Címlapsztori Sztárok

Húsz évvel fiatalabb nőt szeret Harsányi Levente: „Lara megtanított megélni a pillanatot”

A kétgyermekes műsorvezetőre hosszú idő után talált rá a szerelem. Ma már el sem tudná képzelni az életét a 20 évvel fiatalabb párja nélkül. Sőt, mozaikcsaládjukat is remekül működtetik.

Február 3. Ez a dátum vélhetően örökre emlékezetes marad Levente és Lara számára. Ekkor találkoztak ugyanis először egymással. „Nyűgös voltam, nem volt kedvem elmenni egy barátom vacsorameghívására, de milyen jól tettem, hogy hagytam magam rábeszélni, mert ott figyeltem fel a gyönyörű Larára. Mindkettőnk részéről szerelem volt első látásra” – mondja az 53 éves műsorvezető, aki idén márciusban először a Meglepetés magazinnak beszélt arról, hogy új kedvese van. Akkor Obersovszky Larát még nem mutatta meg az olvasóknak, de a közösen töltött kilenc hónap bebizonyította, hogy komolyan gondolják a kapcsolatukat.

Azonos hullámhosszon

„Minden hónap harmadikán megünnepeljük a megismerkedésünket – veszi át a szót Lara. – Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak apró figyelmességekre. Jelképes ajándékot veszünk egymásnak, beülünk egy étterembe, vagy elkészítem Levi kedvenc ételét. A párom spontán is meglep szerelmes versekkel, sokszor meg is könnyezem. Nagyon sok szeretet, érzelem van bennük. Levi figyelmes, lesi minden gondolatomat. Egy kapcsolat szerintem arról is szól, hogy ráérzünk arra, mire vágyik, mit szeretne a párunk. Rendszeresen előfordul, hogy egymás gondolataiban olvasunk, mivel egy hullámhosszon létezünk. Igyekszünk mindig egymás kedvében járni.”

Levente azt mondja, a húsz évvel fia­talabb párja megtanította arra, hogyan hozza ki egy szürke hétköznapból a legtöbbet.

Korábban mindenhová rohantam, csak a gyerekeim, a munkám és az edzés töltötte ki az életemet, alig értem utol magam. Lara megtanított ellazulni, megélni az adott pillanatot. Ha van egy szabad órám, gyorsan egyeztetünk, és kettesben csinálunk programot. Gyakran ugyanoda akarunk menni, és ugyanazt akarjuk csinálni, pedig össze sem beszéltünk, egyszerűen csak megérezzük, hogy mit szeretne a másik.”

Jókedvűen töltik a hétköznapokat

Sellőjelmezben is hódított

Mindketten gyerekkel érkeztek ebbe a kapcsolatba: Larának egy kislánya, Leventének két lurkója van.

„Bár Nándi és Lilla édesanyjával hat éve nem élek együtt, a legnagyobb tisztelettel vagyunk egymás iránt – meséli az édesapa. – Larával most már szinte minden estét együtt töltünk, de odafigyelünk arra, hogy a gyerekeinkre is jusson idő, ne csak kettőnkről szóljon a kapcsolat. Mozaikcsaládban élünk, de a kicsik nagyon jól alkalmazkodtak ehhez a helyzethez.” A pár a három gyerekkel már nyaralni is volt együtt az olaszországi Lido di Jesolóban.

„Micsoda vakáció volt! – lelkendezik Lara. – Én még annyit sosem nevettem, mint akkor. Levi nagyon vicces pasi, és szeretjük is ugratni egymást. A kislányomnak volt egy sellőjelmeze, én pedig azt mondtam Levinek, kérhet tőlem bármit, ha felveszi a szálloda medencéjénél. Na, több sem kellett neki, azonnal magára húzta! Addig egy teljesen normális családnak tűntünk a szálló­vendégek előtt, de amikor meglátták Leventét sellőként, mondanom sem kell, furcsán néztek ránk. Ezen persze mi nagyon jót szórakoztunk. Azt vettük észre, hogy sok házaspár társas magányban él, és ez olyan szomorú. Mi kihozzuk egymásból a maximumot, a jókedv nálunk garantált.”

Ejtőernyős ugrást terveznek

„A párom az a típusú nő, aki mindig keresi a kihívásokat, az új élményeket. Bizonyos fokig adrenalinfüggő – folytatja a tévés. – Imád lovagolni, és a fejébe vette, hogy engem is megtanít. És úgy tűnik, az ejtőernyős tandem­ugrást sem kerülhetem el. Nagyon kapacitál arra, hogy együtt csináljuk meg.”

Lara az édesanyja révén német származású, Münchenben született, és sokáig ott élt. A német Sport1 tévécsatornán volt műsorvezető, és a müncheni Oktoberfesten is rendszeresen készített riportokat. „Ez a sörfesztivál hatalmas tradícióval bír Németországban, milliók látogatnak ki, én pedig nagyon szerettem érdekes emberekkel interjúkat készíteni. Egyeztetési problémák miatt idén nem tudtam elvállalni a munkát, de nehéz is lett volna Levente nélkül három hetet külföldön lenni. A kapcsolatunk kezdete óta még nem voltunk távol egymástól.”

Utcabált szervezett Zuglóban

Most már közös terveik is vannak. Az egyik Levente zuglói lakhelyéhez kapcsolódik. „Ötven éve élek a 14. kerületben, szívügyemnek tekintem, hogy ez a városrész megőrizze a kertvárosias báját. Látom, hol lehetne javítani, és szeretnék is tenni azért, hogy az itt élők boldog emberek legyenek. Két évvel ezelőtt kitaláltam, hogy ismerjük meg a szomszédainkat, ezért azt az utcát, ahol lakom, egy szombat délutánra lezártuk az autósok előtt, és batyus bált csináltunk. Mindenki hozott magával harapnivalót és egy üveg italt, a gyerekeknek pedig légvárat béreltünk, amin kedvükre ugrálhattak. Olyan jól sikerült a találkozó, hogy hagyomány lett belőle. A párom, Lara pedig kitalálta, hogy idén adventkor kössük össze az utcabált egy jótékonysági adományozással. Ezekben a napokban dolgozzuk ki a megvalósítás részleteit.”

Az ünnepig már nincs olyan sok idő. Elképzelhető, hogy addig a lánykérés is megtörténik? „Mindig olyan nőre vágytam, mint Lara. Szerintem velünk most bármi megtörténhet!” – mondja sejtelmesen Levente.

Zongorázás közben nyomja a poénokat a barátjával

A televíziós műsorvezető a stand-up műfajban is otthonosan mozog. „Barátommal, Farkas Misivel közösen lépünk fel, olyan páros vagyunk, mint annak idején, Hofi és Malek Miklós. Zongorázom, és közben nyomjuk a poénokat. Ez egy újfajta stand-up. A következő hónapokban sok vidéki művelődési házban lépünk fel.”

fotó: Ambrus Marcsi

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete