Lélek Sztárok

Amerikai életet álmodott a kislányának Köllő Babett: „A gyerekeink biztos jövője számunkra a legfontosabb”

Babett édesanyja és legkisebb testvére amerikai állampolgár és a színésznő szeretné, ha egyszer az ő lánya, Milla is kiköltözne a tengerentúlra.

A színésznő édesanyja, Kati eleinte háztartásbeli volt, később a bonyhádi városi televízió gyártásvezetője lett. 2009-ben nyert az úgynevezett vízumlottón, így utazhatott ki Amerikába. Az akkor majdnem 50 éves asszony az összes spórolt pénzével és a kisebbik fiával, a középiskolás Mersével útnak indult Kaliforniába. Eleinte nehéz volt, de Katinak ma már nincs oka panaszra: jó élete és szép otthona van West Hollywoodban.

Gyorsan változó világban élünk, ezért Babett anyukájának is nehéz terveznie. „Jó pár évem van a nyugdíjig. A legjobb talán az volna, ha idősebb koromban, kétlaki életem lenne, akkor jönnék-mennék a két földrész között, amikor kedvem tartja” – árulja el Kati.

Babett ugyanakkor azt mondja, a 13 éves Millának nagyon tetszett Amerika, így előfordulhat, hogy a lánya ott jár majd egyetemre. „Jónak tartom anya kettős állampolgárságát. Milla egyszer már volt kint a nagymamájánál. Talán egy napon a lányom is Amerikában fog élni az édesanyám védőszárnyai alatt. Köztük különleges lelki kötelék van.”

„Engem mindenki Katinak hív, kivéve Millát, mert ő az első perctől Katkának, ami azért érdekes, mert csak a szüleim szólítottak így gyerekkoromban, de erről az unokám nem tudhatott. Hiszem, hogy Millával nem először vagyunk rokoni kapcsolatban. Talán az előző életünk valamelyikében már volt közünk egymáshoz, egy családban élhettünk? A biztos választ nem tudom, de örömmel tölt el, hogy a jelenlegi életemben is fantasztikus családom van.”

Az unokák jövője a legfontosabb

Babett azt mondja, egy ideje már beadták a családegyesítési kérelmet az amerikai állami szervekhez, hogy ha később Kati unokái szeretnének az Egyesült Államokban tanulni, ezt könnyen megtehessék. „Anya révén, alanyi jogon most már nekünk is jár az amerikai állampolgárság. Hosszú procedúra, de elindítottuk a folyamatot. A gyerekeink biztos jövője számunkra a legfontosabb.”

Fotó: privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete