Lélek Sztárok

A válás után is vonzotta testileg: Kiss Manyi összejárt légyottokra házas exével

Manyika haláláig őrizte a gróf hozzá írt leveleit.

Kiss Manyi fiatalon szeretett bele egy artistacsalád tagjába, Alfredo Uferini­be. „Kezdetben nem is tudtunk miről beszélgetni, mivel Frédi olaszul beszélt, ezért csak néztük egymást” – mesélte Manyika később. „Apósom csak úgy egyezett bele a házasságba, ha velük tartok. Azt mondta: »Magácskát fogjuk kilőni az ágyúcsőből.« Estéről estére a magasba lőttek, a közönség feje fölé.”

De hiányzott a színjátszás, és amikor Uferiniék amerikai turnéra indultak, Manyi lelépett, és jól tette, mert 1935-ben berobbant a filmvilágba is. Ezekben az időkben talált rá újra a szerelem a nála tíz évvel fiatalabb Károlyi István gróf személyében. Az arisztokrata anyja azonban rangon alulinak tartotta Manyikát, ezért ellenezte a házasságot. Az évekig tartó titkos románcnak egy ázsiai utazás vetett véget. A gróf egy Indiába tartó hajóra szállt, Manyika pedig a búcsúzáskor – belátva a kapcsolat értelmetlenségét – szakított vele.

Károlyi végül mást vett feleségül, de még a házasságkötés után is tartották a kapcsolatot, összejártak légyottokra, s Manyika haláláig őrizte a gróf hozzá írt leveleit.

 

Fotó: Fortepan

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete