Címlapsztori Sztárok

Gyerekkori traumák kínozzák Czibolya Nikolettet: „Félve mertem kimondani, hogy mivel foglalkozom”

A Next Top Model Hungary versenyzője egy alföldi kisvárosban, Sándorfalván nőtt fel. Hiába járt már a világ számos nagyvárosában, a vidéki lét még mindig a szíve csücske. A családi farmjukon dolgozik, párjával, Bálinttal pedig a Balaton a bázisuk.

A 29 éves modell karrierje tizenhat évesen indult, azóta szinte már a fél világot bejárta. „Kamaszkoromban még nem is kifejezetten a modellkedés felé kacsingattam, de úgy alakult, hogy egy online valóságshow-ban megmutathattam magam, én pedig éltem a lehetőséggel. Ez a mentalitás az életem minden területére igaz, megragadom az elém gördülő esélyeket. Akkoriban kinyílt számomra egy új világ, különböző országokba és kontinensekre hívtak dolgozni. Vonzott, hogy egyedül mehettem, az utazásokon pedig mindig ki kellett lépnem a komfortzónámból, ami segített abban, hogy jobban megismerjem önmagam. Ezáltal magabiztosabb is lettem, hiszen bármilyen nehézségbe ütköztem, álltam elébe” – meséli Nikolett, akinek legnagyobb támasza az anyukája.

Anyukája szépségét örökölte

Édesanyja a legfőbb bizalmasa

Szülei tízéves korában elváltak, édesapjával is jó a kapcsolata, de anyukájával elválaszthatatlanok.

„Anyunak nem volt könnyű elengednie külföldre, de támogatott abban, hogy valóra váltsam az álmaimat. Nem voltunk gazdagok, mégis mindent megtett, hogy az anyagiak ne jelentsenek akadályt. Az utazásaim során előfordult, hogy egyedül éreztem magam, ilyenkor felhívtam, és biztatott. Mindig motivált, mondogatta, hogy kibírom, tovább tudom csinálni és bármire képes vagyok. Amikor elesett vagyok, és úgy érzem, világvége van, olyan löketet ad, amitől erőre kapok, és újult energiával folytatom. Szerencsés vagyok, hogy ilyen anyukám van. A lelki támogatás az egyik legjobb dolog, amit egy szülő adhat a gyermekének” – véli Niki, akinek sokáig nem volt önbizalma.

„Még azt is félve mertem kimondani, mivel foglalkozom – meséli. – Tartottam attól, hogy másképp néznek rám, amiért modell vagyok, hiszen sokan nem ismerik, mivel jár ez a szakma. Nem láttak bele, milyen fegyelmezettnek és alkalmazkodónak kell lenni, ezért előítélettel álltak hozzám. Anyukám gondoskodó szavai kellettek, hogy bízzak magamban. Tőle láttam azt is, hogy viselkedik egy erős nő, hiszen mindent egyedül csinált. Ahogy felnőttem és komolyodom, észreveszem magamon, hogy egyre jobban hasonlítok rá, de erre már mások is felhívták a figyelmemet. A másik két bizalmasom a nagynéném és a nagybátyám. Büszke vagyok rá, hogy a családi kötelék szoros nálunk.”

Párja, Bálint kapusedző

Aranykalászos gazda

Niki az édesanyjával a családi farmon is együtt dolgozik. „Korábban rendezvényszervezőnek tanultam és aranykalászos gazda is vagyok, így közel áll hozzám a vállalkozásunk. Ínyenc hústermékeket gyártunk, én felelek a marketingért, de olyan is előfordult, hogy a gyártási folyamatban vettem részt. A munkám nehezen fér meg a modellkedéssel, de akkor érzem jól magam, amikor van mit csinálni.”

Nikolett a  sándorfalvi farm és a balatoni otthonuk között ingázik. „Tavaly ilyenkor nem gondoltuk volna a párommal, hogy Magyarországon kötünk ki, de az élet így hozta. Nagyon szerettünk Barcelonában lakni, számomra egy megvalósult álom volt, ugyanis amikor korábban ott éltem, annyira megtetszett a város, hogy megfogadtam, ha egyszer komoly kapcsolatom lesz, akkor ott akarok élni a szerelmemmel is. Bálint ebben partner volt, vele is szerződött az ügynökségem, együtt jártunk castingokra. Egy évet terveztünk a spanyol nagyvárosban lenni, ezért is éltünk a lehetőséggel, amikor a páromat kapusedzőnek hívták Magyarországra, rám pedig a családi vállalkozásban volt szükség.”

Imádja a kismalacát

Szöveg: Somlai-Kiss Tímea

Fotó: dfp, tv2, privát