Ezotéria

Boldogságot hozó színek: a fehér a tisztító varázslatoknál, a zöld a gyógyításnál segít

A színek erős hatással vannak ránk, és könnyebbé teszik az életünket.
barátság színe energia színe ezotéria gyógyító erő színe harmónia színe határozottság színe kommunikáció színe spiritualitás színe szeretet színe színek színkavalkád ványik dóra

Fehér

A legharmonikusabb szín

A legszebb színnek tartják, amelyet minden tisztító, energetizáló varázslatnál használhatunk. Javasolják meditáció közben is viselni, hogy a lelki és szellemi tisztaságot sugározzuk. A túl sok fehér hideg, túlzottan steril érzetet kelthet, ezért érdemes más színű kiegészítőket használni.

Kék

A kommunikáció színe

Segít elűzni azokat a gátakat, amelyek miatt nem tudjuk kifejezni az érzéseinket, illetve érvényesíteni az érdekeinket. Ugyanakkor a hitet is szimbolizálja, amit önmagunkba vetünk, illetve a külvilág vagy egy felsőbb akarat irányába. A sötétkékkel azonban bánjunk óvatosan, mert borúsan láthatjuk tőle a világot, a világoskék kitágítja a teret, derűssé, mindamellett nyugodttá és bölccsé tesz.

Zöld

A gyógyító erő színe

A harmónia és az egyensúly van benne. A természetet hozza a mindennapjainkba, az éltető levegőt, amitől úgy érezzük, kicsit nagyobb terünk van, fel tudunk lélegezni. Az egészség színe és a megújulásé, tehát, ha úgy látjuk, életünk vakvágányon halad, szeretnénk más irányba fordulni, viseljünk több zöldet, vagy legyen ott a környezetünkben ebből az árnyalatból.

Narancs

A jelen, a barátság, a kreativitás színe

Ha ezeket az életterületeket szeretnénk erősíteni, mindenképpen hozzuk be a mindennapjainkba ezt az árnyalatot. A magabiztos, aktív, vidám emberek gyakran viselnek narancssárgát, ezért, ha úgy érezzük, ezeknek híján vagyunk, legyenek narancs ruháink, vagy dobjuk fel néhány ilyen kiegészítővel az otthonunkat. Érdekes, de akik bizonytalanok sok mindenben, vagy hajlamosak a rosszkedvre, kimondottan nehezen viselik el a környezetükben a narancsszínt.

Piros

Az éltető energia színe

Vannak, akik az agressziót, mások az éltető energiát látják benne. Az biztos, hogy ügyelve kell adagolni az életünkbe, hiszen, ha túl sok helyen jelenik meg, az idegességet, feszültséget okozhat, ám, ha nem visszük túlzásba, erősnek, energikusnak érezhetjük magunkat tőle, sőt, önbizalmat is ad viselőjének. Ha a szenvedély hiányzik a mindennapjainkból, vegyünk fel pirosat, vagy jelenjen meg a hálószobánkban.

Rózsaszín

A szeretet, a szerelem színe

A nőiesség és a szerelem színe is. Nagyon finomak a rezgései, leginkább akkor érdemes viselni – főleg kiegészítőként –, ha a női erővel szeretnénk elérni valamit. Túlzott használatával éretlennek, komolytalannak tűnhetünk, így nem érdemes akkor rózsaszínt felvennünk, ha valamilyen súlyos döntést kell meghoznunk, vagy fontos – legfőképp hivatalos – ügyet kell elintéznünk.

Fekete

A határozottság színe

Vannak, akik ártalmas színnek tartják, hiszen a halál, a gyász színe a mi kultúránkban, ráadásul a fekete mágiát, a boszorkányságot is ehhez a színhez társítják. Mégis, aki feketét visel, az magabiztos, határozott ember benyomását kelti, aki érti a dolgát, és sokszor távolságot tart másokkal. Bizonyos mágiákban alkalmazzák, és nem rossz szándékkal. A fekete és a fehér együtt a jin és a jang, a kiegyensúlyozottság, a női és a férfi erő egyesítése.

Lila

A spiritualitás színe

A lilát tekintik a legsprituálisabb színnek, amely segíti a kapcsolatfelvételt a fenti erőkkel. Támogatja az elmélyülést, és segít felnyitni a szemünket a valójában láthatatlan tartalmakra. A lila szín viselője önálló és érett személyiség, aki nem fél az élet kihí-vásaitól, mert hisz a sorsban és a segítő erőkben.

Fotó: adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete