Ezotéria

A Skorpió nő vágyja az ékszereket, a Bika férfi minőségi bort szeretne: milyen ajándékot válasszon a horoszkóp szerint?

Mielőtt elindulnánk a karácsonyi bevásárló körútra, nem árt, ha tudjuk, hogy a különböző csillagjegyek szülöttei általában minek örülnek.

Kos
Az állatövi jegyek közül a Kos gyerek a legtürelmetlenebb: ezért ne vegyünk neki puzzle-t, inkább számítógépes akciójátékkal vagy biciklivel lepjük meg. A nők szabadidőruhára, egzotikus fűszerekre vagy különleges desszertválogatásra vágynak. A Kos férfiakat nagyon érdeklik az autók, ezért maradéktalanul örülni tudnak egy autósmagazin-előfizetésnek vagy egy kocsi­illatosítónak.

Bika
A gyerek boldog lesz egy plüssállatkával vagy kedvenc mesehőse jelmezével, de örülhet egy vasútmodellnek is. A Bika nők imádják a szakácskönyveket, de a féldrágakő lapis lazuli is elnyeri a tetszésüket, talizmánként bíznak benne. A férfiak a minőségi bort vagy a finom pálinkát értékelik. A Bika az állatöv pénztárosa, ezért egy vásárlási utalvánnyal is örömet szerezhetünk neki.

Ikrek
A gyerek kaphat kifestőfüzetet, mesekönyvet, ifjúsági regényt vagy a kedvenc rajzfilmjét. Az Ikrek szeretnek gyalogolni, kocogni, ezért akár nő, akár férfi, olyan eszközt ajándékozzunk nekik, amin van lépésszámláló, és azt is mutatja, mennyi kalóriát égetett el. A nő örül a bizsuknak, karkötőnek, gyűrűnek. A férfit útikönyvvel, földgömbbel, világatlasszal lehet levenni a lábáról, mert képzeletben máris útnak indul.

Rák
Az állatövben a Rák az egyetlen jegy, akit kis háziállattal lephetünk meg, mert biztosak lehetünk benne, hogy gondoskodni fog róla. A gyereknek nemcsak öröm, hanem megtanulhatja azt is, mi a felelősség. A nőt azzal tehetjük boldoggá, ha a család életének emlékezetes pillanatáról készült fotót bekereteztetjük, és azt tesszük a fa alá. A Rák férfit látcsővel, régiséggel varázsolhatjuk el, de komolyzenei CD-vel, karácsonyi mintás pulóverrel is megörvendeztethetjük.

Oroszlán
A gyerek kaphat a korának megfelelő kártyát vagy társasjátékot, amit azonnal ki akar majd próbálni. A nő imádni fogja az orientális, fűszeres parfümöket, az arany ékszert, de a mintás leggingsnek vagy harisnyanadrágnak is örül. A férfi szereti a krimit, ezért kellemesen meglephetjük, ha ilyen könyvet ajándékozunk neki, de egy wellnessre vagy testmasszírozásra szóló utalvány is boldoggá teszi.

Szűz
A gyereket társasjátékokkal lephetjük meg, de örül az építőkockának, a színes ceruzának, a lakásban felszerelhető hintának is. A nő a lakásdíszeket, kiegészítőket favorizálja, kedveli a minőségi teákat, kávékülönlegességeket, vitaminokat. A férfit szerszámmal, elegáns írószerrel, határidőnaplóval tehetjük boldoggá, a családot pedig egy szép ágynemű-garnitúrával.

Mérleg
A gyerekek érdeklődnek a mű­vészetek iránt, ajándékként vigyük el őket bábszínházba, színházba, operába, persze azért legyen játék is a fa alatt. A nőt illatgyertyával, füstölővel varázsolhatjuk el, de jó ajándék egy kis színházi táska is. A férfinak bátran adhatunk fiatalos illatú kölnit vagy borotválkozó készletet. Az egész család örülni tud egy kosárnyi édességnek, főként csokoládénak.

Skorpió
A gyereknek ajándékozhatunk sakk-készletet, játék orvosi táskát, puzzle kirakós játékot. A Skorpió nő Meglepetés magazin-előfizetésnek, hajdísznek, iparművész készítette ékszernek, nevető Buddha-szobrocskának, arcfeszesítő szérumnak őrül. A férfinak jó ajándék a kar­óra, zsebkés, zseblámpa, és az íróasztalán szívesen lát egy szép órát. Még nagyobb lesz az öröme, ha antik tárgyat kap.

Nyilas
A gyerek imádja a sportot, ezért a legjobb ajándék a sporteszköz: labda, hódeszka, búvár- és síszemüveg. A nőt tészta­specialitásokkal, házi készítésű mézes puszedlivel lephetjük meg. A férfi örömét egy üveg jó minőségű konyakkal és a hozzávaló díszpohárral fokozhatjuk, de távoli országokról szóló útikönyvek, az égbolt térképe is boldoggá teszi, vagy egy olyan társasjáték, amivel felfedezheti a világot.

Bak
A gyerek olyan képeskönyveket, albumokat nézeget szívesen, amelyekben a világ összes állata, a tengerek titokzatos világa is felfedezhető. A nő az antik ékszereket, a kasmír pulcsit, a kötött kesztyűt, a mintás nagykendőt, a selyemsálat is nagyra értékeli. A férfi örülni tud egy sör-, bor- vagy sajtválogatásnak, belépőjegynek egy kiállításra, de ha facsemetét kap a kertjébe, attól is boldog lesz.

Vízöntő
A gyereknek különleges az ízlése, ezért nála azzal érhetünk el sikert, ha azt kapja, amire vágyik. Készíttessünk vele kívánságlistát. Nem lövünk mellé akkor sem, ha okoseszközt vagy társasjátékot adunk neki. A nők örülnek a méznek, a házi lekvárnak, a wellnesskosárnak, amelyben testápoló, tusfürdő, illatgyertya rejtőzik. A férfiakat bőr pénztárcával, igazolványtartóval, meleg sállal lephetjük meg.

Halak
A gyereknek mese DVD-t, babaházat, a nagyobbaknak sci-fi filmet vagy képregényt adjunk. A nő nagyon örül az ezoterikus vagy a túlvilággal kapcsolatos könyveknek, a romantikus filmeknek. De színházjeggyel, aroma­olajjal, illóolajlámpával vagy sólámpával is sikert arathatunk. A férfit lepjük meg krimivel, belga csokival, de egy papírpénzből sodort virágcsokorral is kellően elvarázsolhatjuk.

Szöveg: Izing Klára

Kép: pexels.com

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete