Ezotéria

Spirituális erővel bírnak az unikornisok: ezt jelenti valójában, ha a gyerek csípi az egyszarvúakat

Manapság egyre több ruhán, ágyneműn, gyerekjátékon jelennek meg a mitikus állatok. Vajon ez pusztán csak divat, vagy esetleg egy ősi tudás támadt fel bennünk?

Csak a tiszta szándékot értékeli

Az egyszarvúak ábrázolását már az úgynevezett Indus-völgyi pecséteken is megfigyelték a régészek. Időszámításunk előtt 2500 környékén ez a bronzkorban élő népcsoport az egyiptomiak és mezopotámiak mellett a három legfejlettebb ókori civilizáció egyike. Fennmaradt épületeiken, edényeiken a vallásukhoz kötődő szent állatokat, leggyakrabban egyszarvút és bikát ábrázoló pecséteket fedezhetünk fel. A középkorban az egyszarvú a szűziességet, a tisztalelkűséget képviselte. A 18. századi Szent Jusztinának ő lett a jelképe. A tisztaság hangsúlyozása nem véletlen, ahogy az sem, hogy az egyszarvút mindig csak jó szándékkal lehet elérni. A mondavilágban is úgy találkozhatunk vele, hogy az ember szelíden közelít hozzá, szép szóval szólítja meg. Ha az unikornis tiszta szándékot érzékel, akkor letérdel, és belehajtja a fejét az ember ölébe.

Még az oroszlánt is legyőzi

A Skócia címerében ágaskodó vörös oroszlánt két oldalról egy-egy unikornis tartja meg, akik védelmezik a szent jelképet, fenntartják a biztonságot és a rendet. Az állatok mellkasán egyfajta hámként nyitott aranykorona látszik, mely aranylánccal kapcsolja őket a földhöz. Ez a szimbólumrendszer azt mutatja, hogy ha az egyszarvú megfelelő szabadsággal rendelkezik, akkor az igazság és a törvénykezés szolgálatába állva segíti az embereket. Az unikornis Skócia nemzeti állata is egyben, mert úgy tartották, egyedül ő képes legyőzni Anglia címer­állatát, az oroszlánt.

Áldást hoz az életünkbe

Az unikornis éteri energiákat közvetítve jelentős támogatást ad a földön élőknek. A szűziesség, a fehér fények, az arany sörény is a tisztaságot szimbolizálja, a legjobb életkörülményeket, a pozitív élethelyzeteket. A csavarodó szarv a spirális íven való előrehaladás, az életeseményeken való felülemelkedés jelképe. Ha sikerül őket bevonni az életünkbe, jóságos támogatóként áldást hoznak minden teremtmény életébe. Lélekvezetőként több színben jelennek meg. A fehérek segítenek az egyszerűség, az átláthatóság, a rend megteremté­sében, növelik a letisztultságot. A lila szí­nűek bölcsességet adnak, támogatják a fejlődést, a tudás gyarapítását. A türkiz színűek az égi világgal való kapcsolatot, az intuíciót és az érzékelési képességet erősítik fel. A kékek a saját jóságba vetett hitet, önbizalmat növelik meg, fejlesztik a kreativitást és a képességeket. A zöldek a szeretet-önszeretet és gondoskodás egyensúlyát, harmóniáját hozzák létre, a sárgák örömet adnak és nyitottá teszik az embert a világ megismerésére. A rózsaszínűek erőt teremtenek a gyakorlati élethez, növelik az aktivitást és az életszeretetet.

Világokat kapcsol össze

Az unikornis mint a letisztultság és a rend jelképe az égbolton is látható, az Egyszarvú (Monoceros) csillagképben. Asztrológiai szempontból az égi egyenlítőn az égi és a földi világot kapcsolja össze. A Tejúton, az Istenek útján helyezkedik el, a Kis Kutya, Nagy Kutya és az Orion csillagai fogják közre szabályos háromszögben. Ezek mindenkit visszaterelnek a középpontba: a lélekhez. A viszonylag halványan látszódó Egyszarvú csillagkép mögött fekete lyuk található, amelyben a legújabb elméletek szerint csillagok is születhetnek, miközben a belőle kiáradó fények emlékeztetnek az unikornis szarvából érkező fehér és arany fényszemcsékre. A középkori Bibliá­ban az egyszarvú Jézus jelképeként is megjelent. Több kultúrában is az isteni törvényeket képviseli a jó szolgálatában, minden teremtménynek emberfeletti erőt ad, így nem csoda, hogy manapság is visszatérő motívum, és tisztasága miatt nem véletlen, hogy a gyerekek érdeklődése könnyen ráirányult.

Támogató játékok

Az unikornisok spirituális erejét akkor is megérezhetjük, ha játékként, kabalaként, ruházaton szereplő ábraként jelennek meg a környezetünkben, ilyenkor ugyanis az ember gondolatai a támogatásra irányulnak, érzékenyebbek leszünk az égi közbenjárásra, a váratlan eseményekben megjelenő szerencsére. Bátran engedhetjük tehát gyermekeinknek, hogy játék unikornisokkal játsszanak, és azt is megfigyelhetjük, hogy melyik színű állatkával töltik legszívesebben az idejüket. Az aktuális kedvenc mindig utal arra, hogy az égi világból milyen támogatás érkezik, és ebből arra is következtethetünk, mire lehet éppen szüksége a gyermeknek.

Szöveg: Klujber Katalin

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete