Ezotéria

Ősi druida tudás: kelta fa egészséghoroszkóp mondja meg, mi vár önre 2023-ban

Mire lesz különösen érzékeny a szervezete az új évben, és mit kell tennie ahhoz, hogy testileg és lelkileg is jól érezze magát a bőrében? A kelta fa jegye elárulja.

A kelta horoszkóp eredete az időszámításunk előtti időkig nyúlik vissza, a papok és druidák megfigyeléseik alapján hozták létre azt a kalendáriumot, melyben először jegyezték le a “fa jegyeken” alapuló horoszkópot. A születési időpontokból megállapítható, hogy egy személy mely fa-jegybe tartozik, s eszerint milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Mely jegy szülötte?

Január 1. ALMAFA

Január 2. – Január 11. FENYŐFA

Január 12. – Január 24. SZILFA

Január 25. – Február 3. CIPRUSFA

Február 4. – Február 8. JEGENYEFA

Február 9. – Február 18. CÉDRUSFA

Február 19. – Február 29. ERDEI FENYŐ

Március 1. – Március 1O. SZOMORÚFŰZ

Március 11. – Március 2O. HÁRSFA

Március 21. TÖLGYFA

Március 22. – Március 31. MOGYORÓFA

Április 1. – Április 1O. BERKENYEFA

Április 11. – Április 2O. JUHARFA

Április 21. – Április 3O. DIÓFA

Május 1. – Május 14. JEGENYEFA

Május 15. – Május 24. GESZTENYEFA

Május 25. – Június 3. KŐRISFA

Június 4. – Június 13. GYERTYÁNFA

Június 14. – Június 23. FÜGEFA

Június 24. NYÍRFA

Június 25. – Július 4. ALMAFA

Július 5. – Július 14. FENYŐFA

Július 15. – Július 25. SZILFA

Július 26. – Augusztus 4. CIPRUSFA

Augusztus 5. – Augusztus 13. JEGENYEFA

Augusztus 14. – Augusztus 23. CÉDRUSFA

Augusztus 24. – Szeptember 2. ERDEI FENYŐ

Szeptember 3. – Szeptember 12. SZOMORÚFŰZ

Szeptember 13. – Szeptember 22. HÁRSFA

Szeptember 23. OLAJFA

Szeptember 24. – Október 3. MOGYORÓFA

Október 4. – Október 13. BERKENYEFA

Október 14. – Október 23. JUHARFA

Október 24. – November 11. DIÓFA

November 12. – November 21. GESZTENYEFA

November 22. – December 1. KŐRISFA

December 2. – December 11. GYERTYÁNFA

December 12. – December 21. FÜGEFA

December 22. BÜKKFA

December 23. – December 31. ALMAFA

Almafa: Kisebb elvárások

Ennek a jegynek a szülötte derűs, jóhiszemű, embertársairól a legjobbat tételezi fel. Talán pont ennél fogva nagyon sebezhető, és ha csalódik, akkor arra pszichoszomatikus panaszokkal reagál, vagyis a lelki terhektől megfájdul a hasa, a feje, levert lesz. Az Almafa jegyűnek erős az immunrendszere, nem szokta megviselni a hideg beköszönte, de ha idén kibillen az egyensúly az életében, akkor azonnal eldugul az orra. Hogy mire vigyázzon, ha ezt el szeretné kerülni? Nos, a leginkább arra, hogy csak olyasmit várjon el másoktól, amit azok meg tudnak adni.

Fenyőfa: Ne titkolja az érzelmeit!

A tél folyamán a Fenyőfa-szülött számára az lesz a mentális egészség záloga, hogy végre ki tudja mutatni az érzel­meit. Ez ugyanis olykor nagyon nehezen megy neki, de most szinte kényszeríti őt erre a sors. Ha sikerül, nemcsak embertársaihoz kerül közelebb, hanem a bőrében is jobban érzi magát.

Szilfa: Ne akarjon mindent irányítani!

A Szilfa jegy szülötte bátor, magabiztos egyéniség, szereti irányítani a saját sorsát éppúgy, mint a körülötte élők nap­jait. Ha azonban idén ez nem sikerül, akkor gyomorproblémák merülhetnek fel nála. Meg kell kérdeznie magától, hogy vajon mi az, amit nem tud megemészteni? Természetesen fontos az is, hogy ügyeljen az étkezésre, könnyen emészthető ételekkel táplálkozzon, de a lélektani hátteret sem szabad elhanyagolni.

Ciprusfa: Rengeteg támogatást kap

Szívós, kitartó személyiség a Ciprus szülötte, aki nem ismer lehetetlent. Semmiképp nem szabad azonban úgy éreznie, hogy mostanában akadályokba ütközik. Ne feledje, az akadályok arra valók, hogy leküzdjük őket! Örömmel fogja számba venni, hogy mennyi erőforrás áll a rendelkezésére. A környezete mindenben támogatja, még olyan emberek is ön mellé állnak, akikről ezt nem is sejtette volna.

Jegenyefa: Sporttal és meditálással a szorongás ellen

Kifelé erősnek látszik, belül azonban nagyon is sebezhető. Ezen a télen talán a szokottnál is érzékenyebb lesz, így nagyon fog ügyelni arra, hogy mit vesz a szívére és mit nem. Ha úgy véli, hogy valaki megbántotta, akkor nagyon mélyre tud zuhanni. Azt persze hiába javasolnám, hogy ne vegye a szívére a dolgokat, hiszen ez alkati kérdés önnél. Viszont ha már kialakult a szorongás, akkor ennek a mozgás és a meditáció lehet a legjobb ellenszere.

Cédrusfa: Tanuljon meg nemet mondani!

Gondoljunk csak a magányos cédrusra, és nem fogunk meglepődni, hogy ennek a jegynek a szülötte mennyire szeret egyedül lenni. Azonban a tél folyamán, de még tavasszal is azt fogja tapasztalni, hogy kicsit többen veszik körül, mint ahogyan önnek komfortos lenne, és ettől nyugtalan lehet. Valaki azonban rávilágít: mennyire fontos, hogy tudjon nemet mondani, és úgy élje a napjait, ahogyan szeretné. Ha ez sikerül, igen derűs lesz a hangulata az év egészében.

Erdei fenyő: Átgondolt menü

Amire ügyelnie kell ennek a kicsit visszahúzódó természetű jegynek ebben az évben, az az étkezés. Főleg télen nagyon megnő az étvágya, és még olyan ételek után is vágyakozni fog, amiket máskor mellőzött. Túl sok édeset és zsírosat azonban nem tanácsos fogyasztania, és nem pusztán a felszaladó pluszkilók miatt. Tavasszal jót tenne egy alapos tisztítókúra.

Szomorúfűz: Álljon fel a fotelból!

Az utóbbi időben, sőt talán az utóbbi években egy kicsit kényelmesebb tempót vett fel. Rendkívül jót tenne mind a közérzetének, mind az egészségének, ha sportosabb lenne. Persze nem futóversenyekre és hatalmas súlyok emelgetésére gondolok, de ha hetente beiktat legalább kétszer-háromszor fél óra tornát, vagy naponta gyalogol 30 percet, akkor a mozgás valóságos csodát tesz a szervezetével, a vérkeringésével, a mentális egészségével.

Hársfa: Szabaduljon meg attól, ami visszahúzza!

A legnagyobb ajándékot akkor adhatja magának, ha rögtön az év elején lemond egy káros szokásáról, ami nem tesz jót önnek – és még sokba is kerül. Ez lehet a dohányzás, az alkohol, de akár a mértéktelen nassolás is. Kezdetben ez nem megy könnyen, de ön mellé csapódnak bátorító támogatók, akik segítenek megedzeni az akaraterejét. A mottója az lehet: a jellem igazi mértéke: ellenállni a kísértésnek.

Berkenyefa: Lassabb tempó

Ön szeret állandó mozgásban lenni, nem bírja a tétlenkedést, olykor akár egy kis kapkodásra is hajlamos. Most azonban azt fogja tapasztalni, hogy lassítania kell a tempón, ellenkező esetben mintha a körülmények, de még a tárgyak is összeesküdnek ön ellen. Ha a tél folyamán belekezd valamiféle lazító tevékenységbe, ami lehet akár meditáció, akár autogén tréning, akkor megtapasztalja, hogy a nyugodtabb, átgondoltabb élettempó hatására sokkal több dolog fér a napjaiba.

Juharfa: Lezárások időszaka

Érzelmi életében mostanában bizonytalan, nem tudja, mi igaz és mi nem őszinte, ami főként télen okozhat némi gondot az életében. Szerencsére azonban hamar belátja, hogy nem igazán ez áll élete fókuszában. A tél korábbi fejezetek lezárásáról szól, tavasztól pedig újra kell kezdenie, építenie dolgokat.

Diófa: Új munka a láthatáron

Nagyon nehezen viseli az egyhangúságot, a monotonitást. Ha tehát jelenleg olyan munkát végez, amiben nem leli örömét, a 2023-as év eleje lehetőséget teremt, hogy ezen változtasson. Minél érdekesebb, színesebb munkába fog bele, annál jobb lesz a hangulata, a közérzete és az egészségügyi állapota.

Gesztenyefa: A fejfájás hátterében

Mostanában gyakran kínozza a fejfájás? Akkor ne az legyen az első dolga, hogy gyógyszer után kapkod, hanem nézzen utána, hogy mi nem stimmel az életében! Lehet, hogy egy kapcsolata, viszonya nem működik úgy, ahogyan szeretné, de az sem kizárt, hogy arról van szó, hogy nem fogyaszt elég folyadékot, vagy keveset alszik.

Kőrisfa: A pihenés fontos

Kicsit leverten, rosszkedvűen lép majd át a 2023-as évbe, pedig valójában minden rendben van az életében. A tél folyamán többet kell pihennie, lelassulnia, és jobban figyelni a táplálkozásra. Talán egy-egy gyümölcsnap vagy rövid, vitamindús nyersdiéta is sokat segítene.

Gyertyánfa: Ne másoknak, magának!

Ez a megbízható, alapos jegy olykor indokolatlan szorongástól szenvedhet, ha úgy érzi, hogy nem tud megfelelni a felé támasztott elvárásoknak. A 2023-as év pont azt tanítja a Gyertyánfa szülöttének, hogy csak saját magának kell megfelelnie, nem másoknak, még csak a szeretteinek sem muszáj.

Fügefa: Jó társaság és zene

Ön tipikus vezéregyéniség. Szeret a társaság középpontjába állni, amire 2023-ban kicsit kevesebb esélye lesz, mint megszokta. Akkor érzi jól magát, ha minél többet lehet emberek között, és derű, vidámság veszi körül. Az átmeneti rosszkedvének a legjobb ellenszere a zene lesz.

Mogyorófa: Hozza rendbe bioritmusát!

Önre nem jellemző alvási problémák fordulhatnak elő. Ám ebben az esetben ne a könnyű megoldást válassza, hogy bekap egy pirulát, hanem legyen azon, hogy megtalálja a megfelelő bioritmust. Sokat segít, ha többet megy a friss levegőre, ha igyekszik estére testileg is elfáradni, és mindig ugyanabban az időpontban fekszik le és ébred fel.

Tölgyfa: Kevesebb az energiája

Ennek a jegynek a szülötte a kelta asztrológia egyik legenergikusabb embere, de ezen a télen mintha egy kicsit alábbhagyott volna a legendás lendülete. Szerencsére semmi komoly problémától nem kell tartania. Csupán vitaminhiánya lehet, amin nem nehéz segíteni egészségesebb, több gyümölcsöt, zöldséget és rostanyagokat tartalmazó étkezéssel és étrend-kiegészítőkkel.

Nyírfa: Fókuszáljon a magánéletére!

E jegy szülöttére az a jellemző, hogy nem az anyagiak érdeklik, viszont a magánélet biztonsága, kiegyensúlyozottság nagyon fontos számára. Az, hogy milyen lesz a hangulata, a lelki egészsége a 2023-as évben, éppen attól függ, hogy mennyi ideje jut a szeretteire, és miként tudja a harmóniát megteremteni köztük.

Olajfa: Jó egészségnek örvend

Ön olykor hajlamos lehet egy kis hipochondriára, még akkor is, ha erre semmi különösebb oka nincs. Valószínű, hogy a 2023-as évet is úgy kezdi, hogy jelentkezik néhány vizsgálatra, de szerencsére ezek eredményei arról fogják meggyőzni, hogy semmi komoly baja nincs.

Bükkfa: A frontérzékenység ellenszere

Ugye gyakran érzékeny az időjárási frontokra? 2023-ban sajnos ez a szokottnál is jobban felerősödhet, a hirtelen beköszöntő hidegre, melegre fejfájással, alvási problémákkal reagálhat. Ám tapasztalja ki, hogy ha ilyenkor jobban figyel az étkezésére, illetve a mozgás és pihenés közötti egyensúlyára, akkor ezen a kellemetlenségen lényegesen tud csökkenteni.

A Story Horoszkóp különszámában még több asztrológiai előrejelzést talál a szerelemre, karrierre és pénzügyekre vonatkozóan, de az anyasággal és a gyerekneveléssel kapcsolatban is. Ezenkívül hírességek is megosztják misztikus, spirituális élményeiket. Keresse az újságárusoknál!

Szöveg: Horváth Andrea, asztrológus

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete