Lélek Sztárok

Nyereségvágyból ölték meg Bagdy Emőke fiát: Zsolt még csak nem is védekezett a támadói ellen

Szavakkal nem elmondható az a fájdalom, amit Bagdy Emőke most átél. Egy édesanyának a gyermeke elvesztése a létező legnagyobb trauma. A sors kegyetlen játéka, hogy éppen neki, aki élete során lelkek ezreit mentette meg, kell ezt elszenvednie.

Elment a fia. Az egyetlen fia. Meggyilkolták. Pedig jó ember volt, mélyen hívő, olyan, aki a légynek sem ártott soha. Az 54 éves Császár Zsolt – akárcsak az édesanyja – segítő szakmát végzett: teológus volt, és azon a végzetes napon is a hivatása szólította a brutális gyilkosság helyszínére. Bagdy Emőke a következő reggel megtörten nyilatkozta:

„Igaz a hír, megölték a fiamat Amerikában. Megsemmisültem, felfoghatatlan tragédia.”

Az ország egyik legnépszerűbb pszichiátere azóta elbújt a világ elől, és gyászol – a fia halála utáni első napon rengeteg erőre lehetett szüksége ahhoz, hogy tájékoztassa a közvéleményt.

„Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek a boncjelentéstől a tanúvallomásokig. Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt. A fiamat, aki teo­lógus volt, egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt” – nyilatkozta akkor Bagdy Emőke, akinek fiát egy büntetett előéletű fia­tal férfi ölte meg több társa segítségével.

„Még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, másoknak mindig segítő ember volt. Vékony, 170 cm-s, jóságos kis ember” – fogalmazott megtörten az édesanya, akinek egyetlen fiával úgy tűnik, Szenes Andrea lépett utoljára kapcsolatba.

A gyilkosság helyszínét rendőrök lepték el

„Zsolt a születésnapomra gratulálva küldött üzenetet – mondta Szenes Andrea egy napilapnak. – Ilyenkor az ember általában megköszöni a gratulációt, és azzal vége is a beszélgetésnek, most azonban váltottunk még néhány mondatot. Megkérdeztem, hogy érzi magát, mire azt válaszolta, hogy minden rendben van, dolgozik, megy az élet. És még azt is: az a hír, ha nincs hír.”

Ezekben a hetekben óriá­si traumával kell megbirkóznia a Bagdy családnak. A gyász mellett ott vannak a nyomozás viszontagságai, Zsolt testének hazajuttatása a szülőföldjére, Magyarországra, és rengeteg más probléma. Szerettei nagyon vigyáznak a 82 éves Emőkére: lánya, Noémi – az elhunyt Zsolt ikertestvére – és veje mindenben segíti őt. Sokan nagyon féltik, féltjük az idős asszonyt, ugyanakkor tudjuk, ha valaki, akkor ő minden élethelyzetre ismer egy tucat megoldást, végtelenül tudatos szakember, akiben rengeteg a tenni akarás és a szeretet. Pszichológusi pályáját az vezérelte, hogy könnyebbé tegye mások lelki életét, és most abban bízunk, ez a szándék segít majd neki túljutni a mélyponton. Szívből kívánjuk, hogy fia elvesztése után mielőbb talpra álljon, és legyen ereje folytatni a pályáját, amiért emberek ezrei zárták a szívükbe őt.

Fotó: Nagy Zoltán

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete