Ezotéria

Akik látnak egy másik világot: erős energiamezőről, a test és a tudat különválásáról beszélnek a tisztánlátók

Vajon áldás vagy átok, ha valaki képes a másvilággal kommunikálni?
ezotéria másik világ médium

Még elképzelni is félelmetes, hogy egy éjszaka arra ébredünk, hogy egy elhunyt lelke áll az ágyunk mellett, aki mindenképpen valamilyen üzenetet akar átadni nekünk, esetleg a szeretteinek általunk. Márpedig azoknak a médiumoknak, akik idővel világhírre tettek szert, sokszor így indult a „karrierjük”. És legtöbbször bizony nem választhatták, hogy szeretnének-e ezzel a képességgel együtt élni. Ha menekültek is volna, mindig megtalálták őket a másvilágból érkező látogatók. Összegyűjtöttük a legismertebb és legkülönlegesebb eseteket.

Vadidegeneknek közvetít

Az egyik tévécsatornán valóságshow-t is szenteltek Theresa Caputónak, a neves médiumnak, aki rendszeresen közvetít az elhunytak és szeretteik között. Gyakran kérni sem kell: többször látni olyan jeleneteket, ahol éppenséggel egy üzlet alkalmazottjának vagy a hozzájuk érkező szerelőnek mondja el, hogy a már nem élő édesanyja, édesapja vagy éppen házastársa mit üzen neki a túlvilágról. A legdermesztőbb — és természetesen igen meggyőző is —, hogy olyan részleteket tud egy-egy ember életéből, amelyet tényleg csak az árulhat el, aki igazán közel állt hozzá. És már nem él.

A Long Island-i médium 4 éves kora óta látja, érzi és hallja a halottak szellemét, de sokáig nem tudta kezelni ezt a helyzetet. Húszas éveiben már olyan súlyos szorongások gyötörték, hogy pszichológushoz fordult, ám a hagyományos orvoslás nem nyújtott számára segítséget. Édesanyja tanácsára ment el egy spirituális gyógyítóhoz, Pat Longóhoz, aki már az első szeánsz után tudta, hogyan segíthetne: megtanította Theresát, hogyan tud tiszta csatornán beszélni az elhunytakkal. Amint elfogadta a fentiektől kapott képességét, megváltozott az élete. Médiumi tehetsége segítségével sokak számára nyújtott vigaszt, bejárta az egész Egyesült Államokat, ahol vadidegen embereknek közvetítette elhunyt szeretteik üzenetét.

Tudta, ki a sorozatgyilkos

Nagy-Britanniában az egyik legelismertebb és leghíresebb médium Nella Jones, aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy útmutatása alapján megtaláltak egy nagyértékű festményt.

1974-ben a londoni Kenwood House gyűjteményéből ellopták Vermeer egyik festményét, akit az észak Mona Lisájának alkotójaként tartanak számon. A Gitáron játszó hölgyet hiába keresték, amikor is a hírekben Nella meglátta a festményt, és látomása támadt, hogy hol keressék az értékes műalkotást. Azonnal értesítette a rendőrséget, ám a hatóság nem igazán vette komolyan a bejelentést. A nyomozás azonban nem haladt, és a rendőrfőnöknek eszébe jutott a médium telefonhívása. Útmutatása alapján valóban eljutottak a képrablókhoz, és a festmény sértetlenül megkerült.

Nella Jones legnagyobb port kavaró esete azonban egy sorozatgyilkos kézre kerítése volt. A hetvenes évek végén Észak-Angliában rettegésben éltek a nők: egy késes gyilkos szedte áldozatait, akit méltán neveztek a környék Hasfelmetsző Jackjének. A médium elmondta, hogy a tettes keresztneve Peter, teherautó-sofőrként dolgozik, a cég neve C-vel kezdődik, amely alkalmazza, és a ház számában, ahol lakik, van 6-os. 1981-ben aztán igazoltattak egy férfit, aki egy hamis rendszámú teherautóban egy nővel beszélgetett. Ő lett volna a gyilkos 14. áldozata. A sofőrt Peter Sutcliffe-nek hívták, és minden egyes részlet igaznak bizonyult vele kapcsolatban, amit Nella már előre látott.

Bár Arthur Conan Doyle-t az utókor a Sherlock Holmes történetek írójaként tartja számon, kortársai tudták róla, hogy gyakran vezetett szellemidéző szeánszokat is.

Van Gogh fest az ő kezével

Vannak, akik nem halottakkal beszélgetnek, ám elhunytaktól kapnak bizonyos képességeket. Antonio Gasparetto brazil médium például transzállapotban alig néhány perc alatt festi meg a világ leghíresebb művészeinek festményeit, mindezt úgy, hogy állítása szerint az elhunyt mesterek szellemei vezetik a kezét. Az alkotás alatt szeme végig csukva van, az internetre felkerült videók alapján miközben keze elképesztő sebességgel készíti a rajzokat, teste óriási rángásokat produkál, mintha egy láthatatlan erő irányítaná. Negyvennégy elhunyt művész látogatja rendszeresen, Renoirtól Modiglianin át Van Goghig.

„Nehéz leírni azt az érzetet, ami ilyenkor bennem van — mesélte a médium. — Olyan, mintha egy energiamezőben lennék, ahol a tudatom különválik. Van, hogy mulatságos történeteket mesélnek nekem a festők, amelyek nagyon szórakoztatóak.”

Egy tisztánlátó szerint Gasparettót egy művészcsapat látogatja, aki azt akarja tudatni az emberekkel, hogy a halállal nem ér véget semmi, a teremtés, a tehetség tovább él. Ezt bizonyíthatják azok a médiumok is, akik néhány óra alatt regényeket vetnek papírra, sokszor egy-egy elhunyt író stílusában. Ők állítják, a zseniális alkotók írnak általuk újabb történeteket a síron túlról.

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete