Címlapsztori Sztárok

Visszavásárolta felesége gyerekkorát Járai Máté: „Életünk legjobb döntése volt megvenni”

Bármennyire is szabadon élnek, a színész ma is fülig szerelmes a feleségébe. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy amint módja volt rá, rögtön teljesítette a legnagyobb álmát.

Talán még ma is sokaknak szokatlan ez a fajta nyíltság és szabadság, amit Járai Máté és felesége, Kíra képvisel. Sokan kritizálták is őket az elmúlt években, ők azonban 24 éve jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, amit valljuk be, igen kevesen mondhatnak el magukról.

Vadregényes környezetben bújik meg a kis ház

Visszavásárolta a gyerekkorát

Hiába a sok év, a nagy szabadság, igazából ma is kettesben szeretnek lenni a legjobban. Alig várják, hogy az első nyári napsugarak kisüssenek, és a kis horányi nyaralójukba tegyék át a székhelyüket.

„A házikót még Kíra édesapja építette a saját két kezével. Kíra az egész gyerekkorát itt töltötte, de amikor a szülei elváltak, eladták a nyaralót – kezd bele történetbe Máté, akit a feleségéhez hasonlóan szintén sok szép emlék köt a nyaralóhoz. – Emlékszem, a kapcsolatunk kezdetén megvolt a nyaraló, de akkor még nem volt fűtés a házban, így hát közelebb kellett bújni egymáshoz. Ez olyan jól sikerült, hogy 24 éve nem engedtük el egymást – meséli nevetve.

Szerelmük hajnalát Horányban megélve pedig kérdés sem volt Mátéban, hogy amikor 2019-ben jött a lehetőség, hogy visszavásárolhatják a nyaralót, a nagyanyai örökségét erre költse. – Rengetegszer bicikliztünk el a ház előtt, nyaranta a közelében vettünk ki házat. Mindig visszavágyódtunk ide, úgyhogy életünk legjobb döntése volt megvenni. Visszavásároltam a feleségem gyerekkorát.”

A hálószobába beszűrődnek a természet hangjai

A fákat Kíra mamája ültette

Ez a nagyvonalú cselekedet sokat elárul Mátéról.

„Bizony kevesen tudják, hogy milyen romantikus és odaadó férj vagyok. Egyszerűen azt éreztem, ha van rá módom, boldoggá kell tennem Kírát – mondja a férj, és már sorolja is a sok közös emléket, ami ehhez a helyhez köti őket. A kertben állva pedig arra gondolnak, hogy az égig érő bokrokat és fákat még Kíra mamája ültette. – Persze sok minden változott a kezdetek óta. A házat felújítottuk, de valahogy a hangulata mégis a régi maradt, amit imádunk.”

Biciklivel jól bejárható a környék

Noha egy mindössze negyven négyzetméteres kis nyaralóról beszélünk, számukra mégis ez jelenti a világ közepét.

„Járai–Mohácsi rancsnak hívjuk, hiszen az utóbbi Kíra leánykori neve. Ki is tettünk erről egy táblát – nevet fel Máté, akin a felesége sokszor mosolyog, mert úgy feszít a csöppnyi kertben, mintha egy több száz hektáros birodalom teljhatalmú ura lenne. És ha már a birodalomnál tartunk, egy igazi nyaralóhoz egy saját strand is dukál. – Pár lépcsőfok vezet le tőlünk a Dunához, ahol a legtöbb esetben még a madár se jár. Kettecskén, a kempingszékeken ülve sokszor úgy érezzük, mintha csak a miénk lenne az egész part.”

Itt tudnak igazán feltöltődni

A kanapén kényelmesen lehet olvasgatni

Horányban minden róluk szól. Sokszor elgondolkodnak azon, talán itt lenne számukra az ideális élet. De mindketten imádják a hivatásukat, ami a fővároshoz köti őket, így a házikó még jó ideig csak a nyári lakhely marad. „Valahogy a pihenést csak Horányban tudom igazán megélni. Itt tudok a legjobban töltődni. Az itt töltött három hónapban vagyok a legboldogabb az évben.”

A cikk folytatását a Story nyári különszámában találja. Keresse az újságárusoknál!

Szöveg: Ulicska Viktória

Fotó: Birton Szabolcs

A ház körül azért teendő is akad bőven
A konyha egyszerű és rendkívül világos

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete