Ezotéria Sztárok

A Rák tartson bíbornapot, a Mérleg egyen ropogósat: így fogyjon a csillagjegye szerint

A Jupiter állatövi jegyet váltott, jelenleg a Kosban jár. Mivel az asztrológiában a Jupiter felelős a testsúly változásáért, a hízásért, most fontos odafigyelnünk a kalóriákra. Ennek megfelelően ajánlunk étrendváltoztatásokat az állatöv jegyeinek.

Kos (III. 21. – IV. 20.)

Annyira elfoglalt lesz, hogy alig marad ideje főzni. Ugyanakkor nem árt, ha tudja, hogy a zacskós és mélyhűtött ételek tele vannak felesleges kalóriákkal. Fogyókúrája akkor lehet sikeres, ha sok friss vagy párolt zöldséget és gyümölcsöket is eszik. Mellőzze a sült kolbászt és a krumplit, inkább válasszon salátát paradicsommal és mozzarella sajttal.

Bika (IV. 21. – V. 20. )

Imádja az édességeket. Diétája akkor lesz eredményes, ha a hirtelen jelentkező falásrohamokat nem kalóriabombákkal csillapítja. Kiváló éhségűző a cukormentes rágó. Mivel ön a szemével is „fal”, kisebb tányért használjon, amelyen a kevesebb étel is többnek tűnik. Úgy állítsa össze az étrendet, hogy a kedvencei legyenek benne, különben elveszti a kitartását.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Szereti tudni, hol nyílt új étterem, milyen új recepteket lehet kipróbálni. Ez azonban nem tesz jót a vonalainak. Önnek a testkontroll szabályai szerint felépített étkezés a nyerő. A szénhidrátokat ne fogyassza együtt a fehérjékkel. Délelőtt gyümölcsöt, ebédre szénhidrátokat (paradicsomos spagetti), vacsorára fehérjét (saláta grillezett csirkével) falatozzon.

Rák (VI. 22. – VII. 22. )

A legjobb szakácsok közé tartozik. Sajnos a bánatát is sokszor ételbe fojtja, így aztán túlságosan kerekdeddé válik. Az lenne a legjobb, ha nem enne egyedül, vagy a családtagjaival együtt kezdene karcsúsító diétába. Rendezzen zöldségpartit, az jót tesz az egészségének, a lelkének viszont a szivárványdiéta használ. Színük szerint válogassa az ételeket, tartson narancs-, bíbor-, vagy zöld színű ételnapokat.

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

Először a gondolkodásán kell változtatnia, és kevésbé zsírosan főzni. Hús helyett egyen halat. 18 óra után már csak egy almát rágcsáljon el, 20 óra után pedig semmit. Ekkor ugyanis annyira lelassul a testében az anyagcsere, hogy a kalóriák inkább elraktározódnak, mint elégnek. A brokkoli, a spenót, a répa jó hatással van a vér­cukorszintjére.

Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)

Alapvetően egészségesen étkezik, de stresszes napjaiban hajlamos összevissza falni. A zónadiéta ajánlott önnek: minden egyes étkezés 40% szénhidrátot, 30% fehérjét és 30% zsírt tartalmazzon. Így az inzulinszintje állandó marad. A reggelije álljon sonkából, tojásból és gyümölcsökből. Délben és este jöhet csirke, pulyka, hal salátával, kevés kenyérrel, rizzsel vagy tésztával.

Mérleg (IX. 24. – X. 23.)

Önnek fontos, hogy amit fogyaszt, az ne csak finom, de szép is legyen. Kedvencei a különleges sajtok és a sült húsok. De ezeket most felejtse el, és a gondosan megterített asztalra inkább alacsony zsírtartalmú ételek kerüljenek. Próbálja ki a távol-keleti diétát, amelynek alapelve, hogy az ennivalónak ropogósnak és vitamindúsnak kell lennie. Hús helyett egyen halat, zöldségeket, rizsféleségeket.

Skorpió (X. 24. – XI. 22.)

Próbálja ki az arcdiétát: az arcvonásai elárulják, milyen ételeket kell elkerülnie. Ha ráncos a homloka, túl sok zsíros ételt fogyaszt. Ha tág pórusú a bőre, a kelleténél több savanyú ételt eszik. A száj körüli ráncok azt üzenik, mondjon le a fehér lisztről. Ha a szem és az orr körül húzódnak apró ráncok, a fűszereket szorítsa vissza. Cukor helyett pedig mézzel édesítsen.

Nyilas (XI. 23. – XII. 21. )

A megfontolt táplálkozást nem önnek találták ki. Ha nincs ideje reggelizni, bekap egy darab csokoládét. Csak akkor tud fogyni, ha kalandot is lát benne. Próbálja ki a zöldségdiétát, mondjon le a húsról, és automatikusan karcsúsodni fog. Olyan állati eredetű termékek is megengedettek, mint a tojás, a tej és a sajtok. Egyszerre csak keveset egyen, mert így a vér­cukrát állan­dóan szinten tarthatja.

Bak (XII. 22. – I. 20.)

Ön az egyszerűség híve, kedveli a házias ételeket, így sajnos gyorsan növekszik dereka körül az úszógumi. Tekintsen délre, hiszen egyik konyha sem annyira egyszerű, mint a mediterrán országoké. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, és sok olívaolajjal főznek. Vegye figyelembe a havi ciklusát is. A menzesz előtt a hormonális változások miatt nőhet az étvágya, és nem fogyni, hanem hízni fog.

Vízöntő (I. 21.–II. 19.)

Kedveli a nagy lakomákat. Mindenből csupán a korábbiak fele kerüljön a tányérjára, és össz­pontosítson az étkezésre. Ne olvasson közben újságot, ne nézzen tévét, mert többet fog enni, ha nem az ízekre, az illatokra, a zamatokra figyel. Ilyenkor a gyomra könnyebben emészti a bőséges salátákat, amelyeket amúgy is imád. Magas vitamintartalmuk miatt jobb erőben érezheti magát.

Halak (II. 20. – III. 20.)

Ön mindent képes felfalni, ami a tányérjára kerül, ezért lassítania kell. Hagyjon magának időt az étkezés közben: ne feledje, hogy 20 perc, amíg az agyba is eljut a jóllakottság érzése. Naponta legalább 2 liter vizet igyon meg, hogy pörgesse az anyagcseréjét és salaktalanítson. Soha ne mulassza el a reggelit, és számolja fel a hűtőjében uralkodó kaotikus állapotokat.

Bíró Ica: A böjt a tudatunkra is hat

„Én nem fogyókúrázom, hanem böjtölök, ez a Megújulás programom alapja – mondja Ica. – A háromnapos böjtölésre esküszöm. Mielőtt belevágnánk, érdemes a gyomrunkat felkészíteni a szilárd étel megvonására. Ilyenkor főtt burgonyát vagy főtt rizst, pépesített almát vagy turmixolt zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk. Ennek hatására a gyomor egyre inkább összeszűkül, és jelentősen csökken az éhségérzet. Ezután jöhet a böjt, amikor rengeteg teát és egyéb cukormentes folyadékot kortyoljunk. Valamint a zabpelyhet vízzel főzzük meg, ami szinte folyékony állapotban válhat fogyaszthatóvá. A böjtölés befolyással van a tudatállapotunkra is. Talán ez lehet az oka annak, hogy a hatodik érzék erősebben működik. Megtapasztaltam, hogy amit ilyenkor kérek az égiektől, azt meg is kapom.”

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete