Címlapsztori Sztárok

Sokáig várt az anyaságra Bálizs Anett, most minden pillanatát kiélvezi: „Minden rózsaszínben úszik nálunk”

Élete legboldogabb időszakát éli a Gólkirályság sorozatban is szereplő színésznő. Amíg az alig kéthetes kislány édesdeden alszik, az édesanya örömmel mesélt nekünk.

Mint minden újszülöttet, Lilit is háromóránként kell megetetni. A szoptatások közti idő pedig nagyon rövid, a színésznő nem igazán tudja kipihenni magát.

„Szerencsés vagyok, mert a párom, Péter sokat segít, számíthatok rá. Jelenleg ő is itthon van velünk, és átvette a házimunkák nagy részét. Bevásárol, ebédet készít, tejszaporító teát főz, elmosogat, bepakol a mosógépbe, és az éjszaka közepén is felkel, hogy tisztába tegye a kislányunkat” – meséli a gyönyörű kismama.

Rutinos apuka a párja

A színésznő és civil foglalkozású párja két évvel ezelőtt ismerkedtek meg. A 42 éves férfi elvált, az előző házasságából van két gyermeke. A lánya 9 éves, a nagyfia 16.

„Péter rutinos apukának számít, és ez látszik is azon, ahogy a kisbabánkról gondoskodik. Például nagyon ügyesen cseréli ki Lili pelenkáját, és fürdetést is boldogan vállalja. Tökéletesebb apukát nem is kívánhatok a kislányunknak.” Bálizs Anett 39 évesen lett édesanya.

„Tudom, hogy picit későn szültem, de meg kellett találnom azt a férfit, akitől szerettem volna gyereket. Miután megismerkedtünk, elmentem egy meddőségi specialistához, izgultam is, hogy milyen vizsgálatok várnak majd rám, de végül egyiken sem vettem részt, mert könnyen teherbe estem, a kislányunk nagyon le akart születni hozzánk. A várandósságot is jól viseltem, 14 kilót szedtem fel, ami szerintem teljesen rendben volt. Ebből hat már lement, mióta hazajöttünk a kórházból.”

Baldachinos kisággyal várták

Az újszülött a tervezettnél egy héttel később, május 29-én jött a világra.

Apás szülés volt. A párom a világért sem hagyta volna ki, és én is nagyon örültem annak, hogy Péter támogatóan mellettem állt a szülőszobában. Fogta a kezem, törölgette a  homlokomat, és az a pillanat, amikor Lili világra jött, leírhatatlan. Örülök, hogy ez is egy életre szóló, közös élményünk lett.”

A baba most még a szülői hálószobában alszik, de külön ágyban. „Nagyon készültünk Lili érkezésére. A kiságya, a pelenkázója és a hattyús lámpája is nagyon csajos. Egy kis túlzással most minden rózsaszínben úszik nálunk” – mondja nevetve Anett. A Lilien nevet a színésznő javasolta, Annát pedig az édesapa.

„Sokáig gondolkodtunk a megfelelő keresztneveken. Nekem jutott eszembe a Lilien, a párom pedig rögtön rábólintott, neki is nagyon tetszik. Az Annát ő javasolta, én pedig arra mondtam azonnal igent, mert a két keresztnév együtt szépen cseng.”

Mozaikcsaládban élnek

A színésznő édesanyja Londonban dolgozik, így ő személyesen még nem látta az unokáját. „Anyukám felajánlotta, hogy Lili születése után hazautazik, és a segítségemre lesz, de egyelőre itthon van velünk a párom, így az édesanyám csak a jövő hónapban látogat meg minket. Péter vidéken élő szülei azonban már jártak nálunk. Finomságokkal felpakolva érkeztek. Az anyósom főzött, apósom friss gyümölcsöt hozott. Jó érzés, hogy ennyire szeretnek minket.”

Péterrel nagyon várták a kislányukat

Péter 9 éves lánya is izgatott volt a kishúga érkezése miatt. „Mozaikcsaládban élünk, de nagyon jó a kapcsolatom a párom gyerekeivel. Péter kislánya Lili első fürdetésénél is jelen volt, és nagyon örült, hogy részese lehetett ennek az eseménynek.”

A színésznő úgy tervezi, hogy egy évig nem vállal munkát, otthon marad a kisbabával. „Szerencsés vagyok, mert a munkaadóim visszavárnak a színházba, de megértik azt is, hogy jelenleg Lili körül forog az életem. Az anyaságot szeretném megélni.”

Titokban tartotta a terhességét

Amikor tavaly szeptemberben a Gólkirályságot forgatta, már terhes volt, de titokban tartotta a kollégái előtt. „Héthetesen álltam kamerák elé, de mivel senki nem vette észre, hogy várandós vagyok, nem beszéltem róla a stábnak” – mondja a titkárnőt alakító színésznő, aki korábban a Jóban Rosszban sorozatban 14 éven át Fanni főnővért játszotta.

Fotó: Benák Tünde, Privát