Címlapsztori Sztárok

Volt, aki a sorozat befejezése után inkább a halált választotta: Így élnek ma a Família KFT. szereplői

Eddig, eddig, eddig vagyok…! – Esztergályos Cecília szállóigévé vált mondását rengetegszer hallhattuk a 90-es évek népszerű sorozatában. De hogyan élnek a színészek mostanában?

Ádám Tamás: Szép Károly

A családfőt alakító Ádám Tamás színészi karrierje a sorozat befejezése után hullámvölgybe került, a televízióban alig foglalkoztatták. A feleségétől elvált. Kollégái szerint megkeseredett ember lett. Súlyos betegséggel küzdött, amiről senkinek nem beszélt. Holttestét a fővárosi lakásában fia, Ádám találta meg. Hivatalosan gyógyszermérgezést állapítottak meg nála.

Esztergályos Cecília: Szép Károlyné Ágica

Idén töltötte be a nyolcvanat, és még mindig boldogan játszik. A sorozatbeli férjéhez, Károlyhoz sosem fűzték gyengéd szálak, a valóságban dr. Fonyódi Péter felesége 1985 óta. Közös gyermekük nem született, férje révén van egy nevelt lánya. A Kossuth-díjas színművésznő szabadidejében kerámiázással foglalkozik, több kiállítása volt országszerte.

Xantus Barbara: Kriszta

A Szép házaspár lányát játszó karakter újságírónak készült, és Pici udvarolt neki. „Sok tévénéző azt hitte, hogy összetartozunk. Gyakran megdicsértek az emberek, hogy milyen szép, fiatal pár vagyunk” – meséli Barbara, aki a valóságban a sorozat rendezőjének, Szurdi Miklósnak volt a felesége. A házasságukból két gyerek született, Panna és Balázs. A gyermekei apjától később elvált. Egy hónappal ezelőtt azt nyilatkozta: jelenleg nincs párja, élvezi
a függetlenséget.

Juhász Illés: Vili

Vili, te nagyon hülye! – ezzel hurrogták le a sorozatban a nehézkes felfogású fiút, amikor valamit nem értett a felnőttek beszélgetéséből. A karakter megformálója, Juhász Illés már 54 éves. Az első házasságából két lánya született, jelenleg a második párkapcsolatában él. Szabó Judit színésznőt húsz évvel ezelőtt vette feleségül, közös lányuk, Eszter 16 éves.

Csonka András: Pici

A hősszerelmest alakító fiatalember Kriszta udvarlójaként tűnt fel a sorozatban. „A producer, Gát György találta ki, hogy a figura neve legyen Pici. Rögtön magaménak éreztem a becenevet, és az évek során hozzám is nőtt, a mai napig sokan Csonka Picinek hívnak.” Az 58 éves sztár a valóságban egyedül él, nem nősült meg, és gyereke sem született. A színészi karrierjében teljesedett ki.

Spáh Dávid és Spáh Károly: Misi és Ricsi

Az eredeti koncepcióban nem szerepelt az ikerpár, a castingon figyeltek fel az akkor 11 éves Spáh ikrekre, végül hozzájuk igazították a forgatókönyvet. A most már 42 éves testvérek nem a színészi pályát választották, közös filmes cégük van. Károly operatőrként dolgozik, és két gyereke született, Dávid rendező, és három gyönyörű gyermek édesapja.

Kárász Zénó: Ádám

Profi vízilabdázóként kezdte a pályafutását, talán ezért is játszotta a Szép házaspár vízilabdázó fiát, Ádámot. Az 53 éves Kárász Zénó egy 14 éves kamasz édesapja. A gyermeke anyjától elvált, de Budával nagyon jó a kapcsolata. „A fiam kiváló vízilabdázó, büszke vagyok rá” – nyilatkozta.

Bod Teréz: nagymama

Károly édesanyját, Vilmát alakította. Ezzel a szereppel lett országosan ismert, de a sorozat befejezése után már nem sokáig élvezhette a közönség szeretetét. Bod Teréz 2000 decemberében hunyt el. Sírhelye a Farkasréti temetőben található.

Dzsupin Ibolya: Hajnalka

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! – milliószor hangzott el ez a mondat a sorozatban. A kissé együgyű szomszédasszonyt megformáló színésznőnek a való életben is van egy fia, Dávid, aki sikeres közgazdász. A 71 éves Ibolya a második házasságában él és hat fiúunokája van. A korát meghazudtolóan fiatalos: súlyzós edzésekkel és rendszeres futással tartja fitten magát.

Nagy Zoltán: Kövér Lajos

A Hajnalka férjét és Vili édesapját alakító színész két évvel ezelőtt, 78 éves korában halt meg. Élete utolsó szakaszában súlyos betegséggel küzdött, de még akkor is tartotta a kapcsolatot Esztergályos Cecíliával. „Sokat szenvedett. Szörnyű kimondani, de azt hiszem, neki megváltás volt a halál” – nyilatkozta Cilike.

Baranyi László: nagypapa

Az Ágica édesapját játszó, szerencsejáték-függő nagypapa gyakran járt a lovira fogadásokat kötni. Vén maffiózónak is hívták a sorozatban. A valóságban Baranyi László nagyon tisztességes ember. A 95 éves színművész 54 éve hűséges a feleségéhez, Klára asszonyhoz. Házasságukból egy lányuk született. Ma már a színpadtól visszavonultan él, a nyarakat a Balaton-parti házában, Ábrahámhegyen tölti.

Deborah Kim Javor: Debbie

A magyar akcentussal beszélő Debbie-t egy amerikai exmodell játszotta, aki akkoriban Magyarországon élt, és üzletember férje, Jávor György révén tanult meg félig-meddig magyarul. A sorozat befejezése után a házaspár Londonba költözött. Van egy 39 éves lányuk, Sabrina, aki színésznő.

Fotó: Hortolányi Anikó, Szegő Erika, Szabó Adél, Schumy Csaba, Mohos Angéla, Cser János, Olajos Piroska, Birton Szabolcs, RTL TV2, Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete