Sztár

Édesapjától tanult főzni Oláh Gergő: „Az emberek azt hiszik, hogy a roma férfiak nem főznek”

Gulyásleves, pörkölt, lecsó – csak néhány étel a sok közül, amit az énekes boldogan készít a szeretteinek.

A cikk eredetileg 2013-ban jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük az énekest, mit tesz másképp, vagy éppen ugyanúgy, mint az édesapja, György, amikor annyi idős volt, mint ő

Szívesen főz

„Az emberek azt hiszik, hogy a roma férfiak nem főznek. Apám nagyon is házias és mellette én is megtanultam főzni, szívesen időzöm a konyhában! Gulyásleves, pörkölt, lecsó – csak néhány étel a sok közül, amit boldogan készítünk a szeretteinknek.”

„Tőle örököltem a hangomat”

„Apa muzikális és nagyon jó hangja van, akár énekes is lehetett volna belőle, csak nem volt szerencséje. Az ő fiatal éveiben nem volt kiugrási lehetőség, nem voltak tehetségkutató televíziós műsorok, így csak a saját kedvtelésére énekelgetett és engem tanítgatott. Munka közben együtt énekeltük az Apostol együttes és a Boney M slágereit. Hiszem, hogy tőle örököltem a jó hangomat.”

„Nem leszek elveszett”

„Apám világéletében talpraesett volt, bármit megcsinált a ház körül és a kertben. Engem is arra tanított, hogy találjam fel magam, ne legyek elveszett. Megtanított szerelni, fát aprítani, ásni. Bár most nem kertes házban lakunk, talán egy napon újra igen, és akkor nagy szükségem lesz a korábban tőle tanultakra.”

Oláh György is szívesen főzött és énekelt, akárcsak a fia, Gergő

Építkezésnél is dolgozott

„Apu Karancslapujtőn élt, most Salgótarjánban. 16 éves kora óta keményen dolgozik. Régebben gyári munkás volt, később az építő-iparban dolgozott kőművesként. Gyakran vitt magával, én voltam a segédje. Építkezéseknél vakoltunk, falaztunk, betonoztunk.”

„Miután 2012-ben megnyertem az X-Faktort, Budapestre költöztem a családommal. Nagyon szeretek a fővárosban lakni. Apu inkább a vidéki életet szereti, pedig nem könnyű nekik. Alig van munkalehetőség, mégis ragaszkodik a jól megszokott környezetéhez, Nógrád megyéhez.”

Jóképű férfi volt

„Apa kifejezetten jóképű férfinek számított, és izmos alkata volt. Én soványabb vagyok és kicsit magasabb, mint ő. Szerintem apámmal könnyű élni. Jószívű és a családjáért tűzbe tenné a kezét. Én is így vagyok ezzel. A feleségem Niki és a gyerekek a legfontosabbak a számomra. Sajnos annak idején nem volt pénzünk nagy lagzira, ezért azt tervezzük, hogy bepótoljuk, és csinálunk egy világra szóló esküvőt.”

Három gyereke van

„Amikor édesapám 24 éves volt, mint most én, már nős volt, és egy gyereket nevelt, a nővéremet. Később születtem én és a húgom. Én is fiatalon házasodtam, és már két gyerekem van. Karla 3 éves, Dennis Bence
2 múlt. Néhány év múlva mi is szeretnénk még egy gyereket, és akkor nekünk is meglesz a három, akárcsak a szüleimnek.”

Fotó: TV2, archív