Ezotéria

Tavaszi boldogságvarázslás: örömmel töltenek fel a kikelet pozitív energiái

Az ébredő természet sokat segíthet nekünk, hogy boldogabbak legyünk. Tavaszi boldogságvarázslatainkkal feltöltekezve, tele energiával vágunk neki az évszaknak.

Negatív rezgések, távozzatok!

Ahhoz, hogy a boldogságot teljességében élhessük meg, minden negatív energiát űzzünk el a környezetünkből, és legfőképpen a minket körülvevő védőrétegből, az auránkból.

Teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket, gyújtsunk meg egy szantálillatú füstölőt, és miután lezuhanyoztunk, vegyünk fel fehér holmikat. Álljunk a szoba közepére – még jobb, ha valahol a természetben, kertben vagy teraszon tudjuk ezt megtenni –, gyújtsunk magunk körül fehér gyertyákat (mindenképpen páratlan számút), emeljük fel csukott szemmel a kezünket, és lefelé söprő mozdulatokkal képzeljük el, hogy a sötétszínű, negatív energiafüstöt eltoljuk magunktól. Addig csináljuk, amíg tisztának nem látjuk a körülöttünk lévő levegőt.

TIPP

A varázslatot a természetben vagy akár a saját kertünkben, teraszunkon is elvégezhetjük, hogy a saját bőrünkön érezzük a napfény melegét.

Boldogságenergia

Ha megszabadultunk a negatív hullámoktól, itt az ideje, hogy feltöltekezzünk boldogságenergiával. Tegyünk magunk köré a földre három darab fehér gyertyát.

A hármas szám a teljességet, a boldogságot szimbolizálja. Gyújtsuk meg a gyertyákat, két-két gyertya közé pedig szórjunk fehér rózsaszirmokat, hogy egy egyenlő oldalú háromszög közepén foglaljuk helyet. Ülhetünk törökülésben, magunk alá húzott lábbal, vagy ha úgy kényelmes, akár széken is. A hüvelyk-, a mutató- és a középső ujjunkat érintsük össze mindkét kezünkön, csukjuk be a szemünket, és lássuk lelki szemeink előtt, ahogyan a napkorongból elindul egy piros fénysugár, és a szívünkön át megérkezik a testünkbe, ahol minden sejtünkhöz eljut a boldogsághozó, örömmel feltöltő energia.

Harmóniafürdő

Ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat, elengedhetetlenül fontos, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal, és a minket körülvevő környezettel. Egy kád vízbe – ha csak zuhanykabinunk van, a mosdóba vagy egy nagyobb tálba –öntsünk vizet, szórjunk egy maroknyi kamillavirágot, tegyünk bele egy hegyikristályt, és a tetejére hintsünk fehér rózsaszirmokat. Fürödjünk meg a kádban, vagy az arcunkat háromszor mossuk meg a vízzel, majd a harmóniafürdő vizével nedvesítsünk be egy puha textildarabot, és mossuk át vele azt az ablakot, amelyen át a legtöbbet nézünk a minket körülvevő világra.

„Minden együtt van” meditáció

Ennél a meditációnál lehetőségünk van arra, hogy minden olyan területet megváltoztassunk az életünkben, amely miatt úgy érezzük, nem vagyunk teljesen boldogok. Például ha nincs szerelem az életünkben, akkor azért varázsolhatunk, hogy ránk találjon, ha pénzügyi gondjaink vannak, akkor erre koncentráljunk és így tovább.

Teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket, gyújtsunk meg két fehér gyertyát, és feküdjünk
a kettő közé úgy, hogy kellő távolságban legyenek tőlünk, a fejünk mellett. Képzeljük el, ahogyan elindulunk, és megérkezünk egy olyan helyre, ahol nagyon jól érezzük magunkat. Lehet ez egy rét, az erdő közepén lévő tisztás, vagy akár a tenger hullámain is lebeghetünk. Miután teljesen ellazultunk, lássuk magunkat boldognak, elégedettnek, és pontosan olyannak, amilyennek megálmodtuk az életünket. A fantáziánkra van bízva, hogyan képzeljük el. Lehet ez egy boldog család festménye, vagy láthatjuk magunkat a tükörben, egy gyönyörű ruhában, a lényeg, hogy ragadjuk meg azt az érzést, ami maga a boldogság. Élvezzük ezt az állapotot, majd búcsúzzunk el a kedves helyünktől, és térjünk vissza azzal a szívünkben, hogy „Minden együtt van!”.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete