Lélek Sztárok

Nem enyhül a fájdalom Benedek Miklós szívében: így vallott fiáról, Tiborról a Nemzet Színésze

A 76 éves színész Balázsovits Lajos halála után kapta meg a kitüntető címet, ám boldogsága így sem lehet teljes.

Balázsovits Lajos halála után Benedek Miklóst választották meg pályatársai a Nemzet Színészének, aminél nagyobb szakmai elismerésre idehaza színész aligha vágyhat. A 76 éves színművész természetesen örült és meghatódott az elismeréstől, ám közben szíve tele van keserűséggel és fádalommal. Nemrég a TV2 stábját fogadta az otthonában és nem csak a szakmáról beszélt, hanem a magánéletéről is. A színész kemény időszakon van túl, hiszen három éve elvesztette szeretett fiát, az olimpiai bajnok vízilabdázó Tibort, és a közelmúltban pedig súlyos betegséget is diagnosztizáltak nála, ami miatt jó időre a színpadról is lekényszerült.

A színész nem rejtette véka alá, hogy fájdalma semmit sem egyhűlt fia halálával kapcsolatban.

„Ő él, itt van, velünk van. Sokáig apámat is úgy éreztem, hogy itt van, sokat álmodtam róla. Tiborral is azt érzem, hogy itt van velünk. Főleg, hogy a két utód itt van” – mesélte az elhunyt fia és Epres Panni gyerekeivel kapcsolatban.

Benedek Miklós idősebb unokája, Mór 2007-ben, míg Barka 2009-ben született, és a színész szerint lesz, aki a nyomdokaiba lépjen.

„Talán a kisunokám, a lány, Barka lesz valami ilyesmi. Mondom neki, hogy hagyd abba a balettet, menj el színésznőnek! De nem akar. Nem akarja otthagyni a balettet, mert nagyon szereti. A másik unokám egy az egyben a Tibor, és nem sokára majd hallanak róla” – büszkélkedett a gyerekekkel. Benedek Mór ugyanis tehetséges vízilabdázó, akár csak az édesapja.

 

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.

Fotó: RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete