A szülei válása után, évekig egy nyírségi tanyán élt az édesanyjával és a testvérével.
„Nem gazdálkodtunk, de voltak háziállataink, kecskék, bárányok, baromfik. Hétéves koromig egy erdő közepén laktunk, nagyon idilli környezetben. Anyukám fantasztikusan főzött, neki köszönhetően tanultam meg én is” – mondja Dobos Evelin, akinek felnőttként az az egyik kedvenc időtöltése, hogy szeret éttermekbe járni.
„A telefonomon lévő Google térképen közel ezer vendéglátóhelyet jelöltem be, ahol már jártam, vagy ahová szeretnék elmenni. Az ételekről, a szolgáltatásról jegyzeteket és fotókat készítek, amiket olykor megosztok a barátaimmal. Elsősorban eldugott gyöngyszemeket keresek. Fontosnak tartom, hogy a kevésbé ismert helyekről véleményt írjak, és ha jó a konyhájuk, népszerűsítsem őket” – árulja el. Jóllehet Evelinnek nincs ideje mindennap főzni, de amikor bemegy a konyhába, a legízletesebb ételt igyekszik kihozni az alapanyagokból.
„A saját konyhámban nincsenek szabályok. Abból főzök, amit a hűtőszekrényben találok. Szeretek kreatívkodni, új ízeket felfedezni, kipróbálni. A Konyhafőnök minden korábbi évadát láttam a tévében, és boldogan tettem próbára magam.” Evelin kezdetben nem gondolta, hogy megnyerheti a főzőműsort.
„Mindenkiben a riválist, a komoly ellenfelet láttam. Csak a fináléban döbbentem rá, hogy akár meg is nyerhetem az idei évadot.”
Evelin a pénzjutalom egy részét utazásra fordítja. „Elviszem anyukámat Indiába. Régi vágyunk, hogy eljussunk Ázsiába. Kettesben fedezzük majd fel a Gangesz partján lévő városokat, szent helyeket.”
Vaddisznógerinc
Hozzávalók:
• édeskrumpli
• gyömbér
• vaj
• szerecsendió
• zellergumó
• répa
• fokhagyma
• vöröshagyma
• borókabogyó
• kakukkfű
• vörösbor
• sűrített paradicsom
• lilahagyma
• csalán/bazsalikom
• panko morzsa
Elkészítés:
A vaddisznót lehártyázzuk, megformázzuk, sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk, és füstölgő serpenyőben körbekérgezzük. Pihentetjük, percenként forgatjuk. A zöldfűszerkéreghez a zöldfűszert (csalán, bazsalikom) a panko morzsával összekeverjük. A vaddisznót beleforgatjuk, majd serpenyőben megforgatjuk. Tálaláskor korongokra vágjuk. Az édeskrumplit kevés reszelt gyömbérrel megfőzzük, majd turmixba tesszük, és kb. 10 dkg vajjal összeturmixoljuk. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük.
Barnamártás: A répát, zellergumót, vöröshagymát, fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk, és olajon erőteljesen lepirítjuk, majd 1 evőkanál sűrített paradicsomot is lepirítunk, ezt felöntjük vörösborral, kevés vízzel/alaplével. Ha kezd elfőni, pótoljuk a vizet. Tegyünk bele borókabogyót, kakukkfüvet. Amikor szépen elkészült, leszűrjük, és tovább sűrítjük. Az édeskrumpliból korongokat vágunk, valamint golyókat formázunk, és sós vízben megfőzzük, majd vajon lepirítjuk. A zöldfűszert (csalán, bazsalikom) 150 fokos olajban megsütjük.
Fotó: RTL Klub