Konyha Lélek

Vágykeltő italok: 8 ősi recept az izgalmas estékért

Afroditéről, a görög istennőről nevezték el azokat a szereket, amelyektől a szexuális vágy felkeltését remélik.

Afroditéről, a görög istennőről nevezték el azokat a szereket, amelyektől a szexuális vágy felkeltését remélik. Indiában pedig Shiva és Shakti isteni energiáinak párosodásával vált a szexualitás szakrális természetűvé. Kínában a Yin, mint a nő, Yang, mint férfi a testi egyesülést a világmindenség áramkörébe kapcsolta be.

Lao Ce, kínai filozófus hitte, hogy a vitamindús sárgabarack javítja a termékenységet. Az összeturmixolt gyümölcshöz adjunk egy kevés méhpempőt, amelyből sűrű, ízes szerelmi bájital válik.

Az étcsokoládé vágyébresztő tulajdonsága nagyon régóta ismert. A felolvasztott csokoládéhoz keverjünk feketekávét, mézet, szegfűborsot, tejszínt és tojássárgáját. Hűtve kortyolgassuk a szerelmi légyott előtt egy órácskával.

A jamaikaiak a banánszirup jótékony hatásában hisznek. Gyakran ízesítik vele koktéljaikat, vagy öntetként használják gyümölcssalátához.

Az orchideát I. Károly orvosa alkalmazta vágyfokozóként, melyet kecsketejjel kevert össze. A görög és római elkészítési mód szerint a vadon termő orchideát lepréselik, majd joghurtba vagy kecsketejbe keverik.

A dió az ókori görögök megtermékenyítő eledele volt. Kecsketejjel, mézzel, tojássárgájával keverték össze, majd lassú tűzön összefőzték az egészet. Az így kapott sűrű levet iszogatták erejük növeléséért.

A mangóból, tejből készített hűsítő italt a Csendes-óceán partvidékén szerelmi bájitalként még a mai napig is alkalmazzák.

A csicseriborsóból készült ital mézzel, vöröshagymával keverve az indiai szerelmi kultúra egyik hatékony bájitala.

A franciák elsőszámú afrodiziákuma a fürjtojás, amelyet mézzel, szezámolajjal és rizspálinkával kevernek össze.