Sztárok

„Most én vagyok a családfenntartó”

Gáspár Bea üde színfolt a Konyhafőnökben. A háziasszonyból lett zsűritag most a saját konyhájában főzött, miközben egyet s mást megtudhattunk róla és a családjáról.
családfenntartó fördős zé főzés gáspár bea gáspár család holczhaffer csaba konyha konyhafőnök lakásétterem rácz jenő receptek rtl klub

Könnyű tavaszi ebéd készül a Gáspár család nógrádmegyeri otthonában. A 16 éves Virág iskolában, Győző az ügyes-bajos ügyeit intézi, Evelin már évek óta Budapesten él, így Bea asszony egyedül lát vendégül minket. „Lazacot készítek, mi-re hazajönnek a többiek. Ezt a receptet egy szakácskönyvből néztem ki, kíváncsi leszek a végeredményre” – mondja Gáspár Bea, aki az RTL Klub Konyhafőnök című gasztro realityjének egyik zsűritagja. „Számomra is furcsa, hogy én értékelem mások főztjét. Felelősségteljes munka véleményt mondani, hiszen én nem vagyok szakember, csupán egy háziasszony, aki szeret főzni. Szerencsére a zsűritársaim, Rácz Jenő és Fördős Zé elfogadják azokat a kritikákat, amiket a versenyzőknek mondok, nem érzek részükről lekezelő viselkedést.” A sikeres gasztro-tévéműsorral Bea lett a családfenntartó. Nem titok, hogy jelenleg ő keres jobban a férjénél. „Győzőt zavarja, hogy szinte most csak az én fizetésemből élünk, de szerintem ez egy 25 éves házasságba belefér, hogy egyszer a nőnek, máskor a férfinak megy jobban a szekér. Hosszú évekig Győzi tartott el minket. Most fordult a kocka, ám én ebből nem csinálok ügyet. Nálunk nincs olyan, hogy az én pénzem, a te pénzed. Minden a közösbe megy, hiszen egy család vagyunk. Ráadásul apósom támogatására is szükségünk van, mert nagy a házunk rezsije, és Evelin is még csak idén diplomázik, egyelőre nincs munkája – sóhajt Bea. Az édesanya tudja, a 24 éves nagylánya már szeretne a saját lábára állni, de nem könnyű neki, hiszen őt is mindenki ismeri az országban. „Egyelőre nem akarják alkalmazni, mert azt hiszik, hogy egy elkényeztetett celeb, miközben Evelin nagyon kedves, jóravaló fiatal, aki hétköznapi életre vágyik. Ő olyan, akárcsak én. Tudom, nehéz elhinni rólam, de én jobban érzem magam itthon, a kedvenc török sorozataimat nézve, mint egy csillogó-villogó rendezvényen. Egyébként is annyi tennivaló van a házunkban, szinte egész napos elfoglaltságot igényel. Épp a napokban vettem a fejembe, hogy megcsinálom szépen a kertünket, de nem csak úgy tessék-lássék módra ültetek növényeket, hanem gondosan megtervezem” – árulja el Bea, miközben már a köret kifőzésével bajlódik.

Virág is szeret főzőcskézni

A 44 éves édesanya aggódva figyeli lányai életét, és reménykedik, hogy egyszer minden jóra fordul. „A középiskolás Virág nem tanul olyan jól, mint a nővére. Ő másban ügyes. Szerintem, belőle jó háziasszony lesz, mert 16 évesen már szeret és tud is főzni. Nagy boldogság nekem, amikor váratlanul ő készíti a vacsorát. A múltkor nagyon sok dolgom volt itthon, egész nap takarítottam, a függönyöket raktam fel, amikor Virág nekiállt, és készített egy olyan jó borsófőzeléket, hogy még az apja is megdicsérte! Pedig Győző nem eszi meg mindenkinek a főztjét, nagyon válogatós. Örülök, hogy Virág érdeklődik a konyhai dolgok iránt, mert kisgyerekként gyakran kezelhetetlen volt, és nem lehetett megmondani, mi fogja lekötni a figyelmét.” Bea annak is örül, hogy a lányai nem habzsolják az életet. „Látom, hogy a mai fiatalok milyen lazán veszik a dolgokat, szerencsére a mi gyerekeink nem isznak, nem cigiznek, és nem váltogatják a fiúkat. Virág 16 éves, de még kislány. Evelinnek pedig lassan már egy éve véget ért a kapcsolata azzal a salgótarjáni pincérfiúval, akit én nagyon kedveltem. Sajnálom, hogy így alakult, de nem szólok bele a lányom szerelmi életébe.”

Kettőt csökkent a ruhamérete

Már csak néhány perc, és elkészül az ebéd. Úgy tűnik, Bea elégedett a látvánnyal, de az ízét még csak ezután fogja elbírálni. „Akármilyen finom is lesz, csak egy adagot eszem. Ez az én titkos fogyókúrám” – árulja el nevetve. Bea tíz kilót fogyott, és azt mondja, nincs benne semmi trükk, mindent eszik, amit korábban, csak kisebb mennyiséget. „Amikor tavaly tavasszal megnyertem a Konyhafőnök VIP-et, 89 kiló voltam és 46-os ruhákat hordtam! Nagyon utáltam magam, mert Virág születéskor sem voltam olyan kövér. Elhatároztam, teszek azért, hogy soványabb legyek. Most is eszem túrógombócot, csak legfeljebb egyet, nem négyet. Ezenkívül  hétvégenként biciklizem és edzek. Nem akarok soha többé fásult lenni. Sokkal vidámabban várom a nyarat, hogy újra jók rám a régi ruháim. Egy nő számára ez fontos, akárcsak az, hogy a főztjét megdicsérje a családja.”

Lakáséttermet nyitna

Bea már idén nyáron szeretne vállalkozni. „Szívem szerint egy lakáséttermet nyitnék, és heti három alkalommal főznék ott. Tervezem, hogy kibérlek egy pesti lakást, és magyaros ételeket készítek a konyhában. Épp olyan ízletes fogásokat, amiket a vidéken élő nagymamák, anyukák szoktak a rokonságnak a vasárnapi ebédre. Ebben a feladatban örömömet lelném, és új emberekkel is megismerkedhetnék” – mondja Bea, aki úgy tervezi, maximum 14 főre főzne alkalmanként.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete