lenne, de a kislányom sajnos halva született. Most két fiam van, Ábel és Bende. A mamám 40 évesen, ahány éves most én vagyok, a Mezőgazdasági- és Élelmezésügyi Minisztériumban dolgozott titkárnőként. Nagyon élvezte a hivatali munkáját. Én jobban szeretek kötetlenül dolgozni, magam beosztani az időmet.”

„Nehezen dicsér”

„Külsőre nem igazán hasonlítok anyukámra, de van egy-két dolog, amiben olyan voltam, mint ő. Például nehezen dicsér: mindig, mindenben a rosszat veszi előbb észre, s nem a jót. Miután magamban is felfedeztem ezt a szokást, próbálok változtatni rajta. Megtanultam dicsérni az embereket, és nem csak a rossz dolgokra fokuszálni.”

Autóval a nagyvilágban

„Anyukám vagány, talpraesett nő volt. Miután az édesapám nem szeretett utazni, kettesben ültünk autóba, és jártuk be Európát. Egyszer a horvát tengerparthoz is leutaztunk. Ez 20 évvel ezelőtt igen nagy szó volt! Én is szívesen vezetek. Tavaly nyáron a fiaimmal Amerikában nyaraltunk. Béreltem egy autót, és átszeltük Arizonát és Nevadát.”

Hajmodell is volt

„Anyukám fiatalkorában hajmodell volt, és én is modellkedtem. De engem nemcsak a kifutók világa vonzott, hanem a tévés szereplés is. Gyerekként filmekben statisztáltam, és most is az életem része a televíziózás. A mamám ezzel szemben mindig kerülte a szereplést. Bár jó humorú és laza nő volt, ezt csak a közvetlen környezete tudta róla.”

Fotó: TV2