Ezotéria

Macska a gonosz ellen, delfin a munkáért: talizmánok segítenek megvalósítani a vágyait 2023-ban

Szilveszterkor sokan megfogalmazták a kívánságaikat, vágyaikat. A szerencsehozó amulettek támogathatnak benne, hogy könnyebben valóra is tudjuk váltani őket.

Állatok

Bagoly: A bölcsesség jelképe. Azoknak érdemes hordani, akik szellemileg szeretnének fejlődni, illetve tanulmányokat folytatnak, és abban kívánnak sikereket elérni.

Buldog: Az erő szimbóluma. Nemcsak azoknak ajánlott, akik erejük teljében akarnak pompázni, hanem azoknak is, akik sportolnak – főként versenyszerűen –, és abban kiváló eredményre törekednek. A csapatsportban játszókat is győzelemre segíti.

Elefánt: A nagy szerencse jelképe, de csak akkor, ha az ormánya felfelé mutat. Univerzális talizmán, ami azt jelenti, hogy mindig azon az életterületen segít, ahol változást szeretnénk. A bölcsességet is szimbolizálja, ami főként döntéseinkre lehet nagy hatással.

Delfin: Odüsszeusz volt az első, aki a szerelem amulettjének nevezte, de az áldozatkészséget és a kemény munkát is jelképezi. Ha valakinek nincs munkája, vagy elégedetlen a helyzetével, delfin amulettet válasszon. De aki a párkapcsolatában szeretne változást, annak érdemes delfinfotót tenni a hálószobájába.

Egyszarvú: Azok viseljék, akik szexuális vonzerőt szeretnének sugározni. De annak is jó szívvel lehet ajánlani, akinek szerelmi életére az állóvíz a jellemző, és ezen változtatni kíván.

Kígyó: A ravaszság és a szexualitás legrégebbi természetfölötti jelképe. A kígyó formájú gyűrű, amely a farkába harap, a főnixszel egyenértékű – a teljességet, az újjászületést, a halhatatlanságot és a lélek körforgását szimbolizálja.

Macska: Sokan félreismerik a macskát, és babonásan félnek a fekete macska okozta szerencsétlenségtől. Amulettként viszont éppen az ellenkezője igaz: a fekete macska távol tartja a gonosz, irigy, rosszindulatú személyeket.

Malac: Kitúrja a szerencsét a következő évre. Főként a pénzügyeink alakulhatnak eredményesen. Ám a termékenységnek is a jelképe, ezért akik gyermekre vágyakoznak, viseljék bátran.

Méhecske: Különösen akkor ajánlott ezt a talizmánt választani, ha nehéznek érezzük az életünket. 2023-ban olyan gondok adódhatnak, amelyeken a méhecske képes túllendíteni bennünket, és segít, hogy továbbra is az élet napos oldalán sétálgathassunk.

Pillangó: Betegségből való felépülést, műtéti beavatkozásnál eredményességet jelent, jó hatással van az immunrendszerre. Ha egy szeretett személy ápolásra szorul, ajándékozzuk meg vele, mert segíti őt a gyógyulásban.

Pók: Segítségével elkerülhetjük a megalázó helyzeteket, távol tartja tőlünk a gonosz, irigy embereket, megakadályozza
a féltékenység kialakulását, és segíti a gazdagodást.

Sárkány: A kínai asztrológiában a víz erejének és az életnek a jelképe. A víz pedig az érzelmek jelölője, ezért akik elsősorban arra vágynak, hogy a lelkük kiegyensúlyozott legyen, azok szerezzék be ezt a talizmánt.

Szarvas: Többszörös a haszna, viselőjének egyszerre garantál boldog éveket, szerelmet és termékenységet, ami ezúttal nemcsak a gyermeknemzésre értendő, hanem az élet szinte minden területére.

Egyéb szimbólumok

Patkó: A siker, az éles ész és a józanság szimbóluma. Érdemes a bejárati ajtón vagy ajtónál elhelyezni, ezzel hívjuk be a szerencsét az otthonunkba, és ettől kezdve csupa jó dolog történik majd.

Négylevelű lóhere: A legrégebbi szerencsehozó talizmán. Nemcsak mázlisták lehetünk az élet több területén, hanem hihetetlenül nagy energiát is kaphatunk tőle, amitől jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Pocakos Buddha: Különösen egzisztenciális területeken érhetünk el fantasztikus sikereket a segítségével. Erős védelmet jelent, megóv bennünket az anyagi bajoktól. Örömöt és boldogságot hoz az életünkbe, a hétköznapjainkba.

Növényi amulettek

Őseink abban is hittek, hogy bizonyos növények varázserővel rendelkeznek.

Fenyőtoboz: A hosszú élet, az egészség szimbóluma. Ha fáradtnak érezzük magunkat, nyomjuk erősen a tobozt a testünk egy pontjához, és érezni fogjuk élénkítő hatását.

Gesztenye: Ha pénzérmét teszünk mellé, nemcsak szerencsében lesz részünk, hanem még egy megoldhatatlannak látszó problémának is erőfeszítés nélkül a végére járhatunk.

Kamilla: A szerencsejátékosok védelmezője ősidők óta, már a játék közben is szerencsét hoz. Akár szárított, akár friss növény formájában hordhatjuk magunknál.

Kukorica: A kukoricaszemeket kis zacskóban tegyük a zsebünkbe vagy a táskánkba, mert pénzt fialhatnak, méghozzá meglehetősen sokat.

Levendula: Az illatos növényről úgy tartják, valóra váltja az álmokat. Ha a párnánk alá helyezzük, és elalvás előtt a vágyainkra koncentrálunk, hamarabb teljesülnek.

Fokhagyma: Megvéd a gonosz erőktől, a néphit szerint a vámpíroktól. A titok nyitja az illatában rejlik, állítólag nagyon hasonlít a villámláskor keletkező kisülés szagához.

Majoránna: Vénusszal társítják, ezért ha szerelmet, férjet keresünk, a lakás minden szegletébe tegyünk belőle néhány ágacskát egy kis tálkába.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete