Ezotéria

„Az eltűnt fiú a tudomásomra akarta hozni, hol találhatjuk a testét” – Paranyomozó segíti a rendőrség munkáját

A bűncselekmények többsége tele van rejtéllyel, titokzatos eltűnéssel, eltussolni próbált cselekedetekkel. Ezek felderítésében egyre gyakrabban segítenek tisztánlátók, mentalisták, paranyomozók.

Nemcsak a mai világban fordul elő, hogy – ha nem is hivatalosan – a bűn üldözői jósnőt, tisztánlátót, grafológust kérnek fel a rejtélyes esetek felderítésére. Így volt ez már az ókorban is. A régi görögök és rómaiak is tisztában voltak azzal, léteznek olyanok, akik különleges képességekkel rendelkeznek, és ezek segítségével bukkanhatnak rá
a megoldásokra. Azóta sincs ez másként.

Olvasott mások gondolataiban

Nem kitaláció, léteznek olyan személyek, akik ha megérintik a másik embert, máris látják annak a múltját, jelenét és a jövőjét is. A holland származású Peter Hurkos (Pieter van der Hurk) agysérülést szenvedett, és két napig feküdt kómában. Egy idegorvos megállapította: a sérülés folytán különös, tudományos érvekkel megmagyarázhatatlan képessége keletkezett. Ha Hurkos megérintett valakit, belelátott a gondolataiba. Sikeresen oldott meg addig rejtélyes bűneseteket.

A rendőrség kedvence volt

Hazánk egyik legsikeresebb, a maga korában sztármentalistája volt Kele János, akit az 1930-as években a Budapesti Rendőrkapitányság hivatalosan is alkalmazott eltűnt személyek felkutatására. A munkakönyvében ez állt: lelki tanácsadó. Az akkori újságok arról is tudósítottak, hogy Kele nemcsak bűnügyeket segített felderíteni, hanem reggelente bement a Zrínyi utcai kapitányságra, és azzal kezdte a napot, hogy elmondta, aznap ki mit reggelizett, mivel és kivel töltötte az éjszakát. Ha megérintett egy tárgyat, azonnal meg tudta mondani, kinek a birtokában volt a múltban, és mi történt az illetővel.

Megjelent neki az áldozat lelke

Kiss Kató egy áramütésnek „köszönheti” nemcsak a tisztánlátását, hanem azt, hogy közvetíteni tud élők és holtak között. Nem vették komolyan sem a katasztrófavédelemnél, sem a rendőrségen. „A rádió­ban hallottam egy felhívást, miszerint a Dunában eltűnt egy fiú. Nekem is az volt az első reakcióm, mint mindenki másnak: »Jaj, szegény!« Aztán furcsa dolog történt: ültem a szobámban, és hirtelen megláttam két lábat. Megijedtem, nem akartam tudomást venni róla. Próbáltam mással foglalkozni, elterelni a gondolataimat, de nem ment. Idővel egy fiatal fiú teste rajzolódott ki. Kockás alsónadrágban, csuromvizesen jelent meg előttem. Végül megkérdeztem tőle: »Ki vagy?« Ám ő csak azt hajtogatta: »Sződliget«. Az eltűnt fiú a tudomásomra akarta hozni, hol találhatjuk a testét. A katasztrófavédelemnek jeleztem, ők továbbküldtek a rendőrséghez, ahol szintén megmosolyogtak. Végül találomra írtam hét üzenetet, és elküldtem különböző címekre. Valahogy eljutott az üzenetem egy rendőrhöz, aki nyomban kivezényelte az embereit Sződligetre, és meg is találták a holttestet.”

Meggátolta a gyilkost

 

Az angliai Nella Jones különleges látnoki képességekkel rendelkezett. 1974-ben az ő információi alapján talált meg a rendőrség egy ellopott Vermeer-festményt, a Gitáron játszó nőt. A másik híres esetben ő adta meg a hatóságoknak a Yorkshire-i Hasfelmetszőként ismert sorozatgyilkos adatait. A rendőrség még sötétben tapogatózott, amikor Nella már sorolta, hogy a gyilkost Peternek hívják, teherautó-sofőr, Bradfordban él, egy 6-os számú házban. Sőt, a Hasfelmetsző tervezett gyilkosságairól is tökéletes leírást adott. A nyomozók hittek neki, elkapták a gyilkost, és ezzel megakadályozták a bűntényeket.

Kiderítette a gyilkosság okát is

Napjaink leghíresebb jósa, Müller Rózsa – aki a Teremtő Hangját hallja – képességeit a rendőrség rendszeresen igénybe vette: „A Váci utcában volt egy jól menő, híres fodrászüzlet, aminek a tulajdonosa, egy férfi egyik napról a másikra eltűnt. A rendőrnyomozónő és a férfi felesége együtt kerestek fel, és kérték a segítségemet. Pontosan meg tudtam mondani, hogy az illetőnek nemcsak nőkkel, hanem férfiakkal is volt szexuális kapcsolata. Megismerkedett valakivel, aki akkor hívta randevúra, amikor nagyon sok pénz volt nála. Elmondtam, hogy ez az ember megölte a fodrászt. Brutálisan feldarabolta, és elásta” – mesélte Rózsa.

A holttest felett lebegve

A tárgyakon keresztül érkező túlvilági tudás birtokosa Amerika egyik népszerű pszi detektívje, Noreen Renier, aki harminc éve dolgozik a rendőrség kötelékében, és több mint ötszáz bűntény felderítésében vett részt. Az eltűnt személyek cipőit érinti meg, veti vizsgálat alá, és így szerzi meg a nyomravezető információkat. „Ki tudok lépni a testemből, szellemem az eltűnt személy holtteste fölé kerül, mintha lebegnék felette. Így jövök rá, hogy pontosan hol vagyok. Ezt a helyet közlöm a nyomozókkal.”

Leleplező írás

Gáspár Katalin a hazai grafológus társadalom kiválósága szintén kapcsolatban állt a bűnüldözéssel. „Egy testvérpár kézíráselemzéssel bízott meg, mert zaklató leveleket kaptak valakitől, aki jól ismerhette őket. Az elemzéskor hat gyanús karakter rajzolódott ki. Tovább faggatva a kézírást egyre szűkült a kör, végül olyan pontos személyleírást lehetett adni a névtelen levélből, amelyet a megbízóim már a rendőrségnek adtak tovább.”

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Profimedia, Németh Gabriella

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete