Címlapsztori Sztárok

Titokban randizik Harsányi Levente: „Hiszem, hogy bizonyos embereknek meg kell ismerkedniük egymással”

A SzerencseSzombat műsorvezetője sok mindenben nagyon szerencsés. A munkájával elégedett, az egészsége rendben van, és bár a gyerekeitől külön él, nem csak vasárnapi apuka. Sőt, a szerelemben is bizakodó.

Tegnap megfázott, alig van hangja, mégis eljött a találkozóra. A huszonöt éves szakmai rutin szól belőle, amikor a megígért interjút nem mondja le.

„Nekem fontos, hogy eljussak a közönséghez. Többek között azért lettem rádiós és tévés műsorvezető, hogy szórakoztassam az embereket. Váratlan helyekről kapok visszajelzéseket. Néhány héttel ezelőtt egy orvos­bálon konferáltam, amikor egy szívsebész odalépett hozzám, és elmondta, hogy amíg hétköznap reggelente én vezettem a műsort a Petőfi Rádióban, mindig engem hallgatott, és jókedvűen ment be a műtőbe operálni. Csak gratulálni akart, és megrázta a kezemet. Egy másik alkalommal egy idős néni szólított meg a közértben, ő is örült, hogy váratlanul találkoztunk. Egyszer egy középkorú hölgy elmesélte, hogy az én egyik, húsz évvel ezelőtti dalomra jött össze a jelenlegi férjével. Lehet, hogy a kívülállók számára ezek apró dolgoknak tűnnek, de nekem sokat jelentenek. Ez a visszajelzés, hogy meg tudtam szólítani az embereket” – mondja a köztévé meghatározó arca.

A gyerekei boldogsága a legfontosabb

Úgy érzi, hogy amit fiatalon eltervezett, azt többé-kevésbé 53 éves korára megvalósította.

„A gyerekeimet szeretném még elindítani a nagybetűs életbe. Nándika 14, Lilla 8 esztendős. Jó lenne látni, hogy hová fejlődnek, milyen életutat választanak majd maguknak. A személyes bakancslistámra pedig egy toszkánai házat képzeltem el. Idősebb koromban szeretnék kétlaki életet élni, egy kicsit itthon, egy kicsit Olaszországban. Én nem ismerek lehetetlent, hiszem, hogy ez is össze fog jönni. A kislányom szokta mondani, amikor egy nehézség kellős közepén állunk: Apa, mi Harsányiak vagyunk, nem adjuk fel” – meséli nevetve.

Ganxsta Zoli az egyik legjobb barátja

A tévés hat éve él külön a gyermekei anyjától, de Nándi és Lilla nem csak vasárnaponként vannak jelen az életében.

„Hivatalosan az édesanyjukkal laknak, de akkor alszanak nálam, amikor kedvük tartja. Sok közös programot csinálunk hármasban, tegnap épp pingpongoztunk, de gyakran én viszem őket különórákra, edzésekre. Bár a gyerekek anyukájával, Ágival 2017-ben szétmentünk, a legnagyobb tisztelettel vagyunk egymás iránt. Nem is tudom elképzelni, hogy rossz viszonyban legyünk. Mindkettőnk számára a gyerekeink boldogsága, kiegyensúlyozott élete a legfontosabb.”

Antal Imrének csigát szolgált fel

Az édesapa most még nem tudja megmondani, hogy a gyerekei követik-e őt a műsorvezetői pályán.

„Elsősorban gyerekként élnek, nem erőltettem őket a médiába, bár amikor a kislányommal a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban szerepeltem, meglepett, hogy Lilla milyen választékosan beszélt és lazán viselkedett a kamerák előtt. Persze ez nem azt jelenti, hogy tévés lesz belőle, mindenestre azt láttam rajta, hogy nincs lámpaláza.” Levente sem műsorvezetőnek készült, 26 éves koráig pincérként dolgozott.

Az első munkahelyem a Dunapark kávézó volt, de megfordultam a Fészek Művészklubban is, ahol Antal Imre a gyakori vendégeim közé tartozott. Rendszeresen burgundi csigát evett, amikor pedig megpróbáltam mást ajánlani neki, viccesen azt mondta: »Azért eszem ezt, mert ha lemásznak a tányérról, utolérem őket.« Ezt persze csak tréfának szánta, hiszen a csigákat mindig jól átsütöttük – meséli nevetve.

Pszichológus beszélte rá, hogy legyen otthon egy nyerőgépe

Nincs kizárva, hogy egy nap saját éttermet, kávézót nyisson. „A vendéglátást nagyon szerettem, fontosnak tartottam törődni a vendégekkel. Ha láttam, hogy valaki búskomor, vagy nyomja valami a szívét, egyfajta pszichológusként működtem. Meghívtam egy italra, megkérdeztem mi a baja. Azt akartam, hogy jól érezze magát nálunk a vendég. Egy családias hangulatú hely megnyitása is szerepel a terveim között.”

Másfél hónappal ezelőtt megtörtént a csoda

Most már a pénzzel is jól bánik, nem folyik ki úgy a kezéből, ahogy korábban.

„Mielőtt családos lettem, sajnos millió­kat szórtam el a pesti éjszakában. Ellenállhatatlan vágyat éreztem a kaszinók nyerőgépei iránt. Egy pszichológus tanácsára vásároltam két darabot otthonra, így akkor játszom, amikor kedvem tartja, és még a pénzem is megmarad, nem kell bedobálnom a fém százasokat.” Levente az elmúlt években egyedül élt, de most van egy hölgy, aki közel került hozzá.

„Kialakulóban van egy kapcsolatom. Hiszem, létezik olyan, hogy sors könyve, vagyis bizonyos embereknek bizonyos időben meg kell ismerkedniük egymással. Ez másfél hónappal ezelőtt megtörtént velünk. Meglátjuk, hová fejlődik a kapcsolatunk, mindenestre bizakodó vagyok.”

A régi cimborák sem tűntek el mellől

Legendás barátság fűzi Szabó Győzőhöz, Nacsa Olivérhez és Ganxsta Zolihoz. „Hosszú éveken át minden szerdán találkoztunk, ittunk, ettünk és PlayStationnel játszottunk. Ma már nem járunk hetente össze, de a bajtársiasság megmaradt köztünk. Gyakran megyünk együtt meccsekre, és szurkolunk a kedvenc csapatunknak. Fontosnak tartom, hogy legyenek igaz barátaim.”

Fotó: Szabolcs László, Fülöp Dániel, SzerencseSzombat/Hollay Loránt, Hajdu Kende

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete