Sztár

Ez Borbás Marcsi legfinomabb almáspitéje: olyan, mintha a nagymamád sütötte volna

Hogy mitől jó az almáspite? A válasz nagyon egyszerű: legyen benne rengeteg alma, vékony tészta, ami nem ázik el és ropog. Ha pont ilyen receptet keresel, akkor Borbás Marcsi almás pitéje nagyon fog tetszeni, mert ez tényleg olyan, mintha a nagymamád sütötte volna.

Hiába vagy te a legnagyobb szakácsnő a családban, aki ismeri a konyhaművészet minden csínját-bínját, ha megfeszülsz sem tudsz olyan almáspitét csinálni, mint a nagymamád. Ez biztos, innen borítékolható, ahol most ülünk és írjuk ezt a cikket. Olyan almáspitéket senki nem tud sütni, mint egy igazi nagymama, aki nemcsak almát és tésztát tett a pitébe, hanem a szívét is.

Ha hozzánk hasonlóan te is gyerekkorod óta keresed azt az ízt, amit csak a nagyi tudott előállítani, lehet, hogy most megtaláltuk neked a tökéletes receptet Borbás Marcsinál. A műsorvezető békebeli almáspitéjének lényege a tésztában rejlik, érdemes pontosan követni a receptet.

Ezeket olvastad már?

Borbás Marcsi almáspite receptje

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 14 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek tejföl

Mitől lesz az igazi a töltelék?

  • 2,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 1 ek búzadara

Az almáspite elkészítése

  1. Az almáspite készítésénél fontos lépés lesz, hogy a tészta összegyúrását követően legalább egy órát a hűtőben pihentessük a tésztát. Ezen kívül gyorsan megvan a recept és könnyen elkészíthető a töltelék is, esélyünk sincs hibát véteni süti sütés közben.
  2. Első lépésként a lisztet kell összekeverni a porcukorral és sütőporral, majd alaposan elmorzsolni az egészet a zsírral. Ezután a tésztát simára gyúrjuk a tejföllel és a tojások sárgájával.
  3. Ha a tészta kellőképpen összeállt, akkor csomagoljuk be egy nejlonzacskóba vagy fóliába és egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.
  4. Amíg a tészta a hűtőben parkol, elkészítjük a zamatos tölteléket. Ehhez az almákat lereszeljük, majd megszórjuk két evőkanál cukorral, ami ahhoz kell, hogy a tészta jól kiengedje a levét.
  5. Ezt követően viszont alaposan ki kell nyomkodni, jöhet hozzá a maradék cukor, a vaníliás cukor is, illetve a búzadara, végül ízesítsük a fahéjjal és citromhéjjal.
  6. A lehűlt tésztát kétfelé kell szedni, az egyik felét nyújtsuk vékonyra és simítsuk be egy kizsírozott, kilisztezett piteformába. Kb. közepes méretűre lesz szükségünk.
  7. Jöhet rá az almás töltelék.
  8. Nyújtsuk ki a másik tésztát is, ez lesz a pite teteje. Borítsuk az alma tetejére, formázhatjuk, díszíthetjük tetszés szerint. Legvégül ne feledjük felvert tojással megkenni és 180 fokon 25 perc alatt pirosra is sül.

Még több Borbás Marcsi receptet keresel? Itt van például a házi pizza- és tésztaszósza rengeteg paradicsomból.

Forrásunk volt: Hóvége