Címlapsztori Sztárok

Nincs állandó munkája Gáspár Evelinnek: Az anyagi biztonságom kérdéses

Párja, Attila révén egy új családot kapott. Evelin egyre több időt tölt Nyíregyházán, ahol a helyiek befogadták, és szeretve érzi magát. Szülőföldjén, Salgótarjánban gyakran bántották az emberek.

Kétlaki életet él. A saját lakása a fővárosban van, de az építőiparban dolgozó Varga Attilát Nyíregyházához köti a munkája, így Evelin a második otthonának tartja ezt a várost. „Egyre több időt töltök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nagyon jól érzem magam, sokat kirándulunk a környéken, és bármerre megyek, szeretet vesz körül. Nemcsak Attila családja és népes rokonsága, de az ott élők is kedvesek, figyelmesek. Amikor elmegyek vásárolni, ismeretlenektől is pozitív visszajelzéseket kapok. Például egyik nap fogorvosnál jártam, és nem engedték, hogy kifizessem a kezelési díjat, csak annyit kértek, hogy csináljunk egy közös fotót. Az apró figyelmességeken nagyon meghatódom, mert a saját szülőföldemen sosem volt részem tiszteletben, megbecsülésben. Salgótarjánban valamiféle stigma Gáspárnak lenni.”

Nem akar tovább a szülei pénzén élni

A fiatal pár szülei júniusban ismerkedtek meg Budapesten. „A 28. születésnapom jó apropó volt arra, hogy a két család közelebb kerüljön, mert addig nem találkoztak. Szerintem jól sikerült az ebéd, és lesz még több közös családi program. Örülnék, ha a szüleim is meglátogatnának Nyíregyházán, nagyon élhető város, biztos vagyok benne, hogy ők is jól éreznék magukat.”

Evelin a 19 éves húgával, Virággal is nagyon jó kapcsolatban van. A korábban visszahúzódó lány egyre sűrűben használja a közösségi oldalakat, őt is elkezdte érdekelni az influenszerkedés. „Szeretem a tesómat, és nem tekintünk egymásra riválisként. Drukkolok neki, hogy megtalálja azt a munkát, amiben örömét leli. Ha ez a tévézés és a szereplés, akkor hadd csinálja! Bár nem könnyű állandó munkához jutni. Például én csak egy-egy produkcióra kapok felkérést, nincs éveken át tartó szerződésem, mint a televíziós műsorvezetőknek. Ennélfogva az anyagi biztonság is kérdéses. Nincs havi fix jövedelmem, és nem látom előre, hogy mikor jön az újabb tévés megkeresés. Akkor érzem biztonságban magam, ha van tartalékom.”

Nem panaszként mondja, de a saját pénztárcáján is érzi, milyen gyorsan emelkednek az árak.

„Felnőtt ember vagyok, nem kívánok a végtelenségig a szüleim pénzén élni. Hálával tartozom, amiért vettek nekem egy lakást, így elindulhattam a nagybetűs életben.”

Komolyra fordult a dolog: összehozta párja családját a sajátjával Gáspár Evelin

Nagyon fárasztó célpontnak lennie

Az idősebb Gáspár lány azt mondja, nemcsak előnnyel, hátránnyal is jár, hogy ismert ember. „Nem könnyű civil munkát találni, alkalmazottnak lenni egy cégnél. Én is megpróbáltam, de nem ment. Többé nem akarom kitenni magam kellemetlen helyzeteknek. Amikor a koronavírus-járvány alatt egy híres színész pizzafutár lett, lépten-nyomon felismerték, magyarázkodnia kellett. Én nem szeretnék a hátam mögött megvető pillantásokat.” Evelin februárban kapta meg a cukrászképesítést, de nem gondolkodik saját cukrászdán.

„Kétéves volt az iskola. Anyukámmal egyszerre tanultam és vizsgáztam. Sajnos nincs annyi pénzem, hogy nyissak egy trendi helyet. Tőlem azt várnák, hogy minőségi és divatos legyen a berendezés. Ha csak egy pici fagyizót nyitnék, rögtön megszólnának, kapnám az ívet a közösségi oldalakon. Igaz, hogy már nem akarok mindenkinek megfelelni, de azt sem szeretném, hogy folyamatosan támadjanak, meguntam az állandó magyarázkodást. Nagyon fárasztó célpontnak lenni. Nyugodt életre vágyom, és Attila mellett megadatik.”

Tízezreket is spórolhat havonta: ezeket a szabályokat tartsa be és több jut nyaralásra

Kiemelt kép: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete