Lélek

10+1 tipp életmentő nőknek a foci Eb-re: eljött a bűntudatmentes kényeztetés ideje!

Már akkor felmegy bennünk a pumpa, amikor a távirányító után nyúl. Ahelyett, hogy velünk foglalkozna, megint jön egy futballmérkőzés. Sebaj, tudunk jobbat a mérgelődés helyett!

Induljon a kényeztetés!

Ha a párunk foci-Eb-t néz, bánkódunk, hogy megint elmarad a közös vacsora és az esti beszélgetés. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a düh, inkább iktassunk be egy kényeztető programot!

Ha már nem is emlékszünk, milyen érzés, amikor illóolajokkal masszíroznak, vagy szívesen kipróbálnánk egy újfajta teljes testradírozást, most ne sajnáljuk magunktól az efféle test- és egyben lélekterápiát. Kicserélve érkezünk majd haza, és rögtön jobb színben látjuk a foci világát!

Kell valami meghökkentő

Sohasem ennénk nyers halat, és kizárt, hogy valaha beiratkozzunk egy latintánc-tanfolyamra? Ma este keressünk magunknak egy hozzánk nem illő hobbit! Menjünk hastáncórára, próbáljunk ki egy új ízt, vagy ha soha nem pecáztunk, egyszerűen üljünk ki a horgászokhoz, és nézzük a vizet. Otthon indíthatunk receptkörlevelet! Minden barátnőnk egy jól bevált ételt küldjön el az egész csapatnak. Következő héten élesben is kipróbálhatjuk ezeket egy közös traccspartival egybekötve.

Legyünk egy légtérben!

„Ha nehezményezzük, hogy párunk állandóan focit néz, valószínűleg nem a sporttal van gondunk, hanem az együtt töltött időt hiányoljuk. Vizsgáljuk meg, tudunk-e valami kreatív megoldást találni, hogy miközben mindenki azt csinálja, amihez kedve van, mégis együtt legyünk. Üljünk le mellé a nappaliban, és olvassunk. Vagy amíg ő tévézik, költöztessük a vasalnivalót abba a szobába” – ajánlja Gyimesi Andrea pszichológus.

Egy izgalmas elfoglaltság

Az állandó együttlét fásulttá tehet, kiüresedhet a kapcsolat, azonban ha mindenkinek megvannak a saját időtöltései, az életben tartja a tüzet” – véli a szakértő. Szerinte személyiségünk és párkapcsolatunk is fejlődik, ha hagyunk magunknak időt, hogy egyedül legyünk azzal, amit igazán szeretünk. Legyen szó szabás-varrásról, olvasásról vagy egy csinos kertrész kialakításáról!

Készüljünk!

Ahelyett, hogy esténként felpaprikáznánk magunkat, gondolkodjunk valami meglepetésen. Például közös fürdőzés a kádban, esetleg csak készüljünk egy különleges étellel vacsorára. Pasink garantáltan meghálálja, hogy türelmesek voltunk, és a foci izgalmai után egyéb pulzusemelő percek várhatnak rá.

Irány a boksz-zsák!

Kérjünk kölcsön egy nagy boksz-zsákot, vagy szemeljünk ki otthon egy nagy párnát, és üssük, amíg bírjuk. A stressz feloldásával könnyebben elfogadjuk majd, hogy a foci átmenetileg az esti időtöltések részévé válik.

Kell egy óra nyugi

Amíg ő a képernyőt bámulja, főzzünk egy teát, és üljünk ki a teraszra, menjünk el sétálni a parkba.

„Amikor nyugodt, kiegyensúlyozott állapotban vagyunk, érdemes azon is elgondolkodnunk, miért vannak fenntartásaink azzal, ha a másiknak megvan a privát ideje. Talán korábban vele vagy egy előző kapcsolatunkban a sok külön töltött óra valami mással, például egy titkos kalanddal is együtt járt? Az efféle rossz érzések könnyen rögzülnek bennünk, és mindezt rávetíthetjük a tévézésre is” – hívja fel a figyelmet a pszichológus.

Jössz te még…

Biztosan vannak olyan régi ismerőseink, akikkel ezer éve nem találkoztunk. Itt a megfelelő pillanat, hogy akár estébe nyúlóan nosztalgiázzunk velük. Nyugodtan igyunk egy pohár bort is, kedvesünk egész biztosan értünk jön, hogy hazavihessen…

Együtt a család

Ne csüggedjünk, ha egy-két közös vacsoráról le kellett mondanunk. Szervezzünk egész hétvégés családi programot! Ha együtt kirándulunk a kicsikkel, vagy egy kalandparkban szerzünk élményeket, könnyebb elfogadni, hogy a családfő este a tévé elé ül.

Rendezzünk csajos filmnézős partit!

Talán nem is tudjuk megfogalmazni, miért sírjuk el magunkat kedvenc filmjeink legromantikusabb jelenetein akár századszorra is. Használjuk ki a technika új vívmányait, hívjuk meg barátnőinket, üljünk be a másik szobába, ahol a videotéka segítségével egy másik tévén egymás után nézhetjük meg kedvenc romantikus filmjeinket, tévésorozatainkat. Ne felejtsük el a pattogatott kukoricát sem!

Kapcsol(ód)junk be!

Nem is gondoltuk, hogy a foci lehet izgalmas? Még a szabályokat sem ismerjük? Adjunk egy esélyt annak, hogy együtt is tudjuk élvezni az Eb-t – ha csak egy próbaestére is. Izgalmas dolog lehet közösen tippelgetni, esélyeket latolgatni, vagy fellapozni egy pletykalapban a futballistafeleségekről szóló legforróbb sztorikat.

fotó: profimedia