Ezotéria

A Kos ötletei aranyat érnek, a Szűz könnyen jut pénzhez: ez vár ránk 2023-ban a csillagok szerint

Az új esztendő uralkodó bolygója, a Mars az erőt, a tetteket, a cselekvést képviseli. A túlélés, a harc ösztöneit ébreszti fel bennünk, és ne lepődjünk meg azon, ha tele leszünk energiával, szenvedéllyel. Vajon ki tudjuk majd ezt használni?

Kos: Aranyat érő ötletek

Sokkal harciasabb lehet, mint korábban. Jól tudja képviselni a saját érdekeit, könnyebben elérheti a célját. De az is lehet, hogy amit korábban célul tűzött maga elé, abban most jut eredményre. Csak arra kell ügyelnie, hogy ne kapja fel a vizet, hanem gondolkodjon, mert így kerülheti el, hogy elhamarkodottan cselekedjen, és olyasmit tegyen, amivel maga alatt vágja a fát. Pénzügyei is a fókuszba kerülnek, aranyat érő ötletek pattanhatnak ki a fejéből. Jól ért majd ahhoz, hogyan ossza be a pénzét, hogy mindenre jusson. Értékesebb ingóság vásárlására érkezik el a pillanat. Megtapasztalhatja a karma működését is, mert aki korábban rosszat tett önnel, az megkaphatja a sorstól a magáét. A jótékonyság soha nem volt annyira fontos, mint 2023-ban. A házasságokban, régi együttélésekben a kapcsolatuk jónak mondható.

Bika: Változtasson önként!

Ön nem szereti a változásokat, ám ezek most elkerülhetetlenek. Ha nem lép önként a változtatás útjára, akkor a sors fogja erre kényszeríteni, és ami történik majd, annak nem fog örülni. A Mars évében jó tett helyébe jót várhat. Olyan személyekkel hozza össze a sors, akik értékelik az igyekezetét, hálát érezhetnek azért, amit öntől kapnak, és amint lehetőségük nyílik rá, viszonozzák is majd a jótéteményét. A házasságokban, régóta tartó együttélésekben nagyobb figyelmet kellene szentelnie élete párjának, aki elhanyagoltnak érezheti magát, ezért talán még ki is kacsintgathat a viszonyukból. Ha fogyatékos személy van a környezetében, sokkal jobban meg tudják érteni egymást, mint korábban bármikor. Mivel a nagy szerencsét jelölő bolygó, a Jupiter hosszú ideig a Bikában tartózkodik, a szerencsejátékokban is próbát tehet.

Ikrek: Megtalálja a szerelem

Ebben az évben aktuális lehet a régi mondás, miszerint nem a tudás, a tehetség számít, hanem az, hogy kit ismer. A protekciónak, a kapcsolatoknak sohasem vette talán olyan nagy hasznát, mint most fogja. De nemcsak az ön szekerét tolhatják, hanem ön is a segítségére siethet valakinek. A munkában, megélhetésben változás várható: talán felettesváltásra kerülhet sor, vagy ön int búcsút a régi kenyérkeresetének. A szerelem édes angyala telepedhet a vállára, és ez akkor is bekövetkezhet, ha amúgy párkapcsolatban él. Ha most maradna magára, akkor a szomorkodás helyett jusson eszébe, mennyire fontos önnek a szabadság. Használja hát ki ezt az időszakot, akár szakmai továbbképzésbe is belevághat. Ha ön szülő, mindegy, hogy a gyermeke mennyi idős, arra fogja őt ösztönözni, hogy mindig többet és jobbat érjen el.

Rák: Mindent a családért

Életét sorsfordító esemény gyökeresen átalakíthatja. A dolgok más kerékvágásban folytatódhatnak, mint eddig. Furcsa kettősséget érezhet, hol az aggódás és szorongás, hol az öröm és boldogság járhatja át. A házasságokban, régi együttélésekben megeshet, hogy szerelme, társa olyan helyzetbe kerül, ami miatt hirtelen az egekbe szökik a vérnyomása. Önnek ebben a helyzetben a megnyugtatás a legfőbb dolga. Akivel most hozza össze a sors, annak a személynek gondja lehet az ön famíliájának egyes tagjaival. Ha pénzről van szó, akkor a helyzet magaslatán áll majd, nem lesz oka panaszra. Ha ön szülő, hajlamossá válhat eltúlozni az apró-cseprő problémákat. Ugyanakkor türelmes is lehet, és minden öntől telhetőt megtehet azért, hogy ne csak együtt maradjon a család, hanem erősebbé is váljanak a kötelékek.

Oroszlán: Szerencsés lehetőségek

2023 legfontosabb feladata az egészsége megőrzése lesz. Mindent meg kellene tennie azért, hogy a betegségek elkerüljék. Mivel az év sokkal stresszesebb lesz, mint az elmúlt időszakok, hetenként szükségessé válik majd beiktatnia egy-két pihenőnapot. A munkában, megélhetésben olyan változások következhetnek, amelyek miatt más szemmel láthatja a világot és benne a saját helyét. Az életnek ezen a területén a szerencse istenasszonyának, Fortunának a támogatását élvezheti. Olyan lehetőséget is az útjába sodorhat az élet, amelyről el sem meri hinni, hogy önnel eshet meg. Ha konfliktusa támad a családtagokkal, az sajnos elmérgesedhet, talán szakításra is sor kerül. Szomorú esemény is bekövetkezhet. Felbukkanhat a múlt. Többször gondol korábban megtörtént eseményekre, és ennek hatására másként tekint a jelenlegi életére.

Szűz: Könnyen érkezhet pénz

Ha párkapcsolatára mostanáig a béke és kiegyensúlyozottság volt a jellemző, jövőre akkor jön el az igazi nyugalom, ha ön alkalmazkodik. Élete párja ugyanis olyan dolgokhoz ragaszkodhat, amelyekkel ön nem ért egyet. Felbukkanhat az exe, vagy egy olyan személy, akivel nem volt sem hosszú, sem elmélyült a viszonya. Lehet, hogy állást változtat, megtörténhet, hogy egyszerre több helyen dolgozik, aminek legfőbb oka a pénz. Érdemes a Mars évében kölcsönügyletet bonyolítania, mert később könnyebben tud majd törleszteni. Többször adódhat olyan lehetőség, amikor nem kell keményen megdolgoznia az anyagiakért. Ingatlan vagy értékesebb ingóság vásárlására is lehetőség nyílik. Egy szeretett személy tanulmányi sikerei miatt optimistán láthatja a világot. Ám lesznek olyan helyzetek, amikor kényszerből kell cselekednie.

Mérleg: Párkapcsolati sikerek

Figyelmének középpontjában a jövő évben a párkapcsolata és az egészsége állhat. Olyan valakit sodorhat útjába a gondviselés, akivel nemcsak összekötheti az életét, hanem emiatt roppant szerencsésnek is érezheti magát. Ha szerelemről van szó, most majd önnek kell kezdeményeznie. A meglévő, régebbi kapcsolatokban úgy alakulhatnak a dolgok, hogy a viszonyuk az eddiginél is szorosabbá válhat. Rendkívül fontos lesz a kommunikáció, ebben a témában ön szinte verhetetlen. Annyira jól tudja majd képviselni a saját érdekeit, hogy talán még homokot is el tudna adni a sivatagban. A jövő év balesetveszélyesebb lehet, mint a korábbiak, ezért ne csak a közlekedésben legyen óvatosabb, hanem az otthonában is. Ha betegséggel küszködik, ki kellene próbálnia az alternatív gyógymódokat, mert ezekben találhat rá a gyógyulásra.

Skorpió: Nagy utazásra van esélye

A jövő évben becsvágyó és eltökélt, nagy nyomás alatt is remek teljesítményre képes, kedvelheti a bonyolult problémákat, a nehéz kihívásokat. Ambíciója, kezdeményezőkészsége remek, és pontosan tudja, hogy munkájával elérheti a célját. A siker érdekében hajlandó lesz elviselni a nehéz munkakörülményeket is. A házasságok, régi együttélések egén olykor villámok cikázhatnak, de kapcsolatukra mindent összevetve a nyugalom, az elfogadás, a nyitottság lehet jellemző. Ha még nem mondta ki a boldogító igent, akkor 2023-ban erre is sor kerülhet. Az elmúlt évben volt ingatlannal kapcsolatos problémája? Sajnos ennek még most sem ér a végére. Ha ön szülő, gyermeke olyan problémákat produkál, amelyeket eddig még nem tapasztalt meg. Nagy utazásra is sor kerülhet, olyan helyre juthat el, ahova régóta vágyik.

Nyilas: Nagy békülések várhatók

A házasságokban, régi együttélésekben új fejezet kezdődhet, mert élete párjának több teher rakódik a vállára, és szüksége lehet az ön segítségére. Ha viszont önnek egészségi problémája alakulna ki, akkor a társa igyekszik mindent megadni önnek. Amennyiben a gyermekével nem volt felhőtlen a kapcsolata, akkor csodálkozhat azon, hogy az ifjú ember milyen belső változásokon megy keresztül, és törődni kezd önnel. Érdemes a Mars évében vállalkozásba kezdeni, mert a sors támogatását élvezheti. Munkahelyén változás következhet be, ami első pillanatban talán feszültté teszi, de kiderülhet, hogy jobb nem is történhetett volna önnel. Pénzügyek terén odafigyelésre lesz szükség, mert így elkerülheti, hogy már a hónap közepén elfogyjon a pénze. Jövőre kibékülhet azokkal a rokonokkal, akikkel nem ápolt jó kapcsolatot.

Bak: Komoly fordulatok

Azokban a rokoni kapcsolatokban, ahol voltak problémák, ott most csak akkor lesz béke és nyugalom, ha ön engedékenyebb. Ha ingatlanügyeiben eddig nem az akaratán múltak a dolgok, és nem tudott mást tenni, mint alkalmazkodni, akkor végre olyan fordulat várható, amitől úgy érezheti, hogy a Teremtő a tenyerén hordozza. A házasságokban, együttélésekben válságos helyzet jöhet létre. Ha már korábban is adódtak feszültségek, jövőre olyan probléma alakulhat ki, amelynek főként ön miatt nehéz a kezelése. A munkában, megélhetésben is változásra van kilátás. Megeshet, hogy új felettese lesz, vagy a munkahelyén történik átszervezés, ami az ön megélhetését is érintheti. Amennyiben ön szülő, gyermekére a jövő évben roppant szerencse vár, talán olyan változás következhet be az ő életében, ami önnek is nagy örömet szerez.

Vízöntő: Figyeljen a pénzügyeire!

Ha 2022-ben mázsás terhek nehezedtek a vállára, és többször került kényszerhelyzetbe, akkor 2023-ban fordulhat a kocka. Egymást érhetik azok az események, amelyek miatt szerencsésnek érzi magát. Megtapasztalhatja a karma működését is, mert akivel jót tesz, az nemcsak megköszönheti, hálát érezhet, hanem a sors is megjutalmazza ezért. Ön nem tartozik a zsugoriak táborába, ám a Mars évében jó lenne, ha figyelmének középpontjában a pénz állna, aminek előteremtése most kicsit nehezebb. De az is lehet, hogy sokkal jobban megbecsülheti a pénzt, mint korábban. A házasoknál vagy együtt élőknél olyan esemény történhet, ami miatt a viszonyuk szorosabbá válhat. A szerelmi kapcsolatokban szakításveszélyes ez az időszak, mert nem biztos, hogy a viszony kiállja a próbát. Ha nem akarja, hogy véget érjen, önnek kell alkalmazkodnia.

Halak: Tevékeny időszak jön

Könnyűnek kevésbé nevezhető a jövő év, de a gondviselés nem hagyja magára önt a nehéz időkben. Pénzügyeinek alakulása miatt minden oka meglehet a jókedvre és az örömre. Rendkívül tevékeny és termékeny lehet a következő időszak, véghez viheti a feladatait, és figyelmének nagy része a munkára irányul. Tartalmas kapcsolatait felvirágoztathatja, a rosszakat leépítheti. Ügyelnie kell arra, hogy a sűrűsödő elfoglaltságai közepette se hanyagolja el a társával való viszonyát. A szerelmi kapcsolatok stabilabbá válnak. Egészsége megőrzésére, vagy betegségből való felépülésre nem szabad sajnálni a pénzt. A sors lehetőséget kínálhat arra, hogy hosszabb időt töltsön külföldön. Ha most kíván idegen országban állást vállalni, ezt a lehető legjobbkor teszi. Gyereke hallgat önre, könnyebben elérheti nála azt, amit szeretne.

Kiemelt kép: Adobestock

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete