Címlapsztori Sztárok

Liptai Claudia és Csonka András: „A mi kapcsolatunk kicsit olyan, mint egy hosszú házasság”

Találkozni velük mindig nagy öröm. A jókedv és a szívből jövő nevetés közös bennük. Kapcsolatuk több mint harminc éve Claudia szerelmi vallomásával kezdődött, azóta is jelen vannak egymás életében, számíthatnak a másikra.

Nosztalgiázni, felidézni a régi emlékeket mindig kellemes érzés. Így van ezzel Liptai Claudia és Csonka András is. A mostani találkozáson előkerültek a közös fényképek, némelyik mosolyt csalt az arcunkra.

„Nézd, ezen a képen úgy csüngök Andráson, mint gyümölcs a fán!” – mutatja nevetve Claudia, aki akkoriban vörös hajú volt. A felvétel három évtizeddel ezelőtt, 1993-ban készült.

Sok szép közös élményük van

„Húszéves koromban Gór Nagy Mária Színitanodájába jártam, és a Grease című előadás bemutatójára készültünk. Az iskola vezetőjének, Marinak volt egy óriási bejelentése: egy igazi nagyágyú fog szerepelni velünk a színpadon. Csonka András a Família Kft.-nek köszönhetően már országosan népszerű volt, mi pedig a kezdő színészpalánták. Mondanom sem kell, nagyon izgatott lettem, hogy együtt játszhatok egy híres sztárral. El is jött a várva várt nap, és András megjelent a próbán. Élőben még jobban nézett ki, mint a tévésorozatban. Magas, fekete hajú és szemtelenül jóképű volt. Halálosan szerelmes lettem belé” – árulja el Claudia, aki az érzelmeit sem titkolta a kiszemeltje előtt.

Rózsaszín borítékban a szerelmi vallomás

„A premier utáni banketten is nagyon jól éreztük magunkat – veszi át a szót András. – Nem sokkal később Claudiá­val ismét találkoztam, beültünk egy körúti kávézóba, de már csak kettesben. Ártatlan beszélgetésre készültem, amikor váratlanul elővett a retiküljéből egy rózsaszín borítékot. Nem ragozom tovább: egy szerelmes levelet írt nekem, amiben hosszasan kifejtette az érzéseit irántam. El tudod képzelni ezt a szituációt? Hirtelen azt sem tudtam, mitévő legyek, hogyan reagáljam le a helyzetet…”

Ma már jót derülnek ezen a történeten, de akkoriban Claudia komolyan gondolta kettőjük kapcsolatát. Amikor a szerelmi vallomást papírra vetette, szinte a lelki szemei előtt látta, ahogy hófehér menyasszonyi ruhában, fess vőlegényével, Csonka Andrással az oldalán bevonul a templomba.

Ahogy még sosem láttuk őket! Ilyen egyedi fotókkal van tele a mobiltelefonjuk

„Szeretetre éhes fiatal lányként könnyen lobbantam szerelemre. Azt is elképzeltem, hogy felhívom Bandit az albérletembe, bezárom az ajtót, lenyelem a kulcsot, hogy ne tudjon tőlem megszökni. De a mesteri tervem vágyálom maradt, mert rövid idő alatt felfogtam, hogy nincs esélyem nála. Nem a vörös hajú démonok voltak a típusai. Emlékeim szerint néhány hétnél tovább nem is keseregtem, inkább kinéztem magamnak egy másik jóképű színészt, Miller Zoltánt. Onnantól fogva őt üldöztem a szerelmemmel” – meséli nevetve a színésznő.

Az esküvőn is elénekelte a Ding-Dongot

„Nagyon szeretem Claudia sziporkázó humorát, érzékenységét és azt, hogy a saját esendőségét is képes kikarikírozni. Amikor együtt vagyunk, mindig jókedvünk van” – mondja András. Az elmúlt évtizedekben sok közös programot szerveztek.

A színésznő halálosan szerelmes volt Andrásba. Ez a kép akkor, 1993-ban készült róluk

„Életünk minden jelentős évfordulóján együtt voltunk. Bandi a harmincadik és a negyvenedik születésnapomra is eljött, bakelit aranylemezt kaptam tőle ajándékba, és az esküvőmön is énekelt. Természetesen az emblematikus slágerét, a Ding-Dongot adta elő. A rögtönzött szereplésével még egy lapáttal rátett a jó hangulatra. Nem ismerek még egy olyan embert, mint ő. A stílusa, a személyisége és a kedvessége lenyűgöző. Mindenkivel megtalálja a közös hangot, mert pozitív a kisugárzása, másokban a jót látja meg, nem a negatívumot. Csodálom benne, hogy könnyedén veszi az életet.”

„Ez abból fakad, hogy nem bírom a konfliktusokat, nem tudok veszekedni sem, mert képtelen vagyok kezelni a feszült helyzeteket” – vallja be András.

Majdnem elgázolta őket a villamos

Az interjún is jól érzik magukat, élcelődnek egymással. Szóba kerül a londoni és bécsi közös városlátogatás, a Michael Bublé-koncert, akinek a slágereiért mindketten rajonganak.

„Emlékszel, hogy Bécsben majdnem meghaltunk?” – teszi fel a kérdést Claudia.

„Persze, hogyan is felejthetném el! Amikor kis híján elütött minket a villamos, mert annyira nevettünk, hogy nem vettük észre a közeledő járművet, az utolsó pillanatban ugrottunk el előle” – idézi fel András. Egyik sztori a másik után. A múlt és a jelen keveredik. És a legfrissebb közös élmény, a nagy sikerű Hölgyválasz című romantikus vígjáték a Játékszínben, amiben végre együtt láthatók!

„Harminc év után játszunk újra együtt. Két táncjelenetünk van, amire hónapokig próbáltunk. András gyorsabban tanulta meg a tánclépéseket, de hát ő már megnyert egy Szombat esti láz című show-műsort, nekem pedig csak régi vágyam volt a társastáncot megtanulni. Élvezzük az előadásokat, és örülünk, hogy a színpadon is sikerült összecsiszolódnunk. Közös bennünk a munkabírás, a maximalizmus és a szorgalom. A táncunk biztos alapokra épül. Annyira szeretjük csinálni, hogy ha álmunkból felkeltenek éjszaka, akkor is gond nélkül előadjuk.” A színdarab nyáron szünetre megy, de szeptembertől újra látható.

A Hölgyválasz című darabban a tánctudásukat is megcsillogtatják

Jöhet a lángos és a palacsinta

András számára a vakáció azzal is jár, hogy a kedvenc ételeiről nem mond le. „A refluxom miatt év közben ritkábban eszem édességet, nem iszom kávét, odafigyelek magamra. De amikor nyaralok, nem tartom be az orvosi utasításokat, jöhet a lángos, a fagyi és a palacsinta ” – árulja el nevetve.

Claudia sziporkázó, András a lezser

Szóba kerül a vakáció is. András egy török és görög városokat is érintő tengeri hajóútra fizetett be, és a családjával egy hetet tölt Siófokon.

„A nővéremékkel és az unokaöccséimmel leszek a Balaton-parton. A családom fele Angliában él, ők látogatnak haza. Évente legalább egyszer összejövünk, a tótól karnyújtásnyira van a víkendházunk” – meséli.

A bécsi városnézés kis híján tragédiába fordult

Claudiáék New Yorkba készülnek. „Én már voltam egyszer Amerikában, de a férjem, Ádám még nem. A gyerekeket, Pankát és Marcit is visszük magunkkal” – árulja el. A színésznő lánya júliusban tölti be a 18. évét.

„Még nem tudom, hogy mit csinálunk Panka születésnapján, de egy biztos, vele szeretnék ünnepelni. Augusztusban pedig már folytatódik a Clauságok című önálló estem.” Miután megtudtuk, hogy mi történik velük a következő hetekben, elkezdődik a fotózás. Az ország egyik legnagyobb sztárja most nem csillogó díva, hanem laza barátnő. A címlapon szinte egymáshoz öltöztek. A kék szín mindkettőjüknek jól áll. Kiemeli Claudia szép arcát, és András őszülő halántékához is passzol.

„Ha már a barátságunkról beszéltünk, legyen az a mottó: egyedül nem megy! A mi kapcsolatunk kicsit olyan, mint egy hosszú házasság. Jó lenne, ha nem beállított címlapfotó készülne rólunk, hanem vicces és eredeti” – javasolják. A kérést nem volt nehéz teljesíteni, hiszen Claudia sziporkázó személyiségéből és András lazaságából csakis remek fotók születhetnek. Nézzék csak, ilyenek ők, amikor úgy viccelődnek, mint két igazi jó barát!

Fotó: Bognár Bogi, Dfp, Privát

Smink: Kassai Fibi • haj: Tihanyi Ildikó • Stylist: Vadas Mariann