Lélek Sztárok

Édesapja halála miatt kezdett földet művelni Anna gazda: „Nem volt igazán szoros kapcsolatunk”

Sokan felteszik a kérdést, mit keres egy olyan csinos és talpraesett nő egyedül egy tanyán, mint Anna gazda. Kiderült a fájó igazság.

Anna az édesapja halála után örökölte meg a földet. „Hétéves voltam, amikor a szüleim kapcsolata megromlott, csonkacsaládban nőttem fel. Édesapámmal nem volt igazán szoros kapcsolatom. Úgy gondoltam, ha folytatom itt a gazdálkodást, talán közelebb kerülök hozzá, jobban megismerem, milyen ember is volt ő valójában. Alapvetően zárkózott vagyok, így nem ment nehezen elvonulni a világtól.”

Tíz éve már, hogy Anna ezen a Martonvásárhoz közeli tanyán él. Az élet pedig megtanította arra, hogy a férfias munkák se jelentsenek gondot számára. Fát aprít a cserépkályhába, de a traktort is megszereli, amikor nem akar elindulni.

„Ez egy öreg járgány, sok volt vele a probléma. A YouTube-on néztem meg, hogyan kell a kisebb javításokat házilag megbütykölni. Most ragyogóan működik, nagy hasznát veszem.”

Miközben bejárjuk a birtokot, folyamatosan arra gondolok, egy ilyen talpraesett és csinos nő miért nem talált még férjet? „Ezen én is szoktam gondolkodni – mondja nevetve Anna. – Talán pont az a baj, hogy a férfiak azt szeretik, ha felnéznek rájuk, de én türelmetlen vagyok, és mindent megcsinálok a ház körül és a házban. A másik ok az, hogy megijednek a hatalmas birtok láttán, mert itt rengeteg a munka. Amikor elkezdődik a szezon, napkelte után már kint vagyok a kertben. Olyan nem fordulhat elő, hogy lustálkodom az ágyban.”

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete