Címlapsztori Sztárok

Vőlegénye mellett csak kuktaszerep jut Ábel Anitának: „Első osztályú konyhalány vagyok”

A professzionális gasztronómia a párja kapcsán otthon is jelen van a műsorvezető-színésznő életében, hiszen Roberto Favaro gasztrotanácsadó. Így adódik a kérdés, hogy otthon ki a főnök a konyhában? De nem csak ez derül ki Ábel Anitáról, hanem az is, miért nem vett részt soha egyetlen gasztro-vetélkedőben sem, valamint az, hogy miért is dolgozik mostanában 16 órát naponta.

Ő az a típusú színésznő, aki ha nincs éppen képernyőn, akkor is úgy érezzük, hogy ott van, hiszen az elmúlt évtizedekben folyamatos szereplője, műsorvezetője volt a TV2, RTL, ATV, VIASAT, Life Tv csatornák produkciói­nak. Ábel Anita a mindig mosolygó, vicces lány, aki hiába tölti be március 7-én a 48. életévét, karaktere mind­máig energikus, fiatalos.

Napi 16 óra munka

Ez a dinamizmus jellemzi a Hazatalálsz igazgatóhelyettes-nőjét is, akit a TV2 napi sorozatában alakít. Ha valakinek, akkor neki biztosan van összehasonlítási alapja, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit változott ez a műfaj.

A TV2 napi sorozatában „férjével”, Pindroch Csabával

„A Szomszédok valamiért úgy él az emberek fejében, hogy napi sorozat volt, pedig kéthetente egyszer vetítették. Közel 30 év alatt rengeteget fejlődött a technika. Most egy kifejezetten fiatal operatőr-rendező csapat vesz körül. Egy teljesen más látásmód. A felvételek során nem volt lehetőségem visszanézni a jeleneteket, rá is kérdeztem, akkor hol láthatom, hogy hogy nézek ki. Azt válaszolták, bízzak bennük, és tényleg nagyon profik voltak. A sorozatot kifejezetten nagyjátékfilmes produkcióvá teszi, hogy élő helyszínen forgattuk” – mesélte a színésznő, aki tavaly augusztustól novemberig megfeszített munkatempóban dolgozott.

„Sokszor megkapjuk, hogy a színészek nem is dolgoznak. Én sem szeretek munkát-munkával összehasonlítani, mert mindegyik más miatt nehéz. Egy kívülálló el sem tudja képzelni, hogy milyen állóképességet, koncentrációt igényel a forgatás. Sokszor már reggel hatkor kezdtünk, és este tízkor végeztünk. Szöveget szerencsére mindig is gyorsan tanultam, elég kétszer elolvasnom” – avatott be a kulisszatitkokba Anita, akit hamarosan az Ide süss! gasztronómiai vetélkedőben is újra láthatunk a VIASAT3-on. A tavaszi Ünnepi kihívásban több újítással, érdekességgel és rengeteg húsvéti finomsággal készül a csatorna.

Nem szeret versenyezni

Aki figyelemmel követi Ábel Anita pályafutását, annak bizonyára feltűnt, hogy ő maga egyetlen gasztronómia műsorban sem mérette meg magát. Pedig mindenhová hívták, de mivel nem tartja magát versenyző típusnak, ezért visszautasította a fel­kéréseket.

A VIASAT3 műsorában nincs feszültség, mindig jókedv uralkodik

„Képtelen lennék nyomás alatt teljesíteni. Az Ide süss!-ben épp az a jó, hogy nagyon különbözik más csatornák hasonló produkcióitól. Itt nincs feszültség, kiabálás. Épp ellenkezőleg: nyugodt, vicces, szerethető. Sass Danival inkább úgy viselkedünk, mint a jó edzők. Segítjük, támogatjuk a hobbicukrászainkat. Egyébként én ebben vagyok jó. Szeretek és szerintem tudok is másokat motiválni.”

Ki a főnök a konyhában?

A professzionális gasztronómia a párja kapcsán otthon is jelen van a műsorvezető-színésznő életében, hiszen Roberto Favaro gasztrotanácsadó. Így adódik a kérdés, hogy otthon ki a főnök a konyhában?

Sass Danival ők az edzők

„Természetesen Robi. Igaz, a húslevesemhez ragaszkodik a család, de a többi ételt ő készíti. Ám ő minden körülmények között séf, aki megszokta, hogy a keze alá dolgoznak. Bátran kijelenthetem, hogy bármelyik Michelin-csillagos séf elégedett lenne velem. Annyira tudom, hogy mit hogyan kell előkészíteni, majd elpakolni. Első osztályú konyhalány vagyok. (Nevet.) A főzés nálunk közös program, közben beszélgetünk. Robi szereti, ha ott vagyok mellette. Fontos a szépen megterített asztal, hogy leüljünk, én szedjek neki, és közösen étkezzünk” – avatott be féltve őrzött magánéletébe a színésznő, aki tavaly óta már menyasszonya olasz kedvesének. Közös elhatározásuk, hogy a mindennapjaikat nem tárják folyamatosan a média elé. Nem titok, hogy boldogok, de nem is szeretnének mindenhol erről beszélni.

Kislánya segíti a házimunkákban

A családi harmónia nem lenne teljes a 15 éves Luca nélkül, aki kifejezetten kerüli a nyilvános szereplést híres édesanyja mellett. De Anita annyit azért elárult a Meglepetés olvasóinak, hogy kislánya erős támasza és segítője a hétköznapokban. „Nem lehet okom panaszra, Luca a házimunkában is támogat, ha megkérem. Szívesen felporszívózik, tereget. Nem borul ki egy kis munkától. Nagyon büszke anya vagyok, de nem szeretnék róla többet mesélni.”

Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila, TV2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete