Címlapsztori Sztárok

Önbizalomnövelő tréningeket tart kislányának Köllő Babett: „A szókimondó, bátorító beszélgetésekben hiszek”

Ki gondolná, hogy a mindig mosolygós sztár gyerekként önbizalomhiánnyal küzdött? Babett 13 éves lánya, Milla is sokáig zárkózott volt, alig mert megszólalni mások előtt. Édesanyja segítségével azonban túljutott a problémán.

Babettnek szerencséje van a lányával. Jól tanul és szorgalmas. „Milla áprilisban töltötte be a 13. évét, most kezdte a hetedik osztályt. Éles észjárású, udvarias kislány. Egyelőre semmit nem érzek a szülők által nehéznek tartott kamaszkorból. A barátnőim gyakran mondják, milyen mázli, hogy ilyen áldott jó gyerekem van. A szüleim szerint én is szófogadó voltam, szerintem pedig én most ezt kapom vissza a sorstól, vagyis Milla pont olyan simulékony, kedves gyerek, mint amilyen én annak idején” – árulja el a Sztárban Sztár leszek! mestere.

Hisz a bátorító beszélgetésekben

Az igazsághoz tartozik, hogy Milla sokáig zárkózott volt, csak az utóbbi időben vált közlékenyebbé. Ez Babettnek köszönhető.

„A televíziós szerepléseken, a színészeten túl – a saját példámon keresztül – önbizalom-fejlesztő tréningeket tartok gyerekeknek, és természetesen a lányommal is sokat beszélgetek. Annak idején önbizalomhiányos voltam, mert balett-táncosként úgy éreztem, hogy nem vagyok elég vékony. A lányomnál pedig az volt a probléma, hogy hiába tanulta meg otthon a tananyagot, a szóbeli feleléseknél leblokkolt, mivel nem volt mersze megszólalni a tanárok előtt. Társaságban is visszahúzódó volt, nem akart beszélgetni. Milla önbizalmát kellett fejlesztenem. Nagyon fontos, hogy a szülő észrevegye, ha a gyereke életében valamilyen elakadás van, segítse, támogassa őt a megoldásban. A szókimondó, bátorító beszélgetésekben hiszek.”

A többi sztárral is jól kijön a tévéstúdióban

Önkéntes egy menhelyen

Babett vidám természetével, színes egyéniségével és őszinte kedvességével gyorsan ráhangolódik másokra, képes hatni az emberekre.

„Nekem is feltűnt, hogy van pedagógiai érzékem. Nyáron táboroztattam gyerekeket, és nagyon megdöbbentem, hogy milyen sok önbizalom­hiányos kiskamasz van. Szenvednek a testképzavartól, a megfelelési kényszertől, és ez nagyon nincs rendben. A közösségi médiában szereplő influenszerek többsége ugyanis egy irigyelt és hamis világot mutat magá­ról, a tinik őket követik, rá­juk akarnak hasonlítani. A filterezett fotók, az álomvilágot bemutató idealizált életvitel nagyon károsan hat a tizenévesek személyiségfejlődésére. A látszat-jómódban élő, retusált képeket feltöltő lányokat, fiúkat látva nem érzik magukat elég szépnek és sikeresnek, és ez negatív irányba viszi el a személyiségüket. Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy ne akarjanak mások bőrébe bújni, legyenek önmaguk! Találjanak valami hasznos és örömteli elfoglaltságot. Például a lányom évek óta önkéntes egy állatmenhelyen. Felszabadítóan hat rá, hogy ápolja, eteti és gondozza a kecskéket, libákat, kutyákat. 350 állat él a farmon, bőven van feladat.”

Csak akkor morcos, ha éhes

Néha a tévés forgatásokra is magával viszi a lányát, de nem akar ebből rendszert csinálni.

„Mivel a Sztárban Sztár leszek! élő adásai vasárnap este voltak a TV2-n, másnap reggel pedig Millának iskola, nem akartam, hogy éjszaka fent maradjon. Egyszer-kétszer engedtem csak meg neki, hogy velem jöjjön a stúdióba. Az az igazság, amikor ő ott van, én mindig anyuka üzemmódban vagyok, és a szemem sarkából figyelem őt, hogy minden rendben van-e vele. Millának tetszik a tévés közeg, de nem akar műsorvezető vagy színésznő lenni. Egyelőre a kamera túloldalán jobban érzi magát. Videó­kat készít, ő szerkeszti, vágja az Instagram-oldalamra felkerülő anyagaimat. De úgy hiszem, az állatgondozói pálya is szóba jöhet nála. Bármilyen szakmát is választ majd magának, támogatom benne. Nekem csak az a fontos, hogy boldog legyen, és szenvedéllyel csinálja a majdani munkáját. Én is szenvedélyesen szeretem a hivatásomat. Békés embernek tartom magam, akivel könnyű kijönni. A Sztárban Sztár leszek! többi mesterével, Majkával, Pápai Jocival és Tóth Gabival is mindig megtalálom a közös hangot. A férjem szerint csak akkor szoktam morcos lenni, amikor éhes vagyok… Ebben van némi igazság” – teszi hozzá nevetve a színésznő.

A barátnőivel lelkizik

Évek óta van egy öt nőből álló baráti köre, akikkel havonta egyszer összejön. „Megvitatjuk az élet dolgait, támogatjuk egymást. Mindegyikünk elmeséli, hogy mi történt vele, milyen öröm vagy bánat érte. Lelkileg is egymás mellett állunk, tanácsokat adunk” – mondja Babett. Ebbe a bizonyos baráti társaságba két másik híresség, Demcsák Zsuzsa és a TV2 korábbi tulajdonosa, Yvonne Dederick is beletartozik.

Fotó: Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete