Címlapsztori Sztár

Mészáros Lili, a Next Top Model győztese: „Hagyom, hogy úgy alakuljon minden, ahogy meg van írva”

Nagyot fordult a világ a Next Top Model Hungary versenyzőjével, miután a négytagú szakmai zsűri neki ítélte meg a győzelmet a heteken át tartó megmérettetés végén. Korábban az olimpia volt Lili nagy álma, aztán biomérnöknek tanult, most pedig milánói, párizsi és ázsiai kifutókon látja magát.

Többéves kőkemény munkája, küzdelme ért be az eredményhirdetéskor.

„Olyan fontos életpillanat volt, amikor Ördög Nóri kimondta a nevem, amilyet valószínűleg akkor fogok újra érezni, amikor férjhez megyek, vagy megszületik az első gyerekem. Bíztam benne, hogy a modellkarrierembe fektetett munka és kitartás meghozza a gyümölcsét. Akkor érezném nagyon kereknek a történetet, ha ebben az évben már külföldi nagyvárosok kifutóin mutathatnám be a legnagyobb divatházak kollekcióit” – meséli a csinos modell, aki a 10 millió forintos fődíj mellett többek között a Palvin Barbara karrierjét is menedzselő Icon Modell Management kétéves exkluzív modellszerződését is megnyerte.

A kis Lili már itt is mosolygott a kötélen

Kudarcai új célok felé sarkalták

Lili a modellkedés mellett nem szokványos szakmát választott, biomérnöknek tanul, a másik nagy szerelme pedig a taekwondo.

„Tápiószecsőn nőttem fel a szüleim egy szem gyerekeként. Állatorvos szerettem volna lenni, de kétszeri próbálkozás után sem vettek fel. Egész életemben erre a pályára készültem, úgy gondoltam, a sok év munkája nem veszhet kárba, ugyanakkor el kellett fogadnom, hogy ezek szerint nem az az én utam. A természettudományi vonalon továbbhaladva választottam a biomérnök szakot. Közben versenyszerűen űztem a taekwondót, nagy álmom volt, hogy olimpikon leszek. Ugyanúgy beletettem szívem-lelkem, minden energiám, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, ezért ezt is el kellett engednem” – meséli Lili, aki kudarcélményei miatt nem adta fel, hogy új célt tűzzön ki maga elé.

„A verseny megnyerésével egyértelmű irányt vett az életem, látom magam aktív modellként a divatszakmában, a későbbiekben pedig akár a saját ügynökségem vezetőjeként. Az sem elképzelhetetlen, hogy külföldön telepedek majd le, és ott alapítok családot. Állok elébe a lehetőségeknek és hagyom, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogyan meg van írva.”

Testképzavaros lett a kritikáktól

Lili nagyon büszke a szüleire. „Anyukám nemrégiben ment nyugdíjba, számomra nagyon szép példa, hogy 40 évig dolgozott ugyanazon a munkahelyen. A mai világban ritkaságszámba megy, ha valaki ilyen hosszú ideig egy cégnél dolgozik. Tőle örököltem a kitartásomat és a lojalitásomat, amit elkezdek, ahhoz a végletekig ragaszkodom. Édesapám pedig a logikus gondolkodásmódban a példaképem: én is hideg fejjel, átgondoltan tudok dönteni, nem hagyom, hogy az érzelmeim befolyásoljanak.”

A szülők nagyon büszkék egyetlen gyerekükre

Lilit mindenben támogatják a szülei, és bár fiatalabb korában nem szorgalmazták, hogy modellkedjen, örül neki, hogy akkor így döntöttek.

„Tizenkét éves lehettem, amikor egy fotós ismerősünk nagy potenciált látott bennem, a szüleim azonban akkor nem engedték, hogy modellkedni kezdjek. Utólag hálás vagyok nekik ezért. Nem bánom, hogy nem a klasszikus értelembe vett modellkarriert építgetem, és nem ezzel teltek a fiatal éveim. Amikor végül tizenhat évesen belecsöppentem a divatvilágba, még akkor sem értem meg arra, hogy folyamatosan kritizáljanak, és mindennap azzal szembesüljek, hogy nem vagyok elég jó. Aki mentálisan nem edzett, annak ez nagyon kemény. Négy évig dolgoztam ügynökségnél, nem tudtam kellően lefogyni, és bőrproblémáim is voltak. Folyamatos küzdelemben éltem, emiatt testképzavarom is lett. Tizenévesen nem álltam készen, hogy helyén kezeljem ezeket a dolgokat, ezért hagytam fel pár évre a modellkedéssel. Sokat dolgoztam azon, hogy mindezt helyre tegyem magamban. Most már tudom, ki vagyok, mit akarok, és a szakmai kritikákat megtanultam munkaként kezelni. Ez fiatalon nem ment.”

Hat éve vannak együtt a párjával

Öt év múlva szeretne családot

Lili hat éve él boldog párkapcsolatban a szerelmével.

„A szüleim mellett a párom a legnagyobb támaszom. Szabadúszó weblapszerkesztőként dolgozik, nincs helyhez kötve, ezért, ha külföldre szólít a munka, gond nélkül velem tud tartani. Volt már arra is példa, hogy egyedül utaztam másfél hónapra Isztambulba modellszerződéssel, az is jól működött, nem sérült a kapcsolatunk, de most az a tervünk, hogy együtt vágunk neki a világnak – meséli Lili. – Anyukám gyakran kérdezgeti, mikor lesznek unokái. Az elmúlt években mindig azt feleltem erre a kérdésre, hogy öt év múlva, amit ezúttal komolyan is gondolok. Az elkövetkező években még a munkára koncentrálok, de pár év múlva tervezem, hogy lelassítok. Úgy gondolom, hogy a család és a karrier összeegyeztethető, szeretném majd megélni az anyaszerepet.”

Fotó: privát