Sztárok

Oláh Gergő: „Összeestem, fetrengtem, sírtam”

Oláh Gergő sosem titkolta, hogy nehéz sorsú családból jött, és most, hogy az ő álma már valóra vált, fontos célja, hogy segítsen a szegény, ám nagyon tehetséges gyerekeknek.
apa család hátrányos helyzetű gyerekek mélyszegénység motivációs előadások negyedik baba oláh gergő páhy anna szurovecz kitti x-faktor

Hét éve, az akkori X-Faktor első sajtótájékoztatóján megismertünk egy fiút, aki tehetsége ellenére olyan zárkózott volt, hogy minden mondatot harapófogóval kellett belőle kihúzni. Gergő nagy utat járt be azóta, és fontos neki, hogy abból, amit kapott, vissza is adjon: személyes történetével hitet, reményt szeretne adni a fiataloknak. A terem zsúfolásig megtelt kamaszokkal. A fiúk heherésznek, ugratják egymást, a lányok egymást bökdösik. Amikor az ajtóban feltűnik Oláh Gergő, izgatott morajlás fut végig a hatvani középiskolában, majd nagy pisszegések közepette elnémulnak. Gergő pedig mesélni kezd. Mély, bensőséges, sosem hallott történeteket az életéről. Elmondja, hogy gyerekkorában, miután bezártak a nógrádi gyárak, nehéz helyzetbe került a családja. Hogy sokszor nélkülöztek, ennek ellenére szülei a zenei tehetségét mindig támogatták, az utolsó fillérükből is szintetizátort vettek, hogy Gergő gyakorolni tudjon. Mint mondja, sokat köszönhet akkori énektanárának, Márti néninek is, aki sokszor a saját autóján, pénzén vitte el őt a népdalversenyekre. „Sorra nyertem a megmérettetéseket, de nem csak ezeket! – emlékszik Gergő.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video