Sztárok

12 kilót dobott le Janza Kata, hogy a fia büszke legyen rá

A színésznő a nyaralás alatt sem pihen, mert 15 éves fia, Samu mindig újabb kalandokba rángatja bele. A kétgyerekes anyuka korát meghazudtolóan energikus.

Fia már önálló tinédzser, de anya-fia programokból sosincs hiány.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy sokat jártam Samuval olyan férfias sportokat űzni, amilyeneket más anyukák inkább csak a pálya széléről néznek. Még a focizást is bevállalom, beállok a kapuba, legfeljebb sok gólt kapok, de ez engem nem zavar. A kolléganőim gyakran dicsértek, hogy milyen vagány anyuka vagyok. Nem is emlékszem olyan nyaralásra, amikor nyugodtan pihentem, mert a fiam mindig megkért, hogy menjek vele röplabdázni, vízibiciklizni vagy csak labdázni a vízbe – mondja Kata, aki idén 12 kilótól szabadult meg. Most már bátrabban vetkőzik majd fürdőruhára a strandon, hiszen bomba formában várja a nyaralást.

– Egy olyan tengerpartra szoktunk menni, ahol zumbázni lehet a homokban. Ami ugyan csajos programnak látszik, de kemény sport, a végére mindig megizzadva, vörös fejjel fejezzük be az edzést. Régebben nem szerettem beállni a többiek közé, mert nem volt olyan jó alakom, de most már szívesen vállalom, mert egy mediterrán és trópusi gyógynövényekből készült kivonat segítségével koplalás nélkül sikerült leadnom 12 kilót. Cukorgyilkosnak is hívják ezt az indiai növényt, amitől sokkal kevesebb édességet kívánok. Már most két számmal kisebb ruhát hordok, mint télen. Számomra fontos, hogy a fiam büszke legyen rám, és közel az ötvenhez is lépést tudjak tartani vele – mondja a színésznő.

Kata és Samu kapcsolata rendkívül harmonikus, bár az édesanya nem tagadja, hogy a kiszámíthatatlan időbeosztása miatt sok rugalmasságot kíván a családi életük.

– Samu nagyon segítőkész, és mindenben támogat. Tudom, hogy számíthatok rá, és én is igyekszem gondos szülő lenni. Ha valamire esetleg nem jut időm, az nem azért van, mert elfelejtettem, vagy nem akartam megcsinálni, hanem a színházi próbák és előadások miatt.

A jóképű fiú mosolyogva fűzi hozzá:

– Szeretem anya önzetlenségét és temperamentumát. Annak pedig nagyon örülök, hogy újra jól érzi magát a bőrében. Szerintem az idei zumbán sokan fogják irigyelni a fittségét és az alakját. Gyakran mondja viccesen, hogy a rámenős személyiségét örököltem. Abban igaza van, hogy ha sportokról van szó, akkor tényleg nem ismerek tréfát, neki is mindent ki kell próbálnia, akár akarja, akár nem.

Kiemelt kép: Váradi Tamás

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete