– Napi néhány gramm fahéj akár 20-25 százalékkal is csökkenti a vércukorszintet, ráadásul kúraszerű fogyasztása akár egyharmadával is képes csökkenteni a koleszterinszintünket.
– Baktérium- és gombaölő, megfázások és Candida-fertőzés ellen is bevált, ráadásul serkenti a vérkeringést is.
– Segíti a fogyókúrát, gátolja az öregedést, és a hangulatunknak is jót tesz.
A fahéj valóban a fa kérge, a ceyloni fahéjfa és/vagy a kasszia kérgéből készült fűszer, amely a trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből készül.
Már az ókorban is rendkívül keresett volt; Indiából és Srí Lankáról több mint 2000 éve exportálják. A fűszerkereskedők valóságos rémmeséket terjesztettek róla, hogy magasan tartsák az árát. Az efféle „hírek” alapján írta le Plinius, hogy csak szörnyű denevérektől védett, eldugott mocsarakban terem. A rómaiak elsősorban gyógyszerként alkalmazták, a lélek egyensúlyának visszaállítására.
fotó: pexels