Sztárok

Fitten a hatodik X-en túl: Básti Juli a nevetésnek, Hernádi Judit a szabad szájának köszönheti csodás alakját

Van, aki a rendszeres sportolástól, más a meditálástól érzi jól magát a bőrében. De olyan is akad, aki a sok nevetésre vagy a kertészkedésre esküszik, ha arról kérdezik, mitől maradt kortalan.

Hernádi Judit: Kimondja, ami a szívét nyomja

Huszonévesek is megirigyelhetnék hosszú, formás lábait, de szerinte nem ebben rejlik fiatalosságának titka. „Csakis önmagunknak kell megfelelnünk, ilyen egyszerű!” – mondja a színésznő. „Miután ezt megbeszéltem magammal, egy hatalmas terhet tettem le a vállamról, azóta könnyű és felszabadult vagyok, de úgyis mondhatnám, örök fiatal! Ha valamihez nincs kedvem, akkor egyszerűen nemet mondok, a véleményemet pedig sosem próbálom elkendőzni” – fejtette ki a Keresztanyu sorozatban is játszó sztár.

Udvaros Dorottya: A mozgás a lételeme

A 67 éves színésznő azt mondja, nem akar fiatalabbnak látszani a koránál. „Önmagában a szépség nem foglalkoztat, a kisugárzás számít. Már jócskán betöltöttem a hatvanat, ez manapság nem kor. Egy elismert kínai orvos azt mondta, a magyaroknál negyven fölött korosnak számít az ember, és ez helytelen gondolkodás, mert Kínában még a hatvanéves is fiatal. Igaza van. Szellemileg és fizikailag aktív vagyok, dolgozom. Világéletemben mozgékony voltam, jógázom és tornázom. Futni nem szeretek, de még azt is megcsinálom, és a kutyák miatt gyakran járom a budai hegyeket” – mesélte nekünk a Mi kis falunk sorozatban is szereplő Dorottya.

Eszményi Viktória: Jógázik és gyógyteát kortyolgat

Az énekesnő csalánt és cickafarkat is ültetett a kertjébe. Többnyire gyógyteákat készít belőlük. Ezenkívül jógával és meditációval tartja fitten magát. „Harminc évvel ezelőtt nem volt jó a közérzetem, elmentem egy jógaklubba, és azóta rendszeresen végzem a gyakorlatokat. A meditáció és a jóga csodálatos hatással van a lelkemre, már nem görcsölök felesleges dolgokon, ami kihat a külsőmre is. Megszűnt a belső feszültség, és úgy érzem, nyitottabbak rám az emberek, és én is rájuk” – meséli a Vidéki lány vagyok című sláger előadója.

Bánsági Ildikó: Lelkileg is feltölti a kertje

A természet szeretetéből merítkezik. „Fontos, hogy fák, virágok és állatok vegyenek körül. Igyekszem meglátni a szépet: meg-megállok egy-egy virágzó fánál, és csodálom, vagy hallgatom a rigót, ahogy énekel. Ha két veréb fürdik a pocsolyában, élvezettel tudom nézni. Ezekért a pillanatokért érdemes élni, és ez is tartja az embert fiatalon!” – mondja Ildikó, akit a pomázi kertje feltölt életerővel. „Amikor kiülök a kertembe, megannyi csodát látok: virágzik a leander, a muskátli, a fügefa, a szamócabokor pedig roskadozik a terméstől. Sok mindent ültettem, szeretek a saját kertemből főzni, mert a zöldségek, gyümölcsök íze zamatosabb, mint a bolti árué” – árulta el a Meglepetésnek.

Básti Juli: A férjét is megtanította nevetni

A nevetés fiatalít – vallja az örökifjú színésznő. „Apámnak, anyámnak, de a nagyszüleimnek és anyám bátyjainak is nagyon jó humoruk volt. Nem tudom, lehet-e ezt örökölni, vagy tanuljuk, de a fiaimnak is elképesztő humora van. Fetrengünk, sírunk a röhögéstől, olyan viccesek. Imádnak ökörködni, és ha együtt nevethetek velük, az nagyon jólesik. Ma már a férjem is bekapcsolódik, de fiatal korában nem nevetett, nem is tudott rendesen, én tanítottam meg rá” – árulta el Básti Juli a Meglepetésnek.

Kiemelt kép: Centrál Média

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete