Sztárok

Igazi szépség, mégis szingli Dobos Evelin, a Keresztanyu sztárja: Jól érzem magam akkor is, ha nem randizom

Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen szép nőnek nincs barátja? A Keresztanyu 29 éves sztárja azt mondja, nem késett le semmiről. Egyelőre jól érzi magát társ nélkül.

Filmplakátok lógnak a lakása falán. És egy fekete-fehér kép, amin a fia­tal Molnár Piroska látható. A Keresztanyu sorozatban Dobos Evelin a legendás színésznő kedvenc unokáját játssza.

 – A Róza mamát alakító Molnár Piroskával élmény együtt dolgozni. Nagyon sokat tanulok tőle. Egy fotót is adott nekem a szeretete jeléül. Elmondása szerint ezen a képen nagyon hasonlítok rá, és emlékeztetem a fiatalkori énjére. Kedves gesztusnak tartom, hogy az egyik forgatásra elhozta a szóban forgó fényképet, és nekem ajándékozta. Én is felfedezni vélem a közös vonásainkat – mondja Evelin, akinek már nem élnek a vér szerinti nagyszülei, de legalább a sorozatban kapott egy nagymamát.

Hétéves koráig tanyán lakott

A saját családi élete, gyerekkora meglehetősen kalandosan alakult.

 – A szüleim válása után évekig egy nyírségi tanyán laktunk az édesanyámmal és a testvéremmel. Nem gazdálkodtunk, de voltak háziállataink, kecskék, bárányok, baromfik. Egy erdő közepén nőttem fel, nagyon idilli környezetben. Hétéves koromban a suli miatt költöztünk Debrecenbe. Ott kezdtem el gyerekszínészként szerepelni a Csokonai Színházban.

Úgy, ahogy a világsztárok is

Az első színpadra lépés óta eltelt közel két évtized. A tehetségére hamar felfigyeltek, az Oscar-díjas rendezővel, Nemes Jeles Lászlóval is dolgozott, a Napszállta című mozifilmjében szerepelt. A nemzetközi filmfesztiválokon, Torontóban, Velencében és Pekingben is bemutatott produkció a vörös szőnyeges felvonulásig repítette a fiatal színésznőt.

 – Próbáltam mosolyogni, lazán és természetesen viselkedni, amikor a vakuk villogtak körülöttem. Magyar színésznőként nekem szokatlan volt a szituá­ció, ritka élmény, de próbáltam mindent úgy csinálni, ahogy a világsztároktól láttam – árulja el nevetve.

Nem sürgeti, amit nem lehet

Evelin sikeres, kedves és vonzó nő, épp ezért különös, hogy egyedül él.

 – Tudom, hogy sokan nagyon aggódnak, ha nincs épp senkijük, de én máshogy működöm. Jól érzem magam akkor is, ha épp nem randizom. A társkeresés nem központi téma az életemben. Nem sürgetem, amit amúgy sem lehet – mondja.

Evelinnek sok barátja van, az augusztusi vakációt is velük tervezi.

 – Olaszországba megyünk. Szeretek élményeket adni másoknak és magamnak is. Egyszerű dolgok tesznek boldoggá, még a tengerig sem kell elmenni. Hajózni a Dunán, gyorskaját enni a naplementében, beszélgetni egy pohár bor mellett, vagy a tesóm kutyáját, Macit sétáltatni egy parkban. Igazság szerint már attól kivirulok, amikor a pirossal áthúzott Budapest táblát elhagyom. Nagyon szeretem a természetet. A vidéki gyökereimet a zsigereimben érzem. A csend és a nyugalom jó ha­tással van rám, csak a friss levegőn töltődöm fel igazán.

Kiemelt kép: RTL Klub

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete