Címlapsztori Ezotéria

Horoszkópjukban az igazság: Katalin hercegné és Meghan Markle vetélytársaknak születtek

Mindenki ismeri és csodálja őket, de az is köztudott, hogy nem felhőtlen a viszonyuk. Vajon a születési horoszkópjukban rejlik a magyarázat minderre?

Kate Middleton, az alattvalók kedvence

(született: 1982. január 9. 19 óra, Reading, Nagy-Britannia)

Katalin a dolgos Bak jegyében született, aszcendense a királyi Oroszlán jegyébe esik. A születésekor kőkemény akaratot jelző együttállás jött létre az égbolton – a mindig kedvesen mosolygó, szerény hercegnéről ezt talán nem is feltételeznénk. Rendkívüli az energiája, afféle „szürke eminenciás”, aki a külvilág előtt ügyesen elrejti az erejét. A Plútó a születési képletében a kommunikációt jelentő horoszkópházban áll, jelezve, hogy képes észrevétlenül befolyásolni másokat. A Vénusz és a Merkúr együttállása arra utal, hogy nagyon szépen fejezi ki magát, soha nem mond semmi durvát, kínosat, szépen bánik a beosztottakkal.

Katalin teliholdkor született, amikor a Nap és a Hold egymással szemben állt. Ennek hatására lehet a kedélyállapota hullámzó. Mivel mindezt a Szaturnusz nehéz fényszögekkel támadja, az is feltételezhető, hogy hajlamos lehet a depresszióra, és talán titokban segítséget kér ennek leküzdésére. A Neptunusz a gyermekeit jelentő horoszkópházban áll, ami azt mutatja, hogy rajong a csemetéiért. Igyekszik őket elkényeztetni, amennyire a királyi protokoll ezt megengedi. Az Uránusz helyzete arra utal, hogy olykor még fel is lázad a szabályok ellen a gyerekek érdekében.

Születési képletében a szerelmet jelentő Vénusz és Mars a lehető legjobban kapcsolódnak egymáshoz. Ez arra utal, hogy nagy szerelemben él a férjével, még akkor is, ha adódnak nehézségeik. Ugyanakkor Vilmos szigorával, elvárásaival is meg kell küzdenie, és gyakran magányos, nincs része annyi meghittségben, amennyire szüksége lenne.

Meghan Markle, a megosztó személyiség

(született: 1981. augusztus 4. 4 óra 46 perc, Canoga Park, Kalifornia, Egyesült Államok)

Harry herceg felesége az uralkodói Oroszlán jegyében született, az aszcendense pedig az érzékeny Rák jegyébe esik. Fontos neki a hatalom, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy örömmel házasodott be a királyi családba. A házasságában is övé lehet a vezető szerep. Az erőteljes Mars a születési képleté­ben a titkokat jelentő horoszkópházban áll: azt jelentheti, hogy képes az akaratát titokban érvényesíteni. A hatalomhoz való vonzódása miatt még arra is rábeszélheti Harryt, hogy próbáljon meg kibékülni a családjával, akár nehéz, megalázó helyzetek árán is. Bár a herceg is szeretne ismét jóban lenni a famíliájával, felesége még jobban vágyik erre. A szerelembolygók, a Vénusz és a Mars állásai alapján nem férhet kétség ahhoz, hogy Meghan szerelmes a férjébe. A Jupiter és a Szaturnusz együttállásából azonban az is kiderül, hogy ha már egyszer törvényesítették a kapcsolatukat, annak válás is lehet a vége. A színésznő életében ez egyszer már megtörtént, hiszen elvált az első férjétől. A képletben a második házasságot a Jupiter jelenti, amelyet szintén támad a Mars állása: ezért lehet, hogy nem együtt fognak majd megöregedni.

Katalinhoz hasonlóan Meghan is imádja a gyermekeit, és titokban attól félhet, hogy nem jó anya. Szeretné nem elkövetni édesanyja egykori hibáit. A horoszkópja szerint ugyanis „fázott a lelke”, talán nem mutatták ki megfelelően a szeretetüket a szülei. Meghan képletében a kommunikációt jelentő Merkúr is az Oroszlán jegyében áll: ez neki is nehézségeket okozhat a szeretete kifejezésé­ben, de azt is megmagyarázza, miért irritál egyeseket a puszta jelenléte is.

Már előző életükben is ellenségek voltak?

Katalin és Meghan születési horoszkópját együtt vizsgálva látható, hogy fennáll a „két dudás egy csárdában” esete: Katalinnak az aszcendense Oroszlán, míg Meghan az Oroszlán jegyében született. Mindkettőjüknek fontos a hatalom, és ügyesen rejtik el erős akaratukat. Meghant talán azért is bosszanthatja Katalin népszerűsége, mert ő már akkor is befutott hollywoodi színésznő volt, mielőtt hercegné lett. Még az is lehet, hogy ennek hangot adott, ami visszajuthatott sógornője fülébe…

A kommunikációt jelentő Merkúrjaik és az energiát, agressziót jelentő Marsaik is rosszul kapcsolódnak. Mindkét hercegnénél a hármas horoszkópházban állnak, ami a kommunikációnak is a területe: valószínűleg éles kijelentések is elhangozhattak már közöttük. Megeshet, hogy Meghan kezdetben igyekezett Katalin kedvében járni – egészen addig, amíg össze nem házasodott Harryvel. Utána viszont egyik pillanatról a másikra megváltozhatott, hiszen már nem igényelte a támogatását. Katalin talán értetlenül állhatott ez előtt. Ez lehet az egyik oka annak, hogy nincsenek jóban, és valószínűleg nem is lesznek. Minden valószínűség szerint előző életükben is ellenségek lehetettek. Most talán épp azért hozhatta össze őket a sors, hogy békét kössenek, így mégiscsak jó lenne megpróbálni a békülést.

Fotó: gettyimages